Functions on Demand: 
zo flexibel als uw behoefte 

Voeg slimme autotechnologie toe wanneer u die nodig hebt. Dat kan online. Selecteer en betaal in de myAudi-app een functie, stel de gewenste gebruiksduur in en uw Audi heeft opeens een rijke uitrusting. Met 'Functions on Demand' laat Audi opnieuw zien wat 'voorsprong door techniek' is. Waarom deze bijzondere mogelijkheid bestaat? Omdat de ideale auto niet altijd hetzelfde is. Misschien vindt u matrixledkoplampen alleen van toegevoegde waarde in de donkere wintermaanden en waardeert u digitale radio ontvangst tijdens lange vakantieritten. De keuze is aan u. 

De moderne manier van extra's toevoegen 

Uw Audi verandert met u mee 

Maatwerk 

Alleen de opties die u wenst, op de momenten dat u ze nodig hebt. 

Van een maand tot een jaar 

Flexibel 

De gebruiksduur bepaalt u zelf. Een maand, zes maanden of een jaar. 

Snel online geregeld 

Gemakkelijk 

Kies en betaal in de myAudi-app. De optie is meteen beschikbaar. 

Dit zijn alle 'Functions on Demand' 

Alle functies die u online kunt activeren zijn moderne extra's die uitblinken door hun toonaangevende eigenschappen. We hebben zoveel vertrouwen in de toegevoegde waarde dat we ze met plezier voor slechts 1 euro een maand op proef beschikbaar stellen. Tijd genoeg dus om de functies van uw keuze uit te proberen.

Op dit moment zijn deze Audi-modellen dankzij 'Functions on Demand' tussentijds te upgraden:

Modeljaar 2020: A4, A5, e-tron,
Modeljaar 2021: A6, A7, Q5, Q7 en Q8

Het aanbod van Functions on Demand dat beschikbaar is voor uw Audi, ziet u in de myAudi app. Let op: modeljaar is niet altijd gelijk aan het productiejaar van de auto. Zo kan bijvoorbeeld een auto met modeljaar 2021 al in 2020 afgeleverd worden aan de koper.

Functions on Demand voor uw Audi e-tron 

  • Digitale radio (DAB+) (vanaf modeljaar 20)
  • Matrix-ledkoplampen (vanaf modeljaar 20)
  • Lichtpakket (vanaf modeljaar 20)
  • Parkeerassistent (vanaf modeljaar 21)
  • Audi smartphone interface (vanaf modeljaar 21)*

Configureer nu 

Een flexibele gebruiksduur, van 1 maand tot 1 jaar 

Voor vakantie 

1 maand 

Tijdens de winter 

6 maanden 

Elke dag of als functie op uw occasion

1 jaar 

Detailinfo voor alle opties 

Audi smartphone interface

Met de Audi smartphone interface beschikt u in uw auto over Apple CarPlay en Android Auto (Google heeft Android Auto officieel nog niet in Nederland geïntroduceerd). Ideaal om de vertrouwde telefoonapps voor navigatie, telefoneren en muziek vanaf het autoscherm gebruiken. Dankzij de Audi smartphone interface zijn uw telefoonapps naadloos geïntegreerd in Audi MMI

MMI navigatie plus met MMI touch

MMI navigatie plus is een upgrade ten opzichte van MMI navigatie met extra functionaliteiten, zoals 3D-kaartweergave en persoonlijke route-assistent.

MMI navigatie plus met MMI touch

MMI navigatie plus is een upgrade ten opzichte van MMI navigatie met extra functionaliteiten, zoals 3D-kaartweergave en persoonlijke route-assistent.

Matrix LED-koplampen 

Audi matrix-ledkoplampen passen de felheid van het koplamplicht voortdurend aan. De leds reageren op de omgeving (bijvoorbeeld bebouwde kom of snelweg) en op ander verkeer (zoals tegenliggers). Dan wordt alleen het licht gedimd dat op die voertuigen schijnt, terwijl in andere delen van de lichtbundel het grootlicht aan blijft. Ervaar zelf de meerwaarde van matrix-ledlampen door deze functionaliteit toe te voegen via 'functions on demand'.

Lichtpakket 

Dit licht pakket zorgt voor optimaal licht in alle omstandigheden (o.a. uitgebreide dagrijverlichting, snelwegverlichting, bochtverlichting, manoeuvreerverlichting, coming home/leaving home functie).

Parkeerassistent 

De parkeerassistent parkeert uw auto vrijwel automatisch. Zo rijdt u zonder stress een parkeervak in of uit. De auto zoekt zelf met zijn ultrasone sensoren naar ruimtes langs de weg die groot genoeg zijn. Die parkeervakken mogen evenwijdig langs de straat liggen of dwars op de weg. Na uw goedkeuring stuurt de auto vervolgens vrijwel automatisch om het parkeren zo goed als zelfstandig uit te voeren.

Navigatie & infotainment

Audi connect biedt een scala aan navigatie-, informatie en entertainmentdiensten in uw Audi. Navigeer met weergave van Google Earth kaarten. Ontwijk files real time door zeer actuele online file-informatie. Op zoek naar het goedkoopste tankstation in uw directe omgeving? Op weg naar het vliegveld checken of de vlucht op tijd vertrekt? De weersverwachting voor de reisbestemming of op de route alvast bekijken? Met Audi connect raadpleegt u alle informatie eenvoudig vanuit de MMI van uw auto.

Remote & control 

Met Audi connect remote & control, verbindt u de auto met uw smartphone. Via de MMI Connect App kan het systeem via uw telefoon draadloos bediend worden. U kunt hiermee uw auto op afstand besturen, uw parkeerplek terugvinden en de status van uw auto inzien.

