Dubbeltest SEAT Leon vs. Opel Astra

De C-segment Hatchback’s Opel Astra en de SEAT Leon zijn uitgegroeid tot elkaars grote tegenpolen. Ze hebben beiden geen premium aspiraties maar een strak interieur en licht-dynamische rijeigenschappen komen wel terug bij de auto’s. De twee lijken erg op elkaar, maar welke is nu de echte winnaar? Autovisie zet de twee naast elkaar.

Op allerlei vlakken zijn de auto's getest en tegenover elkaar gezet. Van comfort en functionaliteit tot veiligheid, afwerkingen en rijeigenschappen. Ook wordt er gekeken naar bereik, acceleratie en de remweg. De strijd loopt vrij gelijk op, maar er kan maar een de winnaar zijn.

Conclusie

Van de Stellantis PHEV's is de Astra de favoriet van Autovisie. Maar door de middelmatige rijeigenschappen, een ondermaats infotainmentsysteem, een krap interieur en een slecht doseerbaar rempedaal is hij zijn prijs niet waard, zegt Autovisie. De SEAT Leon daarentegen, overvleugelt de Astra op vrijwel alle vlakken. Het is een vlot ogende auto die zowel zuiniger als dynamischer rijdt. 

 

Lees hier het uitgebreide verslag 

leon

"De Seat Leon overvleugelt de Astra op vrijwel elk vlak. Het is een vlot ogende en rijdende auto met een zuiniger en dynamischer aandrijflijn."

Meer over de SEAT Leon

Voorraad SEAT Leon

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien

Aanmelden SEAT nieuwsbrief

Bent u geïnteresseerd in SEAT? Meld u via onderstaand formulier vrijblijvend aan voor onze e-mailnieuwsbrief. Dan houden wij u op de hoogte van SEAT nieuws en onze SEAT acties.

Lees ook

SEAT Leon scoort goed in AutoReview Multitest do, 19 november
De nieuwe SEAT Leon wint test na test, zo scoort hij ook goed in de AutoReview Multitest waar de nieuwe Leon niet onder doet voor de vergelijkbare modellen uit het segment van de premiummerken zoals de BMW 1-serie, Audi A3 Sportback en Mercedes A-klasse.
Nieuwe SEAT Leon wint AUTOBEST 2021-award wo, 16 december
De nieuwe SEAT Leon is uitgeroepen tot ‘AUTOBEST 2021’, de Europese onderscheiding voor ‘Europa’s Beste Koop voor 2021’.