Skoda modellen van de toekomst

Skoda lanceert regelmatig nieuwe concept cars die het voorbeeld zijn van toekomstige elektrische Skoda modellen die daadwerkelijk geproduceerd worden. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle Skoda studiemodellen. In 2025 is het de bedoeling dat Skoda tien geëlektrificeerde modellen op de markt heeft, waarvan er vijf volledig op stroom rijden.

Aanmelden nieuwsbrief

 

Met de lancering van de Skoda Vision 7S concept car wil het Tsjechische merk de EV-transitie kracht bijzetten. De versnelde EV-aanpak bestaat uit drie geheel nieuwe EV's tot 2026. Skoda belooft 5,6 miljard euro te investeren in e-mobility en 700 miljoen euro in digitalisatie. De aankondigingen gaan gepaard met een nieuwe merkidentiteit, zoals een nieuw logo en nieuwe designtaal die vorm heeft gekregen in het Vision 7S studiemodel. Dit studiemodel is de voorloper van een nieuw te introduceren 7-zits suv. In 2030 moet meer dan 70 procent van alle in Europa verkochte Skoda's elektrisch aangedreven zijn, meldt de VW Group-telg.

Toekomstige Skoda modellen

skoda vision x

Skoda Vision X

De nieuwe hybride cross-over van topklasse

Bekijk hier

skoda vision e

Skoda Vision E

De eerste elektrische Skoda SUV

Bekijk hier

Skoda Vision 7S

Bepaalt Skoda's nieuwe designtaal

Bekijk hier

skoda vision iv

Skoda Vision iV

Crossover-coupé met sportieve lijnen

Bekijk hier

skoda rs vision

Skoda Vision RS

Nieuwe sportieve generatie RS modellen

Bekijk hier

skoda klement

Skoda Klement

Slimme elektrische tweewieler voor de stad

Bekijk hier

Skoda Compact 

Elektrische opvolger van de Karoq (naam wordt: Elroq)

Bekijk hier

Skoda Epiq

Naam voor de elektrische opvolger van de Kamiq

Bekijk hier

Skoda Combi

Zet Škoda’s succesvolle stationwagen traditie voort

Bekijk hier

Skoda Enyaq iV facelift

Opvolger van de succesvolle Enyaq iV komt in 2025

Bekijk hier

skoda vision 7s

Terugblik preview Skoda Vision 7S

Op 1 maart 2023 hadden wij bij Ames Skoda Centrum in Dordrecht tijdens een exclusieve preview alvast de Skoda Vision 7S op bezoek. Tientallen geïnteresseerden kwamen kennismaken met dé baanbrekende Skoda concept car die als eerste de designtaal van de toekomstige Skoda modellen zal hebben. De Vision 7S is qua uitstraling dan ook volledig in lijn met de nieuwe corporate identity van het Tsjechische merk. De productieversie van de Vision 7S wordt in 2025 op de markt verwacht. 

Meer over de Vision 7S

Video preview Skoda Vision 7S

Škoda lanceert e-mobiliteitsoffensief met zes nieuwe elektrische modellen voor 2026

Škoda voert het tempo van zijn e-offensief en transformatie op het gebied van elektrische mobiliteit verder op. Met de lancering van vier volledig nieuwe elektrische modellen en twee vernieuwde versies in de Enyaq iV-familie wil de Tsjechische autofabrikant zijn BEV-gamma in 2026 hebben uitgebreid tot zes modellen. Tot 2027 investeert Škoda Auto in totaal € 5,6 miljard in e-mobiliteit. Met de ‘Small’ BEV in het kleine SUV-segment, de ‘Compact’ met de naam Elroq in het compacte SUV-segment, een ruim ‘Combi’ stationwagonmodel en de 7-persoons ‘Space’ SUV gaat Škoda zijn volledig elektrische portfolio aanzienlijk uitbreiden en diversifiëren.

Lees het nieuwsbericht hier

Voordelen van elektrisch rijden

Vergeleken met auto’s die een verbrandingsmotor hebben, vallen elektrisch aangedreven auto’s vooral op door hun stilte. Alleen een zacht gezoem is hoorbaar wanneer ze passeren. Door het gebrek aan geluid zijn ze net zo stil als de duurste limousine.

Hoewel ze anders klinken, rijden ze precies hetzelfde. Sterker nog: een elektrische auto is heel eenvoudig te besturen. Omdat de versnellingsbak één enkele overbrenging heeft, is schakelen niet meer nodig. En er zijn meer voordelen. U hoeft niet meer te wachten tot de motor zijn vermogen heeft opgebouwd, want alle kracht is al bij het wegrijden beschikbaar. Door de compacte techniek blijft er meer ruimte over voor de inzittenden of de bagage. En dan is er nog het onderhoud, of eigenlijk het gebrek eraan. Oliehanden behoren tot het verleden, of het nu uw eigen handen zijn of die van uw garagist.

Alle voordelen op een rij:

vinkje  Stiller rijden

vinkje  Eenvoudig te besturen

vinkje  Het motorvermogen bouwt sneller op

vinkje  Meer ruimte voor inzittenden of bagage

vinkje  Meer bagageruimte

vinkje  Minder onderhoud nodig

Zelfrijdende auto's

Autonoom rijden gaat hand in hand met de comeback van de elektrische auto. SKODA werkt hard aan zelfrijdende auto’s die ervoor zorgen dat u uw tijd in de file beter kunt besteden. Bijvoorbeeld door het nieuws te lezen, e-mails te versturen of selfies te nemen. U rust lekker uit, terwijl uw auto het werk doet tijdens de saaie snelwegrit. Wie toch liever zelf rijdt: de systemen zijn volledig uit te schakelen, zodat u ook gewoon zelf aan de slag kunt wanneer u daar zin in heeft.

Elektrisch rijden maakt een comeback

Hoewel de eerste elektrische auto al rond reed in 1835 verloor de elektrische auto de strijd van de verbrandingsmotor. De techniek met zware accupakketten waarin gevaarlijk accuzuur rondspatte, was niet erg verfijnd en de actieradius van de vroege elektrische auto’s was minimaal. Elektrisch rijden maakt echter een comeback. Dat is mede te danken aan de opkomst van mobiele elektronische apparaten zoals de smartphone, waarin kleine, maar krachtige accu’s hun werk doen. De nieuwe accu’s zijn compact, licht en laden sneller op dan ooit tevoren. En de vooruitgang gaat door: accu’s worden steeds beter. Hier speelt SKODA op in door de komende jaren diverse innovatie, elektrische auto's te produceren. Bekijk ze hieronder!

Interesse in de elektrische transitie van Skoda?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe elektrische Skoda modellen en andere trends op het gebied van elektrificering binnen Skoda.