Project Trinity

Grote actieradius, extreem korte oplaadtijden en revolutionair productieproces

Volkswagen geeft een eerste design-preview van Project Trinity. Deze elektrisch aangedreven sedan wordt vanaf 2026 in Wolfsburg gebouwd en gaat nieuwe maatstaven zetten op het gebied van actieradius, laadsnelheid en digitalisering. Bovendien zal hij verregaand geautomatiseerd kunnen rijden volgens Level 4.

De projectnaam Trinity is afgeleid van het Latijnse ‘trinitas’ en staat voor ‘drie-eenheid’. Trinity symboliseert dan ook drie thema’s: een nieuw elektronicaplatform, een vereenvoudigde aanbodstructuur en een volledig connected en intelligente productiefaciliteit in Wolfsburg.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Software-droomauto

Het nieuw ontwikkelde voertuigplatform gaat een nieuwe benchmark worden op het gebied van actieradius, laadsnelheid (‘opladen gaat even snel als tanken’) en digitalisering. Bovendien gaat Trinity autonoom rijden in het volumesegment voor veel mensen mogelijk maken. Bij de geplande serieproductiestart in 2026 bereikt Trinity al Level 2+ en is hij technisch klaar voor Level 4. 

Nieuwe manier van produceren

Met de bouw van de productieversie wordt de fabriek in Wolfsburg een showcase voor ultramoderne en intelligente productieprocessen. “We zullen de manier waarop we auto's bouwen volledig opnieuw gaan vormgeven. Digitalisering, automatisering en een lichtgewicht constructie spelen daarbij een belangrijke rol,” aldus Volkswagen CEO Ralf Brandstätter.

Toekomstige modellen als de Trinity worden in minder varianten geproduceerd en de hardware zal grotendeels worden gestandaardiseerd. De auto’s hebben dan vrijwel alles aan boord en klanten kunnen op elk moment gewenste functies ‘on demand’ activeren via het digitale ecosysteem in de auto. Dit gaat de complexiteit van de productie aanzienlijk beperken. “In de toekomst wordt de individuele configuratie van een auto niet langer bepaald door de hardware op het moment van aankoop. In plaats daarvan kunnen klanten op elk gewenst moment functies toevoegen via het digitale ecosysteem in de auto,” besluit Ralf Brandstätter.

Interesse in het Project Trinity van Volkswagen?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Project Trinity.