Škoda lanceert e-mobiliteitsoffensief met zes nieuwe elektrische modellen voor 2026

Škoda voert het tempo van zijn e-offensief en transformatie op het gebied van elektrische mobiliteit verder op. Met de lancering van vier volledig nieuwe elektrische modellen en twee vernieuwde versies in de Enyaq iV-familie wil de Tsjechische autofabrikant zijn BEV-gamma in 2026 hebben uitgebreid tot zes modellen. Tot 2027 investeert Škoda Auto in totaal € 5,6 miljard in e-mobiliteit. Met de ‘Small’ BEV in het kleine SUV-segment, de ‘Compact’ met de naam Elroq in het compacte SUV-segment, een ruim ‘Combi’ stationwagonmodel en de 7-persoons ‘Space’ SUV gaat Škoda zijn volledig elektrische portfolio aanzienlijk uitbreiden en diversifiëren.

In de loop van de overgangsfase naar e-mobiliteit blijven modellen met moderne en efficiënte verbrandingsmotoren evenals plug-in hybride-aandrijving een belangrijke pijler onder Škoda’s modellengamma. Met de nieuwe generaties van de Superb en Kodiaq, de vernieuwde Octavia, de Kamiq, de Scala en de nieuwe volledig elektrische modellen biedt Škoda binnenkort het meest omvangrijke modellengamma in zijn geschiedenis. Daarbij combineert het merk het beste van twee werelden biedt het klanten op verschillende markten de juiste Škoda voor elke smaak en behoefte.

Versneld EV-offensief: een duidelijk stappenplan richting e-mobiliteit

Škoda Auto zet volledig in op de transformatie naar elektrische mobiliteit, met zes nieuwe volledig elektrische modellen tot 2026. De Enyaq iV en Enyaq Coupé iV werden met succes gelanceerd in respectievelijk 2020 en 2022, als de eerste twee Škoda-modellen op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Beide modellen worden in 2025 aanzienlijk vernieuwd om de nieuwe designtaal te weerspiegelen die in de toekomst alle elektrische Škoda-modellen zal kenmerken. Daarnaast komen er in de periode tot 2026 vier volledig nieuwe 100% elektrische modellen op de markt:

  • de ‘Small’, het toekomstige instapmodel in het A0-segment
  • de ‘Compact’, de volledig elektrische opvolger van de compacte Karoq, genaamd Elroq
  • de ‘Combi’, die Škoda’s succesvolle stationwagentraditie voortzet
  • de ‘Space’, de productieversie van de in augustus 2022 gepresenteerde 7-zits concept-car Vision 7S

De Combi, de eerste elektrische auto van het merk met stationwagoncarrosserie, is een belangrijke toevoeging aan het modellengamma. Het model belichaamt de kernwaarden van Škoda en brengt de sterke punten van deze populaire carrosseriestijl naar het tijdperk van elektromobiliteit. Alle elektrische modellen krijgen de opvallende Modern Solid-designtaal, die de DNA-kenmerken van het merk - robuustheid, functionaliteit en authenticiteit - onderstrepen.


Klaus Zellmer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Škoda Auto:
“Met de zes nieuwe volledig elektrische modellen die tot 2026 in alle segmenten op de markt worden gebracht, zet Škoda Auto nog grotere stappen op weg naar elektrische mobiliteit. Samen met onze nieuwe, efficiënte modellen met conventionele en hybride aandrijflijnen bieden we het beste van twee werelden om tegemoet te komen aan de behoeften van onze bestaande én nieuwe klanten over de hele wereld.”

Martin Jahn, bestuurslid bij Škoda Auto en verantwoordelijk voor verkoop en marketing: “In 2026 bestrijken onze nieuwe volledig elektrische modellen alle autosegmenten die relevant zijn voor onze klanten. We gaan klanten de middelen bieden om de wereld in stijl te verkennen – bewust, veilig en vol vertrouwen, met modellen die zijn vormgegeven volgens onze nieuwe designtaal Modern Solid.”

Interesse in de elektrische transitie van SKODA?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe elektrische SKODA modellen en andere trends op het gebied van elektrificering binnen SKODA. 

Lees ook

ŠKODA ENYAQ iV: opnieuw de bestverkochte EV van Nederland di, 03 januari
Voor het tweede jaar op rij is de ŠKODA ENYAQ iV de bestverkochte elektrische auto van Nederland. In 2022 verkocht ŠKODA 5.469 exemplaren van de ENYAQ iV en ENYAQ COUPÉ iV. Particuliere en zakelijke klanten kiezen de SUV en SUV-coupé vooral vanwege alle praktische eigenschappen en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Mede door die pluspunten is de ENYAQ iV afgelopen jaar ook uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2023.
Ames voor het derde jaar op rij Skoda Premium Dealer van het Jaar do, 02 maart
Ames Skoda Centrum Dordrecht is door de Nederlandse Skoda-importeur voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Skoda Premium Dealer van het Jaar. Ames heeft de prestigieuze onderscheiding vooral te danken aan het gedreven team dat zowel de particuliere als zakelijke klant altijd op nummer 1 zet. Aan de Premium Dealer van het Jaar-onderscheiding is ook een geldprijs verbonden. Ames doneerde het bedrag direct aan Stichting Debster.