Nieuwe Skoda Scala

Marktintroductie begin 2024

Skoda Scala facelift 2023/2024

Vanaf december te bestellen

De Škoda Scala krijgt een belangrijke update. De optionele TOP LED Matrix koplampen voegen een extra hightech touch aan toe en nieuwe rij-assistentiesystemen tillen het veiligheidsniveau naar het volgende level. Andere noviteiten zijn het toegenomen gebruik van gerecyclede en natuurlijk materialen en de verder uitgebreide standaarduitrusting waarbij een digitaal dashboard en een 8,25 inch Škoda infotainment display zijn inbegrepen. De vernieuwde Scala is naar verwachting vanaf medio december te bestellen en medio februari 2024 staat de nieuwe Scala bij ons in de showroom.

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de nieuwe Skoda Scala? Meld u dan aan voor onze speciale Scala nieuwsbrief, wij houden u vrijblijvend op de hoogte van alle ontwikkelingen m.b.t. de introductie van de nieuwe Scala.

Nog dynamischer

De vernieuwde Scala krijgt een volledig nieuwe look en oogt dynamischer dankzij de gewijzigde grille, de vlakkere koplampen en de scherper getekende voor- en achterbumpers. Ook de air curtains zijn blikvangers. De inspiratie voor de wijzigingen komt van de Škoda Vision RS concept car. De Scala is er nu ook met TOP LED Matrix-verlichting met opvallende en zeshoekige Matrix-modules. De crystalline LED-modules doen denken aan sprankelende ijsblokjes of edelstenen.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Video nieuwe Scala

Voor de veiligheid

Bij de ontwikkeling van de vernieuwde Scala heeft Škoda sterk gefocust op een nog hoger veiligheidsniveau. In lijn met het Vision Zero-initiatief wil het merk een actieve bijdrage leveren aan het zo veel mogelijk terugdringen van fatale ongevallen. Bij beide modellen vormt een zeer stijve carrosserie de basis voor de veiligheid van topklasse. Daarbij beschikt de nieuwe Scala over rijassistentiesystemen die je eerder in hogere segmenten verwacht. Inbegrepen zijn bijvoorbeeld Front Assist met voetgangermonitoring, Lane Assist, Verkeerstekenherkenning en tot wel negen airbags.

skoda scala facelift 2024
skoda scala facelift 2024

Extra bodemvrijheid

De Scala is optioneel leverbaar met een ‘rough road’-ophanging met 15 mm extra bodemvrijheid. Voor de nieuwe Scala is nu ook Sport Chassis Control leverbaar. Dit biedt keuze uit twee schokdemperinstellingen. Hiermee is het onderstel van de Scala met 15 mm te verlagen.

Een nieuwe line-up

De line-up van de Scala sluit voortaan aan bij die van de Enyaq-familie. Zo zijn er verschillende Design Selections die zijn geïnspireerd door moderne leefomgevingen. Elke Selection staat voor een specifiek kleur- en materiaalgebruik. In combinatie met drie uitrustingsniveaus (Essence, Selection en Monte Carlo) zijn zes designcombinaties mogelijk. Verder personaliseren kan met optiepakketten in diverse categorieën en verschillende individuele opties. Elke nieuwe Scala beschikt standaard over een 8 inch (20,3 cm) digitaal instrumentenpaneel en een centraal geplaatst 8,25 inch Škoda Infotainment Display. De Monte Carlo-modellen staan voor dynamiek. De zwarte accenten en handgemaakte ‘carbon-leder’ details in het interieur verwijzen naar de behaalde successen van Škoda in de legendarische Rally Monte Carlo.

Uiteraard zijn de nieuwe modellen ook Simply Clever. De nieuwste toevoeging aan de reeks features die het leven makkelijker en comfortabeler maken, is het Virtual Pedal. Een voetbeweging onder de achterbumper volstaat daarbij om de achterklep te laten openen.

Duurzame materialen, efficiënte aandrijflijnen

Het aandeel van duurzame materialen is in de nieuwe Scala sterk toegenomen. Zo zijn het waterreservoir onder de voorruit, de wielkastbekleding, diverse interieurbekledingsmaterialen, de vloerbekleding en de vloermatten gemaakt van gerecyclede kunststoffen. In diverse afwerkingspanelen en de structuur van de hemelbekleding zijn vezels van natuurlijke materialen zoals hennep en kenaf verwerkt.

Een verkoopsucces sinds de start

De Scala debuteerde in 2019. Met een eigen design, een complete standaarduitrusting en veel ruimte en gebruiksgemak ontpopte hij zich direct tot een succesnummer. In totaal zijn er wereldwijd al meer dan 230.000 Scala’s verkocht. 

Interesse in de nieuwe Skoda Scala?

Meld u hier aan voor onze speciale Scala nieuwsbrief. Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de nieuwe Scala.