Volkswagen ID.3 overall winnaar VZR Elektrische Auto van het Jaar-verkiezing

De elektrische Volkswagen ID.3 is uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar. In de jaarlijkse verkiezing van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) scoorde de ID.3 de hoogste puntentotaal overall, maar ook eindigde hij als winnaar in de categorie ‘Midden Segment’. Ook de nieuwere versie, de elektrische Volkswagen ID.4, viel in de prijzen en eindigde op de tweede plek in de categorie ‘Hoge Segment’.

De ID.3 is pas enkele maanden in Nederland leverbaar. Desondanks heeft hij nu al de harten van zakelijk autorijdend Nederland veroverd. Dat werd ook bevestigd door de VZR, die de ID.3 verkoos tot Elektrische Auto van het Jaar. In de verkiezing, waaraan 23 merken met 32 modellen in 52 verschillende uitvoeringen deelnamen, eindigde de ID.3 met een totaal van 247 punten overtuigend als winnaar. Bovendien won hij in de categorie ‘Midden Segment’ voor elektrische auto’s met een aanschafprijs tot 40.000 euro.

Bekijk de ID.3

"Terechte winnaar"

De vakjury van de Elektrische Auto van het Jaar-verkiezing bestaat uit Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco eMobility) en Maartje van Tongeren (LeasePlan). Zij waren zeer lovend over de eigenschappen van Volkwagens elektrische compacte middenklasser: “De Volkswagen ID.3 is pas sinds september 2020 op de markt, maar wist bijna 11.000 exemplaren te verkopen. De rijeigenschappen scoren een 8 en gecombineerd met een range van 424 kilometer maakt dat de Volkswagen ID.3 tot een terechte winnaar.”

Net als de ID.3 viel ook de Volkswagen ID.4 tijdens de Elektrische Auto van het Jaar-verkiezing in de prijzen. De nieuwe, elektrische SUV van Volkswagen was eind 2020 voor het eerst op de Nederlandse wegen te zien. Hij pakte de tweede plaats in de categorie ‘Hoge Segment’ voor elektrische auto’s in de prijsklasse van € 40.000 tot € 70.000.

Over de VZR en de Elektrische Auto van het Jaar-verkiezing

Vereniging Zakelijke Rijders is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. De VZR zet zich in voor ruim 1,3 miljoen mensen die over een leaseauto of andere auto van de zaak beschikken en voor automobilisten die zakelijke kilometers rijden in hun privéauto. Dit jaar organiseerde de VZR de verkiezing Elektrische Auto van het Jaar voor het derde jaar op rij. De vakjury beoordeelde alle deelnemende auto’s op negen criteria die met name voor zakelijke rijders zwaar wegen: actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, prijs, gebruiksgemak, rijeigenschappen en leasetarief.

Lees ook

Volkswagen ID.4 vanaf 12 december in de showroom vr, 11 december
De ID.4 staat vanaf zaterdag 12 december bij ons in de showroom van Ames Dordrecht, Ridderkerk en Sliedrecht. U kunt als één van de eerste in Nederland een proefrit maken in de Volkswagen ID.4. De eerste proefritten kunnen gemaakt worden vanaf 15 december. Plan nu een proefrit!
Volkswagen ID.3 nu in de showroom! vr, 21 augustus
De verwachting was dat we de Volkswagen ID.3 medio september binnen zouden krijgen, maar wij zijn verheugd om te vermelden dat wij de eerste dealer in Nederland zijn die de ID.3 1ST nu al in de showroom hebben staan! U bent harte welkom om het nieuwe elektrische topmodel van Volkswagen bij ons te bewonderen in de Ames Volkswagen showroom in Dordrecht.