Ames is 75 jaar VW dealer! 

Het is 75 jaar geleden dat Ames in 1947 het Volkswagen dealercontract heeft getekend. Wij zijn trots op onze rijke geschiedenis en daarom blikken wij gedurende de rest van het jaar regelmatig met veel plezier terug op mijlpalen uit de Ames historie. 

Ontdek onze geschiedenis

 

Ames 75 Jaar video met bekende Nederlanders 


Ter gelegenheid van het 75-jarig Volkswagen dealerschap heeft Ames tijdens de Charity Night van de Dirk Kuyt Foundation een video gekocht. In deze unieke video spelen niemand minder dan Johnny de Mol, Frank Lammers, Leo Alkemade, Ramon Brugman en Dirk Kuyt een rol. Alle acteurs hebben geheel belangeloos meegewerkt waardoor de opbrengst volledig ten goede komt aan de Dirk Kuyt Foundation.

Vanwege het jubileum en het feit dat Ames al jarenlang trouwe sponsor is van de foundation zijn er bij Ames Ridderkerk begin december opnames gemaakt. We zijn zeer trots op het eindresultaat en hopen dat u ook veel plezier beleeft aan deze ludieke video.

Classic Cars met een bijzonder verhaal

Uniek boek over Ames Classic Cars

Actieprijs: van € 29,95 voor € 19,95

Ames viert dit jaar het 75 jaar Volkswagen dealerschap. Door de door jaren heen hebben wij talrijke unieke Classic Cars verzameld; de modellen waar Ames het succes aan te danken heeft. Speciaal voor dit jubileum zijn deze auto's gebundeld in een boek. Een historisch overzicht van prachtige klassiekers met elk een bijzonder verhaal. Dit Ames Classic Car boek is te bestellen voor € 19,95. Het ideale cadeau voor je (groot)vader!

Bestel uw boek

Beelden Ames 75 Jaar event

Op vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober organiseerden wij het Ames 75 Jaar evenement. Het was een geweldige Volkswagen belevenis want onze Volkswagen showroom in Dordrecht werd omgebouwd tot een waar Ames Classic Car museum

Bekijk alle Ames Classic Cars

ames 75 jaar event
ames 75 jaar event
ames 75 jaar event

​Timelaps: Ames historie in beeld 


Gaat u met ons mee op reis?

Hieronder belichten we in chronologische volgorde een aantal bijzondere gebeurtenissen uit de unieke Ames historie. We starten bij de oorsprong van Ames en nemen u mee op reis door de bewogen Ames geschiedenis. Onderstaand overzicht wordt iedere week aangevuld.

1978: Opening nieuwbouw in Zwijndrecht vr, 24 maart
Op 15 december 1978 werd aan de Langeweg in Zwijndrecht het grootste autocentrum van Nederland geopend door burgemeester Pijl Hogeweg. Deze grote uitbreiding van Ames Drechtsteden Garage N.V. bestond uit een geheel nieuw complex van drie verdiepingen, dat aan de bestaande gebouwen werd toegevoegd. Een uitbreiding van 12.000 m2, die ook ruimte gaf voor een aparte afdeling kampeerauto’s. De bovenste verdieping werd verhuurd aan het Bowling Centrum en tot op de dag van vandaag kan er boven Ames Autobedrijf gebowld worden.
1974: introductie van de Volkswagen Golf wo, 08 maart
De Volkswagen Golf wordt geïntroduceerd in 1974. Deze veelzijdige middenklasser zou uitgroeien tot een iconisch Volkswagen model en loopt dus ook als een rode draad door de Ames geschiedenis. Inmiddels verkopen wij alweer de 8e generatie Volkswagen Golf. Dit is nog steeds één van de populairste auto's van Nederland en Europa. In onze verzameling Ames Classic Cars zijn maar liefst 8 oude Golf modellen vertegenwoordigd. Van 1978 tot 2007!
1973: uitbreiding pand in Sliedrecht wo, 01 februari
In november 1972 werd het pand aan de Stationsweg in Sliedrecht uitgebreid met 800 m2. Het bedrijf was na 12 jaar uit haar jasje gegroeid. Belendende grond bood de oplossing. Het gebouw werd vier keer zo groot door een aanbouw aan de achterkant. Met een ''open huis'' werd het nieuwe deel in gebruik genomen. Middelpunt waren de nieuwe 73-er VW-modellen.
1973: Nieuw groter pand voor Ames in Ridderkerk di, 14 februari
In de jaren zeventig werd de garage aan de Lagendijk te klein. Voor uitbreiding was echter geen ruimte en er werd omgekeken naar een ander pand. Dat werd gevonden in 1973 aan de P.C. Hooftstraat en in datzelfde jaar vond de verhuizing plaats. De voormalige stalhouderij werd verhuurd.
1971: Ames opent vestiging in Papendrecht di, 03 januari
In 1971 werd er een nieuwe Ames vestiging geopend in Papendrecht aan de Lange Tiendweg. Dit werd alweer de zesde Ames vestiging en de eerste in Papendrecht. De burgemeester van Papendrecht, M. Soetendal, verrichte de openingsplechtigheid die gepaard ging met knallen. Zinspselend op het zesde bedrijf, merkte de heer Soetendal op dat Ames zijn zesde zintuig had gebruikt om zich op zo'n gunstige plaats te vestigen.
1965: Ames verhuist binnen Dordrecht naar de binnenstad vr, 02 december
In 1965 verhuist Ames binnen Dordrecht naar ‘’De Johan de Wittstraat’’. De centrale ligging en de uitstraling van het grote pand zorgt dat deze vestiging vol de aandacht trekt. Dit ultramoderne complex beslaat maar liefst 2.200m2 en is gevestigd in de binnenstad. De media en bewoners zijn vol lof over deze indrukwekkende vestiging.
1963: Ames opent Occasioncentrum in Zwijndrecht ma, 14 november
In Zwijndrecht werd in 1963 na een grote verbouwing het vierde bedrijf van Ames geopend. Deze vestiging zou zich tot op de dag van vandaag richten op de verkoop van occasions. Een bijzonder bedrijf. Niet alleen omdat de verkoop gericht was op gebruikte wagens, ook omdat het pand langs de rijksweg Rotterdam-Breda lag hoewel het in de regel niet mogelijk was zo dicht in de nabijheid van een rijksweg te bouwen.
1960: Sliedrecht is Ames locatie nummer drie wo, 28 september
Op 8 april opende Jan Ames een vestiging aan de Stationsweg in Sliedrecht. Het was zijn derde vestiging nadat eerder dat jaar het pand in Ridderkerk al was geopend. Uit de lokale media: ’Wanneer men over de rijksweg vanuit het westen Sliedrecht nadert, wordt men door middel van een enorme neonlichtreclame reeds van verre geattendeerd op de vestiging van het nieuwe VW-servicestation van Ames Automobielbedrijven aan de Stationsweg te Sliedrecht.''
1960: Ames opent vestiging in Ridderkerk di, 06 september
Na de uitbreiding van het pand aan de Brouwersdijk in Dordrecht kocht Jan Ames in 1958 een stalhouderij aan de Lagendijk in Ridderkerk waar direct drie man aan de slag gingen. Piet Berg deed de verkoop en administratie, Cor de Winter was er voor het magazijn en de smeerput terwijl Cor Scheffel de garage en de pomp voor zijn rekening nam. Pas na de intensieve verbouwing waarvan de kosten 175.000 gulden bedroegen, vond in 1960 onder grote belangstelling de officiële opening plaats volgens het inmiddels beproefde recept. Voor het eerst bezit Ames twee vestigingen, namelijk in Dordrecht en nu dus in Ridderkerk.
1956: Ames breidt uit aan de Brouwersdijk vr, 26 augustus
Vanwege de groei wordt het Ames pand in 1956 aan de Brouwersdijk in Dordrecht uitgebreid. ''Langs de Brouwersdijk wapperden de vlaggen ter ere van een belangrijke uitbreiding van het garagebedrijf Ames. Er reed een MAF uit 1908 door een papieren muur, die de afsluiting vormde van het bijgebouw en modern ingerichte deel van het genoemde bedrijf. De 200 genodigden begaven zich vervolgens naar het twee verdiepingen tellende gebouw, dat 150 wagens kan bergen en een totale oppervlakte heeft van twee maal 26 bij 43 meter. De Volkswagen show, die de klanten van de heer Ames het bedrijf hebben aangeboden, bestond uit een optocht van 150 auto’s, die zich onder leiding van de heer D. Horlaar een weg hebben gebaand door het drukke zaterdagmiddag verkeer van Dordrecht.''

De tijdlijn van Ames

Download hier

ames tijdlijn 1900 - 1950
ames tijdlijn 1950 - 1960