Audi Pop.Up Next

Volledig elektrisch vervoermiddel voor op de weg en in de lucht

Op de Autosalon van Genève in 2018 presenteerden Audi, Italdesign en Airbus recent de tweede versie van de ‘Pop.Up Next’, een volledig elektrisch, volautomatisch conceptvoertuig voor horizontale én verticale mobiliteit. In de verre toekomst zou deze nieuwe mobiliteitsvorm mensen in steden snel en gemakkelijk over de weg en in de lucht kunnen vervoeren, mede om de verkeersdrukte in de stad te beperken. De besturing wordt voor een groot deel geregeld via een 49 inch scherm, terwijl mens en machine samenwerken door middel van spraak- en gezichtsherkenning, eye-tracking en een aanraakfunctie.

De eerste versie van de Pop.Up beleefde een jaar geleden zijn première in Genève. Net als bij die versie ondersteunt Audi het nieuwste project met knowhow over batterijtechnologie en automatisering. Ook Airbus en Audi-dochter Italdesign zijn aangesloten bij het project. Met Pop.Up Next geven de samenwerkende bedrijven een kijkje in de toekomst waarin zowel auto’s als kleine vliegtuigjes – passagiersdrones – volledig elektrisch zijn en autonoom kunnen rijden en vliegen. De Pop.Up Next is een lichtgewicht tweepassagierscabine met een enorm 49 inch scherm als belangrijkste element in het interieur.

Meer informatie

Beelden van onze Audi Pro

Hij bestaat echt!

Onze Audi Pro (Audi productspecialist) Emiel Hoogvliet is onlangs in München geweest voor een internationale Audi meeting waar een presentatie werd gegeven over de Pop.Up Next. De ambitie van Audi is om dit voertuig/vliegtuig in 2030 op de markt te hebben, maar hij staat dus al in conceptvorm op het hoofdkantoor van Audi München. Bekijk hieronder de foto's die hij gemaakt heeft. De bedoeling is dat de Pop.Up Next ingezet zal worden voor streekvervoer. Ziet u zich al zitten?

"Creativiteit is nodig als het gaat om nieuwe mobiliteitsconcepten voor verschillende behoeften van steden en mensen. Pop.Up Next is een ambitieuze visie die ons stedelijke leven in de toekomst permanent kan veranderen," aldus Dr. Bernd Martens, Audi Board Member voor Procurement en President van Italdesign.''

De cabine van de Pop.Up Next is zowel van wielen als propellers te voorzien. In het eerste geval is het een elektrisch, autonoom rijdend stadsvoertuig; als alternatief wordt het een tweepersoons elektrisch aangedreven vliegtuigje dat zelfstandig zijn weg vindt door het luchtruim. Geheel volgens de filosofie van Audi is het voertuig voorzien van slimme technologie die precies weet wat de inzittenden willen. Zo kunnen de twee inzittenden onderweg gebruik maken van diverse entertainment-features of kunnen zij contact leggen met het thuisfront of kantoor op basis van de uitgebreide connectiviteitsfuncties.

audi airbus

Interesse in de Audi Pop.Up Next?

Meld u hieronder aan voor onze speciale e-mailnieuwsbrief waarin wij u vrijblijvend op de hoogte houden over toekomstige Audi modellen.