Volkswagen ID.3 breidt uit met kleiner (45 kWh) accupakket

Volkswagen breidt het succesvolle ID.3-gamma verder uit met een nieuw 45 kWh ‘Pure’ accupakket en nieuwe uitvoeringen. Voortaan biedt de ID.3 keuze uit zeven voorgespecificeerde uitvoeringen, twee accupakketten, drie motorvermogens en verschillende in- en exterieurpakketten. Daarmee is er nu voor iedere klant een ID.3. Dankzij het uitgebreide, vernieuwde gamma is de elektrisch aangedreven Volkswagen ID.3 er nu al vanaf € 32.190*.

Meer over de ID.3


De ID.3 met het 45 kWh ‘Pure’ accupakket (maximale actieradius 351 km**) is altijd gekoppeld aan een 110 kW/150 pk sterke elektromotor. Met die combinatie biedt Volkswagen bij uitstek een oplossing voor een grote groep klanten voor wie een range van 350 kilometer ruimschoots volstaat. Deze ID.3-uitvoering is geheel nieuw en vormt voorlopig de basis van het vernieuwde gamma. Later dit jaar introduceert Volkswagen namelijk nog een variant met een lager vermogen. 

Vraag een offerte aan

De nieuwe ID.3 basisversie die Volkswagen nu introduceert, is er vanaf € 32.190*. Zijn uitrusting is zeer compleet met onder meer Lane Assist, Adaptive Cruise Control, parkeersensoren vóór en achter, LED-koplampen, automatische airconditioning (Climatronic), navigatie ‘Discover Pro’ inclusief streaming & internet, een groot (25,4 cm) kleurentouchscreen en draadloze ‘App Connect’. De ID.3 City is nog completer – met standaard onder meer de 100 kW laadmogelijkheid, het Comfort Pakket en het Multimedia Pakket – terwijl de ID.3 Style de meest luxe variant met het 45 kWh accupakket is. 

Uitvoeringen met 58 kWh accupakket

De ID.3 met het 58 kWh accupakket is er in vier uitvoeringen: Life, Business, Tech en Max. De ID.3 Life combineert de aantrekkelijk scherpe aanschafprijs en de luxe van de Life-versie met de kracht van het 58 kWh accupakket. Hij heeft alle features van de ID.3 basisversie en daarbij het Comfort Pakket (met onder andere verwarming van het stuur, de stoelen en exterieur sfeerverlichting) en het Multimedia Pakket (inclusief draadloze oplaadmogelijkheid van smartphones). Met de ID.3 Business (vanaf € 41.190*) bedient Volkswagen met name de zakelijke klant met een brede range aan comfortabele extra’s. De ID.3 Tech biedt hightech features als een Head-up Display met ‘Augmented Reality’, terwijl de ID.3 Max simpelweg alles aan boord heeft. De ID.3 Tech en Max zijn er uitsluitend met de sterkste (150 kW/204 pk) elektromotor.

In vier stappen samenstellen

Dankzij de slimme samenstelling van het vernieuwde aanbod is de Volkswagen ID.3 in vier eenvoudige stappen op maat samen te stellen. Stap één is de keuze voor het accupakket en de uitvoering. Het Pure accupakket (45 kWh, maximale actieradius 351 km**) is in combinatie met de 110 kW/150 pk sterke elektromotor beschikbaar voor drie uitvoeringen: de ID.3, de ID.3 City en de ID.3 Style. Het Pro accupakket (58 kWh, actieradius tot 425 km**) is er in combinatie met een motorvermogen van 107 kW/145 pk voor de ID.3 Life en ID.3 Business, of met 150 kW/204 pk voor de ID.3 Life, ID.3 Business, ID.3 Tech en ID.3 Max. 

Kleur bekennen

De volgende stap is het samenstellen van het interieur. Voor de ID.3 Style, Business en Tech zijn drie interieurkleuren beschikbaar. De Style, Business- en Tech-uitvoeringen zijn ook te voorzien van de populaire, elektrisch verstelbare Ergo-Active stoelen met massagefunctie (standaard op ID.3 Max). Daarna is de gewenste exterieurkleur aan te vinken. Het exterieur kan bovendien een extra persoonlijke touch krijgen door te kiezen voor één van de exterieurpakketten of de speciale lichtmetalen velgen. Bij de laatste stap draait het om extra’s, zoals slimme features als een steunhaak voor fietsendragers en een efficiënte warmtepomp. 

Laadgemak

Iedere ID.3 biedt optimaal laadgemak. Het 45 kWh accupakket heeft een laadvermogen van 7,2 kW (via een wallbox of publieke laadpaal) en is in 7,5 uur volledig te laden. Het 58 kWh accupakket heeft een laadvermogen van 11 kW en kan in 6,5 uur volledig geladen worden. 

Snelladen kan de ID.3 basisversie met 50 kW gelijkstroom en optioneel met 100 kW. Daarmee is het accupakket in circa 40 minuten van 5 tot 80% te laden. Alle overige uitvoeringen beschikken standaard over de 100 kW-snellaadmogelijkheid en behalen in circa 35 minuten dezelfde prestaties. 

De ID.3 is er nu al vanaf € 32.190*. De complete prijslijst is hier te vinden. Met de aantrekkelijke prijsstellingen zijn de nieuwe ID.3-modellen ook zeer geschikt voor zakelijke inzet: over de eerste € 40.000 hoeft slechts 12% bijtelling te worden betaald. Alle nieuwe modellen zijn per direct te bestellen bij de Volkswagen-dealer.

Vraag een offerte aan

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

**) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Lees ook

Volkswagen ID.3 overall winnaar VZR Elektrische Auto van het Jaar-verkiezing ma, 22 februari
De elektrische Volkswagen ID.3 is uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar. In de jaarlijkse verkiezing van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) scoorde de ID.3 de hoogste puntentotaal overall, maar ook eindigde hij als winnaar in de categorie ‘Midden Segment’. Ook de nieuwere versie, de elektrische Volkswagen ID.4, viel in de prijzen en eindigde op de tweede plek in de categorie ‘Hoge Segment’.
ID.3 maakt elektrische recordtrip naar Zwitserland wo, 02 september
Felix Egolf, expert op het gebied van zuinig rijden, nam de nieuwe, volledig elektrische Volkswagen ID.3 recent mee voor een recordrit naar Zwitserland. Hij reed met het model – voorzien van het middelgrote accupakket met een actieradius van 420 kilometer* volgens de WLTP-cyclus – van de Volkswagen-fabriek in Zwickau naar het Zwitserse Schaffhausen. Op slechts één acculading wist hij een afstand van liefst 531 kilometer te overbruggen.