Hoe werkt Android Auto?

Wij merken regelmatig dat er bij klanten vragen bestaan over de werking van Android Auto. Daarom hebben wij een handige korte instructievideo opgenomen waarin onze collega Davey (zelf in het bezit van een Motorola smartphone) de werking van Android Auto demonstreert. De video is opgenomen in een SKODA, maar de werkwijze met een Volkswagen, Audi of SEAT is hetzelfde.

Android Auto is een mobiele app die is ontwikkeld door Google om functies van een Android-apparaat, zoals een smartphone, te spiegelen naar de compatibele in-dash informatie- en entertainment-head-unit van een auto.

 

Beschikbaarheid Android Auto

Android Auto is anno 2020 nog steeds niet voor iedereen in Nederland officieel te gebruiken. Op smartphones met Android 10 is het veelal voorgeïnstalleerd, maar op toestellen met oudere Androidversies weer niet. Gelukkig kunt u het simpel en snel handmatig installeren om er zo gebruik van te maken. Check dan ook direct even deze Android Auto-gids met alle ins en outs en antwoorden op al uw vragen over Android Auto.

Hoe werkt Apple CarPlay? wo, 06 mei
Hoe werkt Apple CarPlay? Deze vraag krijgen wij regelmatig gesteld in onze showrooms. Daarom hebben wij een handige instructievideo gemaakt zodat u volledig op de hoogte bent van de mogelijkheden van Apple CarPlay. Bekijk de video hier!
125 jaar SKODA: wat maakt een slim idee ‘Simply Clever’? di, 17 maart
SKODA kickt op slimme oplossingen. Meer dan 60 Simply Clever-uitvindingen maken het leven van de moderne automobilist makkelijker. Waar komt Simply Clever vandaan en wat maakt een slim idee daadwerkelijk Simply Clever?