Skoda Vision 7S

Een nieuwe designtaal, meer dan 600 kilometer range

Met de Vision 7S concept car slaat Škoda een nieuwe designkoers in. Het studiemodel oogt stoer, functioneel en authentiek. Het ruimtelijke interieur van de 7-persoons Vision 7S onderscheidt zich door duurzame materialen, een intuïtieve bediening en interactieve oppervlakken. Dankzij 89 kWh accupakket heeft de concept car een actieradius van meer dan 600 kilometer (WLTP).

Aanmelden nieuwsbrief

 

“De nieuwe designtaal kwam slechts in een paar maanden tijd tot stand”, verklaart Oliver Stefani, hoofd van Škoda Design. “Daarbij hebben we beproefde oplossingen gecombineerd met nieuwe elementen die van lef getuigen. Het minimalistische, functionele design straalt veiligheid uit. Ook de optimale aerodynamica van de Vision 7S is bepalend voor onze toekomstige modellen.”

Terugblik preview Skoda Vision 7S

Op 1 maart hadden wij bij Ames Skoda Centrum in Dordrecht tijdens een exclusieve preview alvast de Skoda Vision 7S op bezoek. Tientallen geineresseerden kwamen kennismaken met dé baanbrekende Skoda concept car die als eerste de designtaal van de toekomstige Skoda modellen zal hebben. De Vision 7S is qua uitstraling dan ook volledig in lijn met de nieuwe corporate identity van het Tsjechische merk. De productieversie van de Vision 7S wordt in 2025 op de markt verwacht.

Video preview Skoda Vision 7S

skoda vision 7s showroom
skoda vision 7s showroom
skoda vision 7s interieur
skoda vision 7s showroom

Nieuw front met ‘Tech-Deck’-gezicht

De Vision 7S is het eerste model met Škoda’s nieuwe ‘Tech-Deck’-gezicht. Kenmerkend is de grille, die aanzienlijk platter en breder is geworden. Op de hoeken staan smalle, rechtopstaande koplampen, die samen met de ver in de voorschermen doorgetrokken dagrijverlichting een T-vorm hebben.

Ook aan de achterzijde loopt de bovenste lijn van de LED-lichten door in de zijpanelen, zodat hier eveneens een ‘T’ ontstaat. De T-vorm keert tevens terug in de cameraspiegels en de vloeiend in de carrosserie verwerkte, verticaal geplaatste deurgrepen.

200 kW laadvermogen

Onderhuids beschikt de Vision 7S over een volledig elektrische aandrijflijn met een 89 kWh accupakket, goed voor een WLTP-rijbereik van ruim 600 kilometer. Laden kan de Vision 7S met een vermogen tot 200 kW.

Aanmelden nieuwsbrief

Hoge ‘Tornado’-lijn en licht aflopend dak voor betere aerodynamica

De hoge flanken geven de Vision 7S een robuuste uitstraling. De ‘Tornado’-lijn, die het bodywork en de zijramen scheidt, geeft de schouderpartijen extra kracht. De concept car staat op aerodynamisch geoptimaliseerde wielen met een diameter van 22 inch, terwijl de portieren in tegengestelde richting van elkaar openen. Het licht aflopende dak gaat aan de achterzijde vloeiend over in een forse spoiler, voor een optimale stroomlijn.

De stoere voor- en achterbumper van de Škoda Vision 7S zijn gemaakt van gerecyclede banden. Ook de wielkuipranden zijn van dit duurzame materiaal gemaakt. Opvallend zijn de driehoekige D-stijlen, waarin de vernieuwde Škoda-merknaam is verwerkt. Net als op de neus is het nieuwe embleem op de achterklep verlicht. In het midden van de voor- en achterbumper zijn oranje spijlen verwerkt, waarmee het hoogspanningssysteem van de auto bij nood vanaf de buitenzijde kan worden uitgeschakeld.

Twee interieurconfiguraties: Drive en Relax

De ruimtelijkheid van het interieur is zoals je van een Škoda mag verwachten en schept door de combinatie van donkere en lichte materialen een veilig gevoel. In de 7-persoons concept car worden duurzame materialen toegepast die extreem slijtvast zijn. Zoals de vloer, die gemaakt is van gerecyclede banden. De bekleding is van 100% polyester, het dashboard is afgewerkt met een matte metallic beschermlaag.

Veel aandacht is ook uitgegaan naar het bedieningsgemak. De menustructuur en functies van het infotainmentsysteem zijn vereenvoudigd, zodat de haptische en visuele toetsen op het ‘zwevende’ touchscreen nog intuïtiever te bedienen zijn. 

De Vision 7S heeft twee verschillende interieurconfiguraties: Drive en Relax. In de Drive-mode beschikt de bestuurder over een head-up display met augmented reality en een 8,8 inch instrumentarium. De belangrijkste functies kunnen met haptische draaischakelaars worden bediend, die voor een snelle oriëntatie in oranje zijn uitgevoerd. Centraal op het dashboard staat het draaibare 14,6 inch display verticaal, zodat bijvoorbeeld de kaart en instructies van de navigatie duidelijk afleesbaar zijn en de onderzijde van het scherm optimaal onder handbereik blijft. De Relax-mode kan bijvoorbeeld tijdens een laadstop worden ingeschakeld. Het interieur transformeert dan in een soepele beweging. Voor extra ruimte draaien het afgevlakte stuur en het instrumentarium helemaal weg. 

De voorstoelen schuiven naar binnen en – net als de stoelen op de tweede zitrij – kantelen achterover voor extra comfort. Het centrale beeldscherm draait nu horizontaal, om een film te kijken of een game te spelen.

De deurpanelen hebben een functioneel oppervlak gekregen. Achter de doorschijnende bekleding zijn interactieve panelen geplaatst, die voor de verschillende functies in een bepaalde kleur oplichten: de ontgrendeling van de portieren in oranje, de temperatuurregeling in rood en blauw. Je kunt met je vinger op de panelen een boodschap schrijven, en de kinderen gebruiken de panelen als tekenbord.

Simply Clever: kinderzitje op de veiligste plaats in de auto

Op de tunnelconsole, centraal in de auto, is een kinderzitje te bevestigen. Dit is niet alleen de veiligste positie in de auto, maar het geeft de passagiers op de tweede zitrij ook de gelegenheid om goed op de baby te letten. Een camera in het dak stuurt beelden van de baby naar het centrale infotainmentscherm, zodat ook de bestuurder en bijrijder een oogje in het zeil kunnen houden. In de Vision 7S zijn tal van Simply Clever-elementen verwerkt, zoals de magnetisch aan de rugleuningen te bevestigen rugtassen en de magneetstrips in de middentunnel, waaraan metalen Škoda-drinkflessen en een EHBO-kit aan opgehangen kunnen worden. Vlak voor de centrale display is een eenvoudig van buitenaf zichtbaar kristal op het dashboard geplaatst, dat door middel van verschillende kleuren laat zien hoe het met de accu- en laadstatus van de Vision 7S gesteld is.

Bekijk ook onze andere studiemodellen

skoda vision e

Vision E

"Deze volledig elektrisch aangedreven conceptauto toont hoe de toekomst van individuele mobiliteit eruit gaat zien. Zo legt de vijfdeurs SUV coupé geheel elektrisch een afstand van zo’n 500 kilometer af en heeft hij level 3 voor autonoom rijden."

Bekijk hier

skoda vision rs

Vision RS

"In de Vision RS komen Skoda’s sportieve traditie en een duurzame toekomst samen. Het dynamisch-gelijnde studiemodel met plug-in hybridetechniek geeft de koers aan die Skoda voor ogen heeft voor de volgende generatie RS-modellen."

Bekijk hier

Benieuwd naar de Skoda Vision 7S?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe elektrische Skoda modellen en andere trends op het gebied van elektrificering binnen Skoda.