Spectaculaire Audi Politie achtervolging 

Spectaculaire beelden van een Nederlandse politie achtervolging vanuit de Audi A6 Avant

De Audi A6 TDI Avant van de politie staat klaar om wanneer het nodig is, snelheidsmaniakken over lange stukken te achtervolgen. Onderstaande video bewijst dat de Audi A6 Avant zeker zijn mannetje staat als het ook daadwerkelijk tot een lange achtervolging komt.

De Dienst Infrastructuur Zuid-Oost in Limburg moest aan de bak om een Mercedes E-klasse tot stilstand te krijgen.

De eenheid Limburg zat een tijdje achter de Mercedes aan, toen de specialisten van INFRA het overnamen. De Dienst Infrastructuur bestrijdt onveiligheid en criminaliteit op de Nederlandse hoofdinfrastructuur. Ze zijn actief op de snelweg, het water, het spoor en in de luchtvaart. De dienst biedt verder luchtsteun om de slagkracht van de politie te verhogen.

Vanuit de Audi A6 politiewagen zit je als kijker 10 minuten aan boord van een snoeiharde achtervolging. Er worden snelheden van 260 km/u bereikt, om vervolgens weer keihard te remmen voor een afrit. Het vermogen, maar ook de remmen van de Audi A6, worden goed aangesproken. Het is zo’n achtervolging die je op het puntje van je stoel zet.

Uiteindelijk kon de bestuurder van de Mercedes door de politie-Audi tijdens de achtervolging tot stoppen worden gedwongen. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Hij zal zich tegen de rechter moeten verantwoorden voor zijn rijgedrag.

Lees ook

A6 Avant: ruimte voor plug-in hybridtechnologie di, 28 april
In navolging van de Limousine wordt ook de Audi A6 Avant nu in een plug-in hybridevariant leverbaar. Deze A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition levert niet alleen aansprekende prestaties, maar kan ook 51 kilometer (WLTP)** volledig elektrisch rijden. Meer dan voldoende om een groot deel van de dagelijkse woon-werkafstand emissievrij af te leggen.