Online verkeersinformatie 

Online verkeersinformatie biedt u de meest actuele vertragingen op vrijwel het gehele wegennet (inclusief N-wegen en binnensteden), op basis van zeer nauwkeurige online verkeersinformatie. Deze informatie wordt direct verwerkt door het MMI navigatiesysteem dat uw route aanpast, zodat u nooit onnodig vaststaat en u vertragingen op uw route vermijdt

Activeer opties in enkele stappen 

Is uw Audi geschikt voor 'Functions on Demand'? Een van de manieren om dat te achterhalen is door in de myAudi-app te kijken. Als daarin de 'Functions on Demand'-shop zichtbaar is, kunt u uw Audi eenvoudig upgraden. Dit werkt als volgt:

Stap 1

Registreer u als een myAudi gebruiker in de myAudi app.

Stap 2

Voeg aan de hand van het VIN-nummer (voertuigidentificatienummer) uw auto toe aan de app. U ziet meteen of 'Functions on Demand' beschikbaar zijn.

Stap 3

Kies een functie, selecteer de gebruiksperiode en vanaf de volgende keer dat u uw auto start, is de upgrade beschikbaar.

Vragen en antwoorden 

Geschikte auto's 

'Functions on Demand' zijn op diverse Audi-modellen beschikbaar. Kijk voor een actueel overzicht onder 'Beschikbare opties' op deze pagina. 

De benodigde hard- en software zijn al in de auto aanwezig. Alleen Audi-modellen met deze voorbereidingen af fabriek zijn geschikt voor het toevoegen van 'Functions on Demand'.

De myAudi app toont per auto alleen de beschikbare functies. 

Gebruiksperiode 

U heeft keuze uit 1 maand, 6 maanden of 1 jaar. 

Zeker, u mag elke optie binnen 'Functions on Demand' één keer uitproberen. Dat kost slechts 1 euro voor een testperiode van één maand. Functies een maand lang op proef gebruiken is voorbehouden aan maximaal twee geregistreerde gebruikers per auto per jaar. Een testmaand is alleen te activeren binnen zes maanden nadat de gebruiker met de betreffende auto is aangemeld.

Kiezen en activeren 

Op dit moment kan dat alleen met de myAudi-app. 

Activeren gebeurt 'over the air'. Zodoende kunt u snel van uw aankoop genieten.

Het enige waar u op moet letten, is dat uw auto een actieve dataverbinding heeft en dat de privacymodus uit staat. Verder is het nodig om na voltooiing van het bestel- en configuratieproces de auto opnieuw te starten

Wij gaan ervan uit dat opties vrijwel meteen werken. Zeg binnen enkele minuten. In een incidenteel geval kan het langer duren (1 à 2 uur). Een nieuwe optie zou volledig beschikbaar moeten zijn na de volgende keer dat u uw auto start. U ziet in uw MMI scherm dat een nieuwe optie wordt geladen.

1) myAudi: accountinstellingen >> bestellingen
2) In MMI in uw auto: de aangeschafte upgrade is zichtbaar onder de 'Aankopen'-tegel.

Belangrijk is dat uw auto online is en dat u de auto opnieuw hebt gestart. In MMI ontvangt u ook een melding over de nieuwe download. Die is zichtbaar door op de tegel 'Aankopen' te klikken.

Daarnaast ontvangt u via e-mail van elke aangekochte functie een bevestiging inclusief factuur

De via myAudi geboekte features zijn in MMI terug te vinden onder Accountinstellingen >> Bestellingen >> Aankopen.

Gebruiksvoorwaarden 

De features binnen 'Functions on Demand' worden aan het VIN-nummer (voertuigidentificatienummer) van de auto gekoppeld. Het is dus niet zo dat een individuele myAudi-gebruiker een optie kan 'meenemen' van auto naar auto.

Nee hoor, u kunt gerust veranderingen aanbrengen in de Audi connect-gebruikers. Eenmaal aangeschafte opties blijven actief voor de overeengekomen gebruiksperiode.

Ja, omdat de opties binnen 'Functions on Demand' door middel van het VIN-nummer (voertuigidentificatienummer) aan de auto zijn gekoppeld, blijven ze werken gedurende de overeengekomen gebruikstermijn. Van een auto die u verkoopt of die uit de lease gaat, neemt u dus afscheid inclusief de achteraf aangeschafte upgrades. Een pluspunt voor de volgende eigenaar!

Technische ondersteuning

Als u ondersteuning nodig hebt bij technische problemen, kunt u met uw vragen en voor advies terecht bij:

Ames Audi Centrum
Mijlweg 33 

3316 BE Dordrecht

E-mail: info@ames.nl
Telefoon: 078 - 6143322

Herroepingsrecht 

Ja, voor elke online aankoop geldt een wettelijke bedenktijd van veertien dagen. Dit betekent dat u een via 'Functions on Demand' bestelde optie binnen twee weken mag annuleren.
U kunt dit doen via het herroepingsformulier dat in de myAudi app te vinden is.

Betaling en facturering 

Dat gebeurt per optie. U ontvangt een digitale factuur voor elke upgrade die u met 'Functions on Demand' uitvoert.

Absoluut. Op de factuur staat de btw volgens het tarief dat geldt in het land waar het door u opgegeven adres zich bevindt. Met een Nederlands adres betekent dat een btw-tarief van 21%.

Lees ook

Unieke ervaring Audi e-tron voor Melief actie wo, 21 oktober
Ames heeft een bijdrage geleverd aan de Melief actie. Voor deze stichting hebben wij ter veilig een weekend wel met de Audi E-tron aangeboden. Annet & Okke waren de gelukkige!