Caddy Cargo nu ook met 4MOTION en nieuwe scheidingswanden

De Volkswagen Caddy Cargo zet de volgende stap op het gebied van veelzijdigheid: als enige bestelauto in zijn klasse is de Caddy Cargo nu ook leverbaar met 4MOTION vierwielaandrijving. Bovendien levert Volkswagen Bedrijfswagens nu nieuwe tussenschotten die zorgen voor een betere zitpositie en nog minder rijgeluiden in de cabine.

De nieuwe Caddy Cargo, die vorig jaar werd gepresenteerd, is sterk uit de startblokken gekomen. Volkswagen Bedrijfswagens heeft al duizenden orders voor de nieuwe bestelauto genoteerd, waarmee hij naadloos in de voetsporen van zijn succesvolle voorganger treedt. Inmiddels zijn de eerste exemplaren van het nieuwe model in Nederland al onderweg naar grote en kleine klussen.

Grip op elk klus: 4MOTION vierwielaandrijving

Als enige bestelauto in zijn segment is de Caddy Cargo nu ook leverbaar met 4MOTION vierwielaandrijving. Met een automatische verdeling van de aandrijfkracht over de vóór- en achteras biedt de Caddy Cargo ook onder moeilijke omstandigheden optimale grip en stabiliteit. Bovendien zorgt deze geavanceerde vierwielaandrijving voor nog meer rijdynamiek.

Extra comfort: nieuwe tussenschