Ames sponsort Aelbert Cuyp expositie Dordrechts Museum

Met trots kunnen we bekendmaken dat Ames sponsor is van de tentoonstelling Aelbert Cuyp in het Dordrechts Museum. Net als Ames bezit het Dordrechts Museum een rijke historie in de regio. Zo is het museum opgericht in 1842 en is het daarmee één van de oudste musea van Nederland. Achter de historische gevel ontdekt u hier zes eeuwen Nederlandse schilderkunst.

Tentoonstelling ''In het Licht van Cuyp''

Sinds 3 oktober is in het Dordrechts Museum de langverwachte tentoonstelling over Dordrechts beroemdste schilder Aelbert Cuyp te zien: ‘’In het licht van Cuyp’’. Deze tentoonstelling belicht de impact van Aelbert Cuyp op de Britse landschapschilderkunst. Het museum toont bijna 30 van Cuyps belangrijkste schilderijen, uit onder andere Engeland en Amerika. Ook wordt voor het eerst uitgebreid werk laten zien van Britse schilders die zich door Cuyp lieten inspireren.

 

Meer over deze expositie

Lees ook

Volkswagen nieuwe mobiliteitspartner van de KNVB vr, 19 maart
De KNVB en Volkswagen zijn een nieuwe samenwerking aangegaan tot in elk geval eind 2023. Volkswagen wordt de Duurzame mobiliteitspartner van de Nederlandse voetbalbond. Beide partijen striven naar een CO2-neutrale toekomst en bundelen de krachten om onder meer het vervoer van sporters en supporters rondom voetbalwedstrijden milieuvriendelijker in te vullen.
Ames in plaatjesboek 800 Jaar Dordrecht ma, 11 januari
Een jaar later dan gepland viert Dordrecht 800 jaar stadsrechten en daar past een uniek boek bij. Dit prachtige boek wordt in de eerste drie weken van het jaar gratis bezorgd bij de Dordtenaren. Dordrecht 800 jaar is een cadeau van zeven zelfstandige supermarkt-ondernemers aan alle inwoners van onze mooie stad. Een schitterend bewaarboek voor jong en oud, met verhalen over de belangrijkste historische gebeurtenissen, geschiedenis van de wijken en verhalen over cultuur, sport, vrije tijd en nog veel meer. Dordrecht 800 jaar is ook een verzamelalbum, dat compleet gemaakt kan worden door 250 plaatjes te sparen. Plaatjes sparen doet u door boodschappen te doen bij één van de zeven supermarkten. In dit boek komt ook de rijke geschiedenis van Ames naar voren waarbij u zelfs twee Ames plaatjes kunt sparen.