Tourrit met de SEAT Ronda voor het goede doel


Vanwege het 40 jarig bestaan van het merk SEAT had Ames Auto Casa een aantal dagen de beschikking over een 40 jaar oude SEAT Ronda. Dit model werd in april 1983 op de markt gebracht en is nu een prachtige klassieker geworden. We wilden graag iets leuks doen met deze auto en daarom hadden we stichting MBO benaderd met de vraag of zij personen kennen die het verdienen om een middag met deze oldtimer op pad te gaan. We hebben twee aansprekende tourritten gemaakt en hiermee de twee deelnemers een vreugdevolle dag bezorgd.

Tourrit CUPRA Born met Wil Braat & Hennie

Op woensdag 21 juni zijn we op pad gegaan met Wil Braat en haar vriendin Hennie. Wil is 92 jaar en heeft zich jarenlang geheel belangeloos ingezet voor het Buurthuis in de wijk. Sinds eind vorig jaar heeft ze haar werkzaamheden neer moeten leggen vanwege haar gezondheid. Door een val kort geleden kon ze helaas niet plaatsnemen in de SEAT Ronda maar hebben we haar met de SEAT Cupra een leuke ochtend bezorgd. We zijn met haar naar Kinderdijk gegaan en hebben daar koffie (Wil had liever sinas) met gebak genuttigd. Via een leuke binnendoor route zijn we even langs Ames Auto Casa gereden om te laten zien met welke auto ze anders op pad waren gegaan. Vervolgens hebben we haar naar het Buurthuis gebracht waar ze verrast werd met een lunch (aangeboden door AH van de Poel) als dank voor haar jarenlange inzet. De beide dames waren zeer dankbaar en hebben genoten!

Tourrit SEAT Ronda met Carlo Linskens

Op donderdag 22 juni hebben we aan het begin van de middag Carlo Linskens opgehaald. Carlo is zowel als deelnemer als vrijwilliger verbonden aan de Stichting Quiet. Deze stichting zet zich in tegen stille armoede in Nederland. De stichting heeft hem aangedragen omdat ze vonden dat deze betrouwbare en vriendelijke man het verdiende om eens in het zonnetje gezet te worden.

Carlo is dol op auto’s en aangezien hij zelf geen auto heeft was dit echt een uitje. Toen we vroegen waar hij graag heen wilden zei hij ….. Kinderdijk. Dus togen we wederom naar Alblasserdam. Vanwege het slechte weer zijn we hier niet uitgestapt maar door de polder terug naar Dordrecht gegaan. Carlo heeft vroeger bij FC Dordrecht gevoetbald en is nog steeds fan. Als verrassing zijn we langs FC Dordrecht gereden waar hij gastvrij werd ontvangen met koffie en taart in de Businessclub. De appeltaart was gemaakt door leerlingen van de SPON. SPON biedt onderwijs en begeleiding aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een specifieke onderwijs- en ondersteuningsvraag. FC Dordrecht is nauw betrokken bij deze onderwijsinstelling. Als klap op de vuurpijl ontving hij ook nog een wedstrijdshirt. Het stukje van FC Dordrecht naar Quiet Drechtsteden kroop Carlo zelf achter het stuur. We hopen dat hij een onvergetelijke middag heeft gehad.

SEAT Ronda 7
SEAT Ronda 11
SEAT Ronda 6
SEAT Ronda 5
SEAT Ronda 3
Website

Lees ook

Autovisie Dubbeltest: SEAT Leon vs Opel Astra do, 18 augustus
Autovisie organiseerde een ''Dubbeltest'' met de SEAT Leon en de Opel Astra. De C-segment Hatchback’s Opel Astra en de SEAT Leon zijn uitgegroeid tot elkaars grote tegenpolen. Ze hebben beiden geen premium aspiraties maar een strak interieur en licht-dynamische rijeigenschappen komen wel terug bij de auto’s . De twee lijken erg op elkaar, maar welke is nu de echte winnaar?
4 tips: zo presteert een plug-in hybride ook in de winter optimaal ma, 01 februari
Het is winter, en dat betekent dat nachtvorst regelmatig op de loer ligt. Het is algemeen bekend dat de vrieskou invloed heeft op de conditie van een auto. Maar hoe zit dat precies met een plug-in hybride? Wij geven vier tips om de accucapaciteit ook in de winter optimaal te kunnen benutten.