Opnieuw topscores voor Ibiza en Arona 

Vijf jaar nadat ze al topscores behaalden in de strenge Euro NCAP-veiligheidstests, hebben de vernieuwde SEAT Ibiza en Arona hun hoge veiligheidsniveau opnieuw onderstreept. Ondanks de nog strengere veiligheidscriteria van Euro NCAP noteerden beide modellen recent opnieuw de maximale score van vijf sterren. Waarmee het complete SEAT-gamma wordt geleverd met uitsluitend topcijfers in veiligheid.

SEAT presteerde ondanks de strengere tests overtuigend door een evolutionaire benadering te volgen voor de passieve- en actieve-veiligheidtechnologieën van de vernieuwde Ibiza en Arona. Aanvullend op de reeds bestaande, omvangrijke standaarduitrusting hebben de twee modellen afgelopen jaar een aantal belangrijke updates gekregen: een nieuw ontworpen frontstructuur - anticiperend op de nieuwe, frontale ‘Mobile Progressive Deformable Barrier’ aanrijding - plus structurele versterkingen voor de bescherming tegen aanrijdingen van opzij. De veiligheidssystemen van de twee SEAT-modellen werden ook vernieuwd. Zo kregen de veiligheidsgordels voor de inzittenden voorin een dubbele gordelspanner, terwijl achterin een gordelverklikker is geïntegreerd. Tevens creëerde SEAT een nieuwe airbag voor de voorpassagier.

Nieuwe technologieën

De veiligheidstests weerspiegelen ook de resultaten van een indrukwekkende serie actieve-veiligheidtechnologieën die helpen het risico op een aanrijding te beperken of zelfs te voorkomen. Zowel de Ibiza als de Arona vertrouwt inmiddels standaard op nieuwe camera- en Lane Assist-technologie. Daarnaast is de radarsoftware aan boord geoptimaliseerd voor de herkenning van voetgangers en fietsers, waardoor kwetsbare weggebruikers nog beter worden beschermd.

SEAT blijft modellen ontwikkelen die topscores noteren in de Euro NCAP-tests, hoe streng ze ook worden. De Ibiza en Arona voegen zich met hun hernieuwde 5-sterrenscore bij de rest van het SEAT-gamma, met uitsluitend topperformers op het gebied van veiligheid.

Aanmelden SEAT nieuwsbrief

Bent u geïnteresseerd in SEAT? Meld u via onderstaand formulier vrijblijvend aan voor onze e-mailnieuwsbrief. Dan houden wij u op de hoogte van SEAT nieuws en onze SEAT acties.

Lees ook

SEAT Leon scoort goed in AutoReview Multitest do, 19 november
De nieuwe SEAT Leon wint test na test, zo scoort hij ook goed in de AutoReview Multitest waar de nieuwe Leon niet onder doet voor de vergelijkbare modellen uit het segment van de premiummerken zoals de BMW 1-serie, Audi A3 Sportback en Mercedes A-klasse.
Nieuwe SEAT Leon wint AUTOBEST 2021-award wo, 16 december
De nieuwe SEAT Leon is uitgeroepen tot ‘AUTOBEST 2021’, de Europese onderscheiding voor ‘Europa’s Beste Koop voor 2021’.