NL
078 - 6143322

Volkswagen bedrijfswagen banden en uitlijnen

Volkswagen bedrijfswagen banden en uitlijnen? Als ondernemer bent u waarschijnlijk veel onderweg. Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw bedrijfswagen en van grote invloed op uw rijcomfort. Uw banden zorgen ervoor dat u grip heeft op de weg en beïnvloeden uw brandstofverbruik. Het is dan ook belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste banden en dat uw banden goed uit zijn gelijnd.

Maak direct een afspraak

NL

Ames is een erkende Volkswagen bedrijfswagen garage en gespecialiseerd in het controleren, omwisselen en uitlijnen van Volkswagen banden. Deze service verlenen wij aan alle Volkswagen bedrijfswagen modellen, waaronder de Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter.

Volkswagen bedrijfswagen bandenwissel

Het is belangrijk dat u de juiste banden voor het seizoen gebruikt en dat uw banden in goede conditie zijn. Dit heeft namelijk grote invloed op de veiligheid. Wanneer u ineens hard moet remmen, is het natuurlijk belangrijk dat u snel tot stilstand komt en niet doorglijdt. Daarom controleren wij iedere bandenwissel de conditie van het rubber, de profieldiepte en bandenspanning van uw banden. Zowel onze Volkswagen bedrijfswagen zomer- als winterbanden zijn perfect afgestemd op uw Volkswagen bedrijfswagen voor het optimale resultaat!

 

Plan direct uw 
werkplaatsafspraak

Volkswagen bedrijfswagen winterbanden

Wanneer de buitentemperatuur onder de 7°C komt, dan is het aan te raden om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. In de winter krijgt u namelijk te maken met gladheid, sneeuw en kou. Daarom is het belangrijk dat uw banden bestand zijn tegen alle weeromstandigheden. Het rubber van winterbanden is elastischer bij lagere temperatuur. Hierdoor wordt de remweg verkort, waardoor u ook bij gladheid snel kunt afremmen.

 

Volkswagen bedrijfswagen zomerbanden

Wanneer de buitentemperatuur boven de 7°C komt, dan adviseren we u om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Winterbanden zijn namelijk gemaakt voor de winter. Wanneer u ze ook in de zomer gebruikt, dan zullen ze eerder slijten. Daarnaast wordt het slipgevaar groter. Zomerbanden hebben namelijk met warm weer een betere wegligging, een lager bandstofverbruik en een lagere rolweerstand.

 

Volkswagen bedrijfswagen all season banden

All season banden zijn perfect voor gemiddelde weersomstandigheden. Hierdoor hoeft u uw banden minder vaak te wisselen. Gemiddelde weersomstandigheden betekent dat de banden minder geschikt zijn voor extreme weersomstandigheden zoals gladde wegen of sneeuwval. Een all season band is een combinatie van een zomer- en winterband, waardoor u de band minder vaak hoeft te wisselen. Echter is de prestatie van deze band minder dan die van de seizoensgebonden banden.

In 2 stappen meer grip & veiligheid

Middels de twee onderstaande stappen kunt uzelf gemakkelijk de conditie van uw banden controleren en leest u hoe u de juiste bandenspanning krijgt. Komt u er niet uit of wilt u er door een professional naar laten kijken? Kom dan langs bij één van onze vestigingen of maak een afspraak.

Stap 1: Bandenslijtage


In deze video leggen wij u uit hoe uzelf de conditie van de banden kunt controleren en wat de oorzaak kan zijn van bepaalde slijtages op de band. 


Twijfelt u over de conditie van uw banden? Maak dan een afspraak of kom langs bij één van de vestigingen en wij controleren de banden voor u. Heeft u nieuwe banden nodig? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onderstaande button.

Vraag uw banden 
offerte aan

Stap 2: Bandenspanning


U wilt natuurlijk dat uw banden zo lang mogelijk meegaan. De juiste bandenspanning is belangrijk voor de juiste slijtage van de banden en zorgt daarnaast ook voor een goede wegligging en vermindert het brandstofverbruik. Zo kan u jaarlijks gemakkelijk zo'n € 150 per jaar besparen.


In deze video leggen wij u alles uit over hoe u de banden op de juiste bandenspanning krijgt en hoe u de bandenspanning reset. Komt u er niet uit, kom dan langs bij één van onze vestigingen of maak een werkplaatsafspraak. 

Plan uw werkplaatsafspraak

Onderstel uitlijnen Volkswagen bedrijfswagen

Tijdens het uitlijnen van uw onderstel stellen wij uw onderstel af in een recht spoor. Dit verbetert de wegligging, wat een grote invloed heeft op de effectiviteit van uw banden. Daarnaast zorgt een goed uitgelijnde bedrijfswagen ook voor minder brandstofverbruik, wat u kosten bespaard. Bovendien neemt de slijtage van banden af wanneer ze goed zijn uitgelijnd.

 

Plan direct uw 
werkplaatsafspraak

 

Wanneer banden uitlijnen?

Wanneer u uw onderstel moet uitlijnen is per auto verschillend, maar u kunt het merken aan een aantal signalen. Let daarom op de volgende zaken:

  • Bandenslijtage aan de binnen- of buitenkant van de band
  • Uw bedrijfswagen wijkt af naar één kant
  • Uw bedrijfswagen stuurt zwaar of licht
  • Het stuur draait niet terug na een bocht
  • Na iedere 20.000 kilometer of jaarlijks

Bij één of meer van bovenstaande signalen is het verstandig om uw banden uit te laten lijnen.

Volkswagen bedrijfswagen bandenwissel en uitlijnen kosten

De kosten die u betaalt voor het wisselen en uitlijnen van uw banden is afhankelijk van de werkzaamheden die u precies wilt laten uitvoeren. Ames is een erkend Volkswagen garage, wat betekent dat wij de landelijks Volkswagen prijzen hanteren.

- Losse band wisselen  € 20 
- Complete wielenset zonder opslag € 33 
- Complete wielenset met opslag € 74 
- 4 losse banden wisselen zonder opslag € 74 
- 4 losse banden wisselen met opslag € 115
- Onderstel uitlijnen € -

Volkswagen bedrijfswagen bandenwissel en onderstel uitlijnen door Ames

Wanneer u kiest voor een bandenwissel of het uitlijnen van uw onderstel door Ames, dan kiest voor een erkende Volkswagen dealer. Onze Volkswagen bedrijfswagen specialisten staan voor u klaar. Wij maken graag een afspraak met u voor het repareren van de ruitschade aan uw Volkswagen bedrijfswagen.

 Gratis pechhulp in Europa

 Originele Volkswagen bedrijfswagen onderdelen

 4 jaar garantie

 Opgeleid Volkswagen personeel

 

Plan uw werkplaatsafspraak

NL