Audi e-tron winnaar top segment ‘Elektrische Auto van het Jaar’ 

De Audi e-tron is uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar. Bij de jaarlijkse verkiezing van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de elektrische SUV van Audi gewonnen in de categorie ‘Top Segment’ met een aankoopprijs vanaf 70.000 euro. Deze prijs is voor Audi een belangrijke erkenning. Dit jaar heeft Audi het e-tron-gamma enorm uitgebreid met diverse nieuwe en 100% elektrische modellen.

Bekijk de Audi e-tron

In de categorie ‘Top Segment’ heeft de Audi e-tron in totaal 205 punten gescoord. Hiermee was de elektrische auto de overduidelijke winnaar. De Audi e-tron werd door de jury van de VZR-verkiezing vooral gewaardeerd door zijn praktische eigenschappen en verkoopsucces. “Op basis van de uitstekende range, verkoopaantallen en het trekgewicht van 1.800 kilo is de Audi e-tron de absolute winnaar in het segment,” luidde het oordeel van de vakjury.

De VZR behartigt de belangen van de berijders van een auto van de zaak. De vereniging zet zich in voor ruim 1,3 miljoen mensen die over een leaseauto of andere bedrijfsauto’s beschikken, evenals voor mensen die zakelijke kilometers rijden in hun privéauto. De VZR heeft de derde Elektrische Auto van het Jaar-verkiezing weer met succes georganiseerd. In totaal werden 23 merken, 32 modellen met 52 verschillende uitvoeringen beoordeeld op basis van negen criteria: actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, prijs, gebruiksgemak, rijeigenschappen en leasetarief. De deelnemende auto’s werden in drie categorieën – Midden Segment, Hoge Segment en Top Segment - onderverdeeld door een vakjury, bestaande uit Martin Huisman van de VZR, Damiaan Hage van AutoWeer, Bart Fick van Eneco eMobility en Maartje van Tongeren van LeasePlan.

Het succes van de Audi e-tron

De e-tron is het eerste volledige model van Audi. Sinds eind 2018 zijn er ruim 8.000 exemplaren in Nederland verkocht. In de afgelopen twee jaar nam de e-tron een kwart van de Nederlandse Audi-verkopen in. Het succes zit hem vooral in de zakelijke markt. Dit komt door de combinatie van stijl, innovatieve technologie, razendsnelle laadprestaties en de ruimte van een volwaardige gezinsauto in het premiumsegment. Wat de e-tron ook tot zo’n succes heeft gemaakt, is de ontzorging en zekerheid die Audi biedt met de Audi e-Care service, waarmee elke Audi e-tron vertrouwt op 2 jaar fabrieksgarantie, 8 jaar fabrieksgarantie op het batterijpakket én 6 jaar onderhoudsinspecties en APK.

Het jaar van e-tron

De audi e-tron is de pionier van een groot elektrificatieoffensief. Tegen 2025 zullen er zo’n dertig elektrische modellen zijn van Audi, waarvan er ongeveer twintig volledig elektrisch zullen zijn. Het tweede elektrische Audi-model na de e-tron heeft zeer recent zijn wereldpremière, in de vorm van de Audi e-tron GT. En daar blijft het dit jaar niet bij. Momenteel maakt Audi zich namelijk op voor de introductie van twee compleet nieuwe, elektrische compacte SUV’s: de Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron, die op korte termijn eveneens hun wereldprimeur beleven. In juni arriveert de Audi Q4 e-tron in Nederland.

Lees ook

Unieke ervaring Audi e-tron voor Melief actie wo, 21 oktober
Ames heeft een bijdrage geleverd aan de Melief actie. Voor deze stichting hebben wij ter veilig een weekend wel met de Audi E-tron aangeboden. Annet & Okke waren de gelukkige!
e-tron S & e-tron S Sportback: de elektrische kracht van ‘S’ wo, 16 september
Audi zet met de nieuwe e-tron S en e-tron S Sportback volop in op elektrische sportiviteit. Vanaf de herfst bij Ames Audi Centrum Dordrecht in de showroom. De twee nieuwe e-tron S-modellen zijn beide voorzien van liefst drie elektromotoren met een gezamenlijk vermogen en koppel van respectievelijk 370 kW (503 pk). De combinatie van elektrische vierwielaandrijving en elektrische torque vectoring brengt de sportiviteit van Audi’s S-modellen naar een compleet nieuw level.