SKODA OCTAVIA genomineerd voor titel ''Auto van het Jaar 2021''

De compleet nieuwe ŠKODA OCTAVIA is in de running voor de volgende internationale onderscheiding. De vierde generatie van ŠKODA’s bestseller staat dit jaar op de shortlist voor de prestigieuze ‘Auto van het Jaar’-titel. Uit een selectie van 29 nieuwe auto's die in de afgelopen twaalf maanden op de markt zijn gekomen, is de ŠKODA OCTAVIA uitgeroepen tot één van de zeven genomineerden die doorgaan naar de finale. Op 1 maart wordt bekendgemaakt welke auto zich ‘Auto van het Jaar 2021’ mag noemen.

In die finale worden de zeven overgebleven modellen gepresenteerd aan een internationale vakjury, waarbij 60 autojournalisten uit 23 Europese landen hun stem uitbrengen. Het is de tweede keer dat de ŠKODA OCTAVIA op de shortlist staat, de derde generatie nam in 2014 ook al deel aan de finale. 

De ‘Auto van het Jaar’ award, één van de belangrijkste onderscheidingen voor de Europese auto-industrie, werd voor het eerst uitgereikt in 1964. Deze competitie wordt georganiseerd door negen automagazines uit negen Europese landen. Elk jaar komen alle nieuwe automodellen die in de twaalf maanden voorafgaand aan de stemming op ten minste vijf Europese landen op de markt worden gebracht, in aanmerking voor de prijs. Het deelnemersveld voor de titel Auto van het Jaar 2021 bestaat uit 29 verschillende modellen, waaruit nu zeven finalisten zijn gekozen, zoals gebruikelijk is. 

SKODA Octavia

 

Bekijk Octavia

SKODA Octavia Combi

 

Bekijk Octavia Combi      

Nu al succes

Alleen al in het laatste kwartaal van 2020 won de geheel nieuwe OCTAVIA vier prestigieuze awards in belangrijke exportmarkten – Groot-Brittannië, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. In Groot-Brittannië werd het model door het magazine ‘Auto Express’ uitgeroepen tot ‘Car of the Year’. Ook kwam de OCTAVIA als winnaar uit de bus in de categorie ‘Compact Family Car’ bij de ‘Auto Express New Car Awards’, terwijl de titel ‘Estate Car’ naar de OCTAVIA COMBI ging. Bij de ‘Auto van het jaar’-awards van de ARBÖ Austrian Automobile Association was de OCTAVIA de winnaar in de categorie ‘Medium’, voor auto’s met een verkoopprijs tussen de 20.001 en 50.000 euro. Tijdens de ‘Auto Trophy 2020’ awards van het Duitse autotijdschrift ‘Auto Zeitung’ behaalde de ŠKODA OCTAVIA een dubbele overwinning: de ŠKODA OCTAVIA werd verkozen tot favoriete importauto in de compacte klasse, terwijl de ŠKODA OCTAVIA RS de award ‘Beste compacte sportmodel - importauto's’ won. In Zwitserland kozen lezers en online bezoekers van verschillende publicaties, waaronder ‘Schweizer Illustrierte’ en ‘Blick’, voor de OCTAVIA als ‘De favoriete auto van Zwitserland 2021’. Al in juni 2020 had het bestverkochte ŠKODA-model in de lezerspeilingen van het Duitse tijdschrift voor vierwielaangedreven auto’s ‘Auto Bild Allrad’ en van het magazine ‘AUTO Straßenverkehr’ de eerste plaats ingenomen en werd het model tot ‘AWD Car of the Year’ gekroond in de categorie tot 40.000 euro. Ook was de OCTAVIA ‘Family Car of the Year’ in de categorie ‘Best Design’ voor auto’s in de prijscategorie tot 25.000 euro.

Populairste model van ŠKODA

Met meer dan zeven miljoen gebouwde exemplaren tot nu toe is de ŠKODA OCTAVIA het populairste model van de Tsjechische fabrikant. De geheel nieuwe, vierde generatie van de bestseller is zuiniger en milieuvriendelijker dan ooit tevoren, en heeft een breed motorengamma met efficiënte benzine- en dieselmotoren, een aardgas-versie (CNG) en varianten met plug-in hybride- en mild-hybridetechnologie. Het vermogen varieert van 81 kW/110 pk tot 180 kW/245 pk.

Interesse in de nieuwe motoren van de SKODA Octavia?

Laat via onderstaand formulier uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)
Nieuwe motoren voor de SKODA Octavia do, 30 juli
ŠKODA breidt het motorengamma voor de OCTAVIA HATCHBACK en COMBI sterk uit. Een belangrijke nieuwkomer is de 81 kW/110 pk sterke 1.0 TSI, die per direct de line-up versterkt. Vanaf september is de nieuwe OCTAVIA tevens beschikbaar met de 1.0 e-TEC met mild hybrid-technologie, de 1.5 TSI G-TEC op aardgas en volgt ook de OCTAVIA iV plug-in hybrid.
SKODA Octavia nu ook met 1.0 DSG motor do, 10 september
ŠKODA breidt het motorengamma voor de OCTAVIA-range verder uit. De eerste nieuwkomer is de OCTAVIA 1.0 TSI e-TEC DSG met slimme mild hybrid- technologie. Vervolgens is er de nieuwe OCTAVIA 1.4 iV DSG, een efficiënte Plug-in Hybrid met een elektrische actieradius van maximaal 60 km. De OCTAVIA en OCTAVIA COMBI zijn er daarnaast nu ook met de 1.5 TSI G-TEC-motor, die alle voordelen biedt van het rijden op aardgas. Begin 2021 volgt de OCTAVIA 1.5 TSI e-TEC DSG (mild hybrid).