Nieuwe motoren voor de SKODA Octavia

Nu ook met 81 kW / 110pk sterke 1.0 TSI benzinemotor

ŠKODA breidt het motorengamma voor de OCTAVIA HATCHBACK en COMBI sterk uit. Een belangrijke nieuwkomer is de 81 kW/110 pk sterke 1.0 TSI, die per direct de line-up versterkt. Vanaf september is de nieuwe OCTAVIA tevens beschikbaar met de 1.0 e-TEC met mild hybrid-technologie, de 1.5 TSI G-TEC op aardgas en volgt ook de OCTAVIA iV plug-in hybrid. Naar verluidt komt de 1.5 TSI DSG MHEV110kW rond de jaarwisseling op de markt.

De 1.0 TSI benzinemotor met een vermogen van 81 kW/110 pk waarmee ŠKODA de OCTAVIA-range nu uitbreidt, wordt geleverd in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Daarmee is de OCTAVIA goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 10,8 seconden (COMBI: 10,9 sec.). Het gemiddelde verbruik bedraagt 5,2 l/100 km (CO2: 117 g/km)** voor de OCTAVIA HATCHBACK en 5,3 l/100 km (CO2: 120 g/km)** voor de COMBI.

Ruime keuze

De nieuwe 1.0 TSI is te combineren met een ruime keuze aan uitvoeringen. De basisuitvoering is de OCTAVIA 1.0 Ambition, die leverbaar is vanaf € 27.290*. Hij beschikt standaard over het infotainmentsysteem Columbus met navigatie, een 10 inch touchdisplay, de Virtual Cockpit, voice control, ŠKODA Connect, Smartlink, volautomatische airconditioning, cruise control, Easy start, LED koplampen en -achterlichten en lichtmetalen velgen. De OCTAVIA 1.0 TSI Style (vanaf € 29.090*) voegt daar extra luxe en gebruiksgemak aan toe met onder andere een LTE 4G internetmodule, bluetooth telefoonvoorbereiding, draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, keyless entry & start, parkeersensoren V/A, stoelverwarming en extra donker getinte ramen achter.

Extra sportiviteit en zakelijkheid

Naast de reguliere uitvoeringen is de OCTAVIA 1.0 TSI er ook in de aantrekkelijke Business-uitvoeringen, te beginnen met de Business Edition. De OCTAVIA 1.0 TSI Business Edition vult de standaarduitrusting van de Ambition aan met een LTE 4G internetmodule, bluetooth telefoonvoorbereiding, draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, een elektrisch bediende achterklep, Driving Mode Select, de Driver Activity Assistant, parkeersensoren V/A en full LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzers. 

De OCTAVIA 1.0 TSI Business Edition is er al vanaf € 26.990*, die daarmee tevens de meest bereikbare OCTAVIA-uitvoering is. De OCTAVIA 1.0 TSI Sport Business heeft alle luxe van de Ambition, aangevuld met sportieve accenten als een multifunctioneel met leder bekleed sportstuur, sportstoelen, Driving Mode Select, full LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzers en in zwart uitgevoerde in- en exterieuraccenten. De OCTAVIA 1.0 TSI Sport Business is er vanaf € 27.390.

De OCTAVIA 1.0 TSI Business Edition Plus biedt ultieme luxe. Om te beginnen heeft hij de uitrusting van de Style als basis, aangevuld met een elektrisch te openen/sluiten achterklep, adaptieve cruise control, 3-zone climate control met bedieningspaneel achterin, LED-interieurverlichting, Side Assist, Driving Mode Select en meer. De OCTAVIA Business Edition Plus is er als HATCHBACK vanaf € 29.490.

Meer nieuwe motoren en aandrijfvormen

De OCTAVIA is nu ook leverbaar met de 1.0 TSI e-TEC. Mild hybrid-technologie maakt het mogelijk om energie die vrijkomt bij het afremmen op te slaan en vervolgens te gebruiken voor een boost bij het accelereren of om te ‘coasten’ met uitgeschakelde benzinemotor. Dit beperkt het verbruik en de CO2-uitstoot. De 1.0 TSI e-TEC is altijd gekoppeld aan de automatische 7-traps DSG-transmissie.

Voor het eerst is de OCTAVIA er ook met plug-in hybridetechnologie. In de OCTAVIA iV-modellen werkt een 1.4 TSI benzinemotor samen met een krachtige elektromotor (systeemvermogen 150 kW/204 pk). Dankzij een accu, die 13 kWh aan energie levert, kan de OCTAVIA iV tot wel 60 kilometer*** elektrisch aangedreven rijden (volgens WLTP).

OCTAVIA rijden op aardgas kan met de 1.5 TSI G-TEC ( 96 kW/131 pk). Dankzij drie CNG-tanks (CNG: Compressed Natural Gas) bedraagt de actieradius op aardas 500 kilometer (WLTP)***. Vergeleken met benzine beperkt het gebruik van aardgas de CO2-uitstoot met wel 25%. Ook de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) en roetdeeltjes ligt aanzienlijk lager.

Bekijk Octavia iV

octavia iv

Lees ook

SKODA introduceert nieuwe OCTAVIA als First Edition ma, 06 april
De vierde generatie van de SKODA OCTAVIA is klaar voor de start. Helemaal nu SKODA Nederland de prijzen van het introductiemodel bekend heeft gemaakt. Er is al een OCTAVIA First Edition vanaf € 33.490*. De COMBI First Edition kent een instapprijs van € 34.790*. Hiermee is de OCTAVIA First Edition scherp geprijsd en dankzij de rijke standaarduitrusting zeer concurrerend gepositioneerd in zijn segment. De bestseller zet op alle fronten grote stappen voorwaarts.
Moderne veiligheid: nieuwe OCTAVIA ziet meer dan u ma, 09 maart
ŠKODA heeft de nieuwe OCTAVIA volgehangen met moderne rijhulpsystemen. Sommige maken hun debuut, andere zijn vernieuwd. Zo houdt de OCTAVIA de omgeving in de gaten en zijn inzittenden veilig.