Proefrit
Offerte
Voorraad
078 - 6143322
SEAT Leon FR PHEV

Vanaf € 42.850

SEAT Leon PHEV 

Krachtige plug-in hybride met 60km elektrische actieradius

Voor het eerst zijn de SEAT Leon Business Intense en Leon Sportstourer nu ook leverbaar met plug-in hybridetechnologie. Beide e-Hybrid-modellen hebben een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en koppelen aansprekende prestaties aan gunstige verbruikscijfers. De elektrische actieradius van 60 kilometer (WLTP) volstaat in veel gevallen voor dagelijks (woon-werk)verkeer. De plug-in hybridetechnologie wordt in de Leon altijd gecombineerd met het sportieve FR-uitrustingsniveau. De SEAT Leon FR PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is nu leverbaar vanaf € 42.850.

Vraag offerte aan

De SEAT Leon Business Intense en Leon Sportstourer e-Hybrid hebben een hightech aandrijflijn met een 1.4 TSI turbo-benzinemotor, elektromotor, automatische 6-traps DSG-transmissie en 12,8 kWh lithium-ion accupakket. Het systeemvermogen bedraagt 150 kW/204 pk bij een maximumkoppel van 350 Nm. De Leon 1.4 TSI e-Hybrid FR accelereert in 7,5 seconden van 0-100 km/u (Sportstourer: 7,7 sec.). Beide modellen hebben een topsnelheid van 220 km/u. Beide modellen noteren een gemiddeld verbruik van 1,1-1,3 l/km**. De 12,8 kWh-accu maakt een elektrische actieradius van maximaal 60 kilometer*** (WLTP) mogelijk. In elektrische modus is de topsnelheid begrensd op 130 km/u. Aan een laadpaal is het accupakket in 3,5 uur volledig te laden (6 uur bij een reguliere 230V-aansluiting).

laden leon phev

Actieradius

Waar wil je heen? De Leon FR PHEV kent geen grenzen. Met de elektrische motor rijd je zo'n 63 km volledig emissievrij. Niet ver genoeg? Geen zorgen. Schakel over op de brandstofmotor en je hebt een gecombineerde range van 800 km.

batterij leon phev

Remmen en laden

De Leon PHEV heeft een regeneratief remsysteem: als je remt, laad je de accu weer een klein beetje bij. Een makkelijke manier om nét dat beetje extra uit je range te halen.

motor leon phev

Motorisering

Het beste van twee motoren in één auto. De SEAT Leon FR PHEV combineert een 85 kW elektrische motor met een 1.4 liter TSI motor. Met een totaal van 150 kW/204 pk bent u de linkerbaan de baas.

connect leon seat

Altijd verbonden

Favoriete playlist luisteren? Naar uw bestemming navigeren? Makkie, dankzij het 10" navigatiesysteem. En door SEAT CONNECT bent u overal met uw auto verbonden. Zo koel of verwarmt u 'm voor, gewoon vanaf de bank.

Nu leverbaar

De nieuwe Leon FR Business Intense PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is nu te bestellen voor prijzen vanaf € 42.850. De Leon Sportstourer FR PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is er vanaf € 44.050. De SEAT Leon Business Intense PHEV & Leon Sportstourer PHEV zijn nu leverbaar!

Sportieve luxe

De plug-in hybridetechnologie voor de Leon en Leon Sportstourer e-Hybrid gaat samen met het FR-uitrustingsniveau. Dat staat voor een perfecte combinatie van sportiviteit en luxe. Deze geslaagde mix komt onder meer tot uiting in 17 inch lichtmetalen velgen (18 inch als optie), bumpers in FR-design, LED-achterlichten over de gehele breedte van de auto, verlichte FR-instaplijsten vóór en een zwarte dakhemel in het interieur.

Uiteraard zijn de nieuwe modellen helemaal connected en voorzien van gedigitaliseerde oplossingen: een radio-, navigatie- en mediasysteem met 10 inch kleuren-touchscreen is standaard en dat geldt ook voor full link draadloze smartphone-integratie (Mirrorlink en Apple CarPlay) en SEAT CONNECT online infotainment. En dan is er nog de luxe van een automatische airconditioning met 3 klimaatzones, in hoogte verstelbare stoelen vóór, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, Coming & Leaving home-verlichting en LED-interieurverlichting. Voor maximaal gebruiksgemak zijn parkeersensoren achter ook inbegrepen.

 

Plan een proefrit

Leon Business Intense FR PHEV

Vanaf € 42.850

Stel samen

seat leon fr phev

Extra t.o.v. reguliere Leon FR:

 • Gedeeltelijk elektrisch rijden met de plug-in hybride motor
 • Elektrische range van 62 km¹
  Gecombineerde range van 800 km¹
  150 kW met 204 pk
 • Opladen in 3,5 uur met een laadpaal
 • Navigatie, radio en mediasysteem met 10 inch (25,4 cm) touchscreen in kleur
 • Full Link draadloos smartphone integratie: MirrorLink™ en Apple CarPlay™
 • SEAT CONNECT - Online infotainment

Leon Sportstourer FR PHEV

Vanaf € 44.050

Stel samen

leon sportstourer phev

Extra t.o.v. reguliere Leon FR:

 • Gedeeltelijk elektrisch rijden met de plug-in hybride motor
 • Elektrische range van 62 km¹
  Gecombineerde range van 800 km¹
  150 kW met 204 pk
 • Opladen in 3,5 uur met een laadpaal
 • Navigatie, radio en mediasysteem met 10 inch (25,4 cm) touchscreen in kleur
 • Full Link draadloos smartphone integratie: MirrorLink™ en Apple CarPlay™
 • SEAT CONNECT - Online infotainment

Laadoplossingen

Als betrokken SEAT dealer kennen wij de behoeften van berijders van elektrische en hybride auto’s als geen ander. Onze producten en diensten sluiten hier naadloos op aan. Daarom biedt Ames, in samenwerking met Mobilitics, de mogelijkheid aan om laadpalen voor uw SEAT en laadpassen voor uw SEAT af te nemen.

Configureer in 3 stappen uw laadoplossing

Meer informatie

Actieradius maximaal benutten 

Er bestaat nog wel eens discussie over het verschil in de maximale actieradius en het daadwerkelijke rijbereik van een elektrische auto. Daarom hebben wij autojournalist Werner Budding gevraagd om een video te maken waarin hij uitlegt waardoor dit verschil ontstaat en geeft hij een aantal tips hoe u als bestuurder uw rijbereik kan vergroten.

Tanken in slaapkleding

Opladen is easy en kan op verschillende manieren: thuis aan het stopcontact, thuis aan een lader, in de stad aan een openbare laadpaal of een snellader onderweg. De Leon PHEV laadt zelfs op terwijl u remt. Laadt u de Leon PHEV aan een thuislader of openbare laadpaal op, dan zit de accu binnen 4 uur weer helemaal vol.

Goedkoop en duurzaam rijden

Milieubewust, én bespaar geld tijdens je dagelijkse ritje naar werk of de supermarkt. De SEAT Leon PHEV verbruikt een stuk minder benzine dan auto met alléén een verbrandingsmotor. Hij verbruikt zelfs helemaal niets als je alleen de elektromotor gebruikt. De Leon PHEV heeft namelijk een gemiddeld verbruik van slechts 1,2 l/100 km¹, volgens de WLTP-testcyclus, en stoot daarmee ook aanzienlijk minder CO₂ uit.

De SEAT Leon PHEV in de pers

Interesse in de SEAT Leon FR PHEV? 

Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend een proefrit, offerte of meer informatie aan.