Nieuwe Skoda Kamiq

Begin 2024

Skoda Kamiq facelift

Vanaf december te bestellen

De Škoda Kamiq krijgt een belangrijke update. Nieuwe looks maken dat de Kamiq extra stoer oogt. De optionele TOP LED Matrix koplampen voegen daar een extra hightech touch aan toe en nieuwe rij-assistentiesystemen tillen het veiligheidsniveau naar het volgende level. Andere noviteiten zijn het toegenomen gebruik van gerecyclede en natuurlijk materialen en de verder uitgebreide standaarduitrusting waarbij een digitaal dashboard en een 8,25 inch Škoda infotainment display zijn inbegrepen. De vernieuwde Kamiq is naar verwachting vanaf medio december te bestellen. Medio februari staat de nieuwe Kamiq bij ons in de showroom.

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de nieuwe Skoda Kamiq? Meld u dan aan voor onze speciale Kamiq nieuwsbrief, wij houden u vrijblijvend op de hoogte van alle ontwikkelingen m.b.t. de introductie van de nieuwe Kamiq.

kamiq facelift

Stoere SUV-karakter

De vernieuwde Kamiq onderstreept zijn stoere SUV-karakter met een meer rechtopstaande grille en in de bumpers geïntegreerde diffusers. De kenmerkende gesplitste koplampunits zijn ook gewijzigd: het bovenste lichtelement is nog vlakker, terwijl de onderste units juist zijn gegroeid. De Kamiq is er nu ook met TOP LED Matrix-verlichting met opvallende en zeshoekige Matrix-modules. De crystalline LED-modules doen denken aan sprankelende ijsblokjes of edelstenen.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Video nieuwe Kamiq

Voor de veiligheid

Bij de ontwikkeling van de vernieuwde Kamiq heeft Škoda sterk gefocust op een nog hoger veiligheidsniveau. In lijn met het Vision Zero-initiatief wil het merk een actieve bijdrage leveren aan het zo veel mogelijk terugdringen van fatale ongevallen. Bij beide modellen vormt een zeer stijve carrosserie de basis voor de veiligheid van topklasse. Daarbij beschikt de nieuwe Kamiq over rijassistentiesystemen die je eerder in hogere segmenten verwacht. Inbegrepen zijn bijvoorbeeld Front Assist met voetgangermonitoring, Lane Assist, Verkeerstekenherkenning en tot wel negen airbags.

skoda kamiq achterkant facelift
skoda kamiq 2024

Duurzame materialen, efficiënte aandrijflijnen

Het aandeel van duurzame materialen is in de nieuwe Kamiq sterk toegenomen. Zo zijn het waterreservoir onder de voorruit, de wielkastbekleding, diverse interieurbekledingsmaterialen, de vloerbekleding en de vloermatten gemaakt van gerecyclede kunststoffen. In diverse afwerkingspanelen en de structuur van de hemelbekleding zijn vezels van natuurlijke materialen zoals hennep en kenaf verwerkt.

Een nieuwe line up

De line-up van de Kamiq sluit voortaan aan bij die van de Enyaq-familie. Zo zijn er verschillende Design Selections die zijn geïnspireerd door moderne leefomgevingen. Elke Selection staat voor een specifiek kleur- en materiaalgebruik. In combinatie met drie uitrustingsniveaus (Essence, Selection en Monte Carlo) zijn zes designcombinaties mogelijk. Verder personaliseren kan met optiepakketten in diverse categorieën en verschillende individuele opties. Elke nieuwe Kamiq beschikt standaard over een 8 inch (20,3 cm) digitaal instrumentenpaneel en een centraal geplaatst 8,25 inch Škoda Infotainment Display. De Monte Carlo-modellen staan voor dynamiek.

skoda kamiq rood 2024

De zwarte accenten en handgemaakte ‘carbon-leder’ details in het interieur verwijzen naar de behaalde successen van Škoda in de legendarische Rally Monte Carlo.

Uiteraard zijn de nieuwe modellen ook Simply Clever. De nieuwste toevoeging aan de reeks features die het leven makkelijker en comfortabeler maken, is het Virtual Pedal. Een voetbeweging onder de achterbumper volstaat daarbij om de achterklep te laten openen.

Een verkoopsucces sinds de start

Sinds de Nederlandse marktintroductie van de Kamiq in 2020 zijn er in ons land ruim 4.944 Skoda Kamiq modellen geregistreerd. De Kamiq positioneert zich qua afmetingen als een crossover, iets kleiner dan de Skoda Karoq. De city SUV won vele harten voor zich met zijn design en door typische SUV-kenmerken als de comfortabele in-/uitstap, de aangenaam hoge zit en het goede (uit)zicht. Dit in combinatie met de dynamische eigenschappen van het hatchback. Met 351.000 verkochte exemplaren is ook de Kamiq zeer succesvol.

Interesse in de nieuwe Skoda Kamiq?

Meld u hier aan voor onze speciale Kamiq nieuwsbrief. Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de nieuwe Kamiq.