Hoe werkt Android Auto?

Wij merken regelmatig dat er bij klanten vragen bestaan over de werking van Android Auto. Daarom hebben wij een handige korte instructievideo opgenomen waarin onze collega Davey (zelf in het bezit van een Motorola smartphone) de werking van Android Auto demonstreert. De video is opgenomen in een SKODA, maar de werkwijze met een Volkswagen, Audi of SEAT is hetzelfde.

Android Auto is een mobiele app die is ontwikkeld door Google om functies van een Android-apparaat, zoals een smartphone, te spiegelen naar de compatibele in-dash informatie- en entertainment-head-unit van een auto.

Update april 2021: Android Auto nu ook in Nederland beschikbaar

De Android Auto is nu geïntroduceerd in Nederland. Het systeem is in meer dan 500 modellen van 50 merken beschikbaar. Dit zijn wereldwijd meer dan honderd miljoen auto’s.

Dankzij Android Auto gebruikt u eenvoudig en veilig de apps van uw Android telefoon terwijl u op de weg bent. Eerder was de Android Auto al beschikbaar in onder andere Duitsland, Ierland en Frankrijk. Maar nu ook in Nederland.

Het systeem is te bedienen via de knoppen op het scherm van de auto of via spraakassistent. U kunt met Google Assistent bijvoorbeeld uw favoriete nummer op te zetten via YouTube Music, Spotify of Tuneln. U activeert Google Assistent door “Oke Google” te zeggen of door op het microfoontje op het scherm te drukken.

Ook kan Google Assistent uw inkomende berichtjes voorlezen en beantwoorden. Zo kunt u uw ogen op de weg en uw handen aan het stuur houden, en toch een berichtje te sturen.

Download Android Auto hier

Nog veel meer apps

Er zijn nog veel meer nieuwe mogelijkheden met Android Auto. Zo kunt u een podcast afspelen, het laatste nieuws horen of Google Maps of Waze gebruiken om de juiste route te rijden. Alles gebeurt heel makkelijk en snel. In de Play Store zijn meer apps te vinden die u kan gebruiken voor Android Auto.

Een Android 10 of hoger kan gelijk gebruikt worden voor Android Auto. Hiervoor moet u alleen uw telefoon aan de auto koppelen. Vaak gaat dit via een USB-kabel. Echter komen er steeds vaker auto’s met een draadloze variant van Android Auto. Zo blijft de telefoon uit het zicht van de bestuurder. Gebruikers van Android 9 of lager moeten eerst de Android Auto-app downloaden in de Play Store. Telefoons moeten wel minimaal Android 6.0 hebben om gebruik te maken van het systeem.

Lees ook

Hoe werkt Apple CarPlay? wo, 06 mei
Hoe werkt Apple CarPlay? Deze vraag krijgen wij regelmatig gesteld in onze showrooms. Daarom hebben wij een handige instructievideo gemaakt zodat u volledig op de hoogte bent van de mogelijkheden van Apple CarPlay. Bekijk de video hier!
125 jaar SKODA: wat maakt een slim idee ‘Simply Clever’? di, 17 maart
SKODA kickt op slimme oplossingen. Meer dan 60 Simply Clever-uitvindingen maken het leven van de moderne automobilist makkelijker. Waar komt Simply Clever vandaan en wat maakt een slim idee daadwerkelijk Simply Clever?