SUV is nu het best verkochte type automodel

De afgelopen zes maanden heeft de SUV de koppositie overgenomen in het aantal meest verkochte verkoopaantallen. Van alle nieuw verkochte auto's was 41,4% een SUV. Dit is hoger dan het aantal nieuw verkochte hatchbacks dat 37,8% van het totaal aantal verkopen had, melden bronnen aan het AD. 

Aandeel verkochte SUV's in 10 jaar gestegen van 7% naar 42%

Vergeleken met in 2010 is dit een opmerkelijke groei. Destijds was het marktaandeel van de SUV onder de 7 procent en kocht ruim 60 procent van de Nederlanders een hatchback, blijkt uit de cijfers van het Automotive Datacenter.  De groei van de SUV's zijn in de afgelopen vijf jaar verdubbelt, dit is voornamelijk ten koste gegaan van de MPV. Kopers zijn op zoek naar de binnen ruimte van een MPV maar met een stoerdere uitstraling: precies wat een SUV aanbied. 

De sedan heeft een lichte groei gemaakt. Het aantal verkochte stationwagens is de afgelopen jaren ongeveer gelijk gebleven, concludeerde het vakblad Automotive Online.

Ames SUV aanbod: 18 verschillende SUV modellen 

Bij Ames kunnen wij u over alle merken heen maar liefst 18 verschillende SUV modellen bieden. Zoekt u ruimte, comfort of sportiviteit? Of juist alles in één in een elektrische SUV? Wij hebben voor ieder wat wils.

Bekijk SUV aanbod

Voorraad SUV modellen

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien

Interesse in één van onze SUV's?

Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend een proefrit, offerte of meer informatie aan. Wij nemen spoedig contact met u op.

Lees ook

Arteon Shooting Brake eHybrid nu ook als Elegance Business+ vr, 27 augustus
Volkswagen breidt de Arteon-range uit met de Shooting Brake eHybrid Elegance Business+. Deze nieuwe uitvoering onderscheidt zich van zijn sportievere R-Line-broer met een meer op chique gericht voorkomen. Nu met een vanafprijs onder de € 50.000!
Eerste Over-the-Air update voor Volkswagen ID.-modellen wo, 07 juli
Volkswagen gaat ID.-modellen regelmatig voorzien van software-updates. Daarmee wordt Volkswagen het eerste en enige volumemerk dat deze innovatieve Over-the-Air updates op brede schaal beschikbaar maakt voor klanten.