Volkswagen nieuwe sponsor en mobiliteitspartner van de KNVB

KNVB en Volkswagen verduurzamen ‘voetbalverkeer’ met nieuwe samenwerking

De KNVB en Volkswagen zijn een nieuwe samenwerking aangegaan tot in elk geval eind 2023. Volkswagen wordt samen met zustermerk Volkswagen Bedrijfswagens de Duurzame mobiliteitspartner van de Nederlandse voetbalbond en tevens Trotse supporter van alle Oranjefans. Volkswagen en de KNVB streven beide naar een CO2-neutrale toekomst en bundelen de krachten om onder meer het vervoer van sporters en supporters rondom voetbalwedstrijden milieuvriendelijker in te vullen. Lees hieronder meer over deze nieuwe sponsor overeenkomst.

Volkswagen en de KNVB werkten al eerder - van 2014 tot 2017 - nauw samen, en starten nu een nieuw partnership van tenminste drie jaar, met de intentie om daarna voor onbepaalde tijd met elkaar verder te bouwen aan de doelstellingen. Als onderdeel van de samenwerking gaat de KNVB zijn wagenpark verduurzamen met elektrisch aangedreven, geheel emissievrije Volkswagens. Een groot deel van de KNVB-medewerkers stapt de komende jaren in de 100% elektrische Volkswagen ID.3 en ook de directie van de voetbalbond krijgt Volkswagens tot haar beschikking.

Beperken reiskilometers via GO-campagne

Daarnaast gaan beide partijen het initiatief GO gezamenlijk verder invullen met mobiliteitsoplossingen die de CO2-uitstoot rondom voetbalwedstrijden moeten verminderen. Jaarlijks leggen spelers, supporters en familieleden van KNVB amateurclubs in Nederland ruim 566 miljoen reiskilometers af naar wedstrijden, waarvan liefst 238 miljoen autokilometers. Het stimuleren van samen (elektrisch) rijden door voetballers en voetballiefhebbers naar de uitwedstrijden in het amateurvoetbal is één van de speerpunten van dit initiatief. 

Trotse supporter van alle Oranjefans

Met de nieuwe samenwerking wordt Volkswagen ook officieel Trotse supporter van alle Oranjefans. Dat houdt in dat het merk rondom wedstrijden van het Nederlands Elftal en de OranjeLeeuwinnen activiteiten voor de Oranjefans gaat verzorgen. 

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking is Volkswagen als Supporter nauw verbonden aan een aantal grote internationale voetbal-events. Deze zomer vindt voor de heren UEFA Euro2020 plaats, waar Volkswagen eveneens te vinden is als officiële mobiliteitspartner. 

“Duurzaamheidsambities sluiten naadloos aan”

“Volkswagen was eerder al jarenlang een zeer gewaardeerde partner van de KNVB,” verklaart Jean Paul Decossaux, directeur commercie van de KNVB. “Gezien de eerdere positieve ervaringen is het extra mooi dat we samen weer aan de slag kunnen. Onze duurzaamheidsambities sluiten daarbij naadloos op elkaar aan. Bovendien waarderen we het nu extra dat we in een tijd waarin er voor iedereen onzekerheden zijn, het vertrouwen in elkaar mogen uitspreken. Samen gaan we naar een mooie tijd toewerken.”

Ook Volkswagen Nederland is blij met de hernieuwde samenwerking met de KNVB. “Voetbal is in Nederland volkssport nummer 1, waarmee de link met ons merk Volkswagen direct duidelijk is. Bovendien zorgt voetbal voor verbinding, iets waar wij als merk ook veel belang aan hechten in het contact met onze klanten en de Volkswagen-fans. Daarnaast biedt voetbal een mooi podium om samen met de KNVB onze ‘Way to Zero’, oftewel de weg naar CO2-neutraal autorijden, onder de aandacht te brengen,” aldus Rinke van Keimpema, directeur van Volkswagen Nederland.

Bekendmaking selectie WK-kwalificatiewedstrijden

Daarnaast presenteren we met trots samen met de KNVB de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden op 24, 27 en 30 maart. Bekijk de selectie in onderstaande video. 

Lees ook

Prachtig aanbod aan elektrische auto’s bij Ames vr, 05 maart
Elektrisch rijden wint in een snel tempo aan populariteit. En dat merken ze ook bij Ames. Manager Reinier de Koning vertelt trots dat Ames één van de koplopers is als het gaat om de verkoop van elektrische auto’s. En dat is niet voor niets. “Wij willen voor onze klanten een adviseur en inspirator zijn als het gaat om duurzame mobiliteitsoplossingen. Het elektrisch rijden levert hieraan een belangrijke bijdrage.”
Ames wint 𝙑𝙤𝙡𝙠𝙨𝙬𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙎𝙚𝙧𝙫𝙞𝙘𝙚 𝙌𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝘼𝙬𝙖𝙧𝙙s 2021 ma, 08 februari
Met trots kunnen wij mededelen dat Ames tijdens de ''𝙑𝙤𝙡𝙠𝙨𝙬𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙎𝙚𝙧𝙫𝙞𝙘𝙚 𝙌𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝘼𝙬𝙖𝙧𝙙 2021'' twee keer in de prijzen is gevallen. Ames Ridderkerk is op basis van klantbeoordelingen uitgeroepen tot de ''𝐁𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐕𝐨𝐥𝐤𝐬𝐰𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐖𝐞𝐫𝐤𝐩𝐥𝐚𝐚𝐭𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝!'' Ook Ames ’s-Gravendeel heeft een eervolle vermelding behaald, zo zijn de prestaties van deze vestiging met beloond met de eervolle titel ‘’𝐁𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐈𝐦𝐩𝐫𝐨𝐯𝐞𝐫’’