Opening Ames Ridderkerk precies 60 jaar geleden

Vandaag op 18 maart 2020, opende precies 60 jaar geleden Ames Ridderkerk officieel haar deuren. Bekijk unieke (bewegende) beelden van deze historische opening. Hieronder ziet u tevens een oude poster van de aankondiging van de opening.

Na de uitbreiding van het pand aan de Brouwersdijk in Dordrecht kocht Jan Ames in 1958 een stalhouderij aan de Lagendijk in Ridderkerk, waar direct drie man aan de slag gingen. Piet van de Berg deed de verkoop en de administratie, Cor de Winter was ervoor het magazijn en de smeerput terwijl Cor Scheffel de garage en de pomp voor zijn rekening nam. Pas na de intensieve verbouwing, waarvan de kosten 175.000 gulden bedroegen, vond in 1960 onder grote belangstelling de officiële opening plaats volgens het inmiddels beproefde recept.

''Je had toen een kleine showroom waarin één Kever stond. Je werkte dan ook met enorm lange levertijden. Als er een auto binnenkwam, dan was die al lang verkocht...”
opening Ames Ridderkerk 1960

Meer lezen over onze geschiedenis?

Bekijk Ames historie

Piet van de Berg werd dat jaar filiaalleider. In 1998 omschreef hij ineen interview die beginperiode als volgt:“...Het was een gezellige tijd. We gingen de nieuwe auto’s nog zelfhalen bij Pon in Amersfoort. De verkoop van de wagens gebeurde in negen van de tien gevallen nog aan huis; iedereen had nog volop tijd voor elkaar. En als de koop gesloten was, kwam de fles op tafel. Er was dan ook echt iets te vieren. Je had toen een kleine showroom waarin één Kever stond. Je werkte dan ook met enorm lange levertijden. Als er een auto binnenkwam, dan was die al lang verkocht...”

ames ridderkerk opening 1960

Lees ook

Verbouwing Ames Ridderkerk: een geslaagd eindresultaat di, 02 juli
De verbouwing bij Ames Ridderkerk is klaar! In een periode van zes weken heeft het interieur van het pand een moderne en frisse uitstraling gekregen. De muren zijn gestukt en er ligt een nieuwe vloer. In deze vloer zijn er in de werkplaats diverse stroompunten geplaatst. Ook het ingangsportaal van het pand is onder handen genomen. Dit portaal voldoet nu aan de eisen van Volkswagen en straalt uniformiteit uit. Al met al een eindresultaat om trots op te zijn.
Amega Groep in Top-500 bedrijven Elsevier ma, 13 januari
Jaarlijks brengt weekblad Elsevier een editie uit met daarin de Top-500 bedrijven van Nederland. In deze top 500 staan de grootste bedrijven van Nederland gerangschikt naar omzet. Om in de lijst te komen moet een bedrijf minimaal 100 werknemers in dienst hebben en het hoofdkantoor moet in Nederland gevestigd zijn. Amega is 11 plekken gestegen en staat dit jaar op positie 220.