Nu standaard 4 jaar garantie, nieuw infotainment en DAB+ bij Volkswagen

Volkswagen gaat het nieuwe modeljaar in met belangrijke updates. Zo krijgen alle nieuwe benzine- en dieselmodellen nu standaard vier jaar* garantie en uitgebreide mobiliteitsservice mee. Ander belangrijk nieuws is de nieuwe generatie infotainmentsystemen met nog meer features, waaronder We Connect. Daarnaast is vanaf nu DAB+ standaard.

Het nieuwe modeljaar brengt bij Volkswagen niet alleen nieuwe infotainmentsystemen en DAB+ audio, maar ook extra zekerheden en services. Voor alle modellen op benzine of diesel, van de up! tot de Touareg, verdubbelt het merk de garantieperiode naar 48 maanden* (of maximaal 100.000 kilometer). De extra zekerheid van vier jaar garantie* komt niet alleen: ook de uitgebreide mobiliteitsservice in heel Europa is nu vier jaar lang inbegrepen.

Nieuwe generatie infotainmentsystemen en We Connect (Plus)

Volkswagen heeft met ingang van het nieuwe modeljaar de infotainmentsystemen vernieuwd. Zo is nu op alle modellen, vanaf de Polo het ‘Ready to Discover’-systeem met 8-inch touch screen standaard en is de menustructuur van het systeem vernieuwd. Daarnaast zijn vanaf nu 2 type-C USB-aansluitingen en Streaming & Internet standaard. Dit maakt over-the-air updates en toekomstige functions-on-demand mogelijk. Via de In-Car Shop kan ‘Ready to Discover’ achteraf worden uitgebreid met navigatie. Ames biedt ook de ‘Discover Media’ en ‘Discover Pro’ navigatie-, radio- en multimediasystemen aan, de laatste met een 9,2 inch centraal scherm, high-end navigatie en Homescreen 2.0 op Volkswagen modellen.

De Polo is nu ook We Connect altijd aanwezig. We Connect van Volkswagen geeft toegang tot een scala aan praktische online diensten en handige We-apps. Zo geeft de We Connect-app onder meer inzicht in de parkeerpositie en kilometerstand. Daarnaast kunt u zien of de auto op slot staat en of de verlichting van de auto is geactiveerd. Onderdeel van We Connect is Private E-Call, een uitgebreidere versie van Emergency Call, waarbij nu ook aanvullende informatie - zoals de rijrichting, het aantal passagiers en de airbagstatus - met de hulpdiensten kan worden gedeeld.
We Connect Plus biedt toegang tot een groot aantal extra online diensten. Handige features zijn onder meer notificaties over de maximumsnelheid en het vergrendelen en ontgrendelen van de auto via de telefoon, klimaatbediening op afstand, online verkeersinformatie en kaartupdates. Het systeem geeft ook pushmeldingen als de auto onbedoeld wordt geopend of in beweging is. We Connect Plus is, afhankelijk van de uitvoering, standaard voor een periode van 1 tot 3 jaar. Het proefabonnement van We Connect Plus stopt automatisch en kan, indien gewenst, worden verlengd tegen meerprijs.

Het volledige We Connect aanbod is hier te vinden.

 

DAB+ standaard op alle Volkswagens

Een groot aantal Volkswagens was al standaard voorzien van DAB+. Dit geldt nu voor de gehele line-up.
DAB+ biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele FM-radio’s. Zo is er keuze uit meer stations, die vervolgens makkelijker te vinden zijn. De digitale geluidskwaliteit van DAB+ is veel beter dan die van de traditionele FM-ontvangers.

 

Lees ook

Volkswagen e-Golf meest verkochte elektrische auto van Nederland di, 08 mei
De populariteit van volledig elektrische auto’s groeit gestaag. In het eerste kwartaal van 2018 stegen de verkopen in Nederland met 136 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De best verkochte elektrische auto? Dat was de Volkswagen Golf. Dit succes is te danken aan zijn hoogstaande comfort en de rijke uitrusting. Recent leverde Volkswagen de tweeduizendste e-Golf af in Nederland. Sinds 2014 – het jaar dat deze elektrische Volkswagen op de markt kwam – zijn de verkopen in Nederland jaar na jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vier maanden van 2018 vonden zelfs al meer exemplaren van deze elektrische Golf een eigenaar dan in heel 2017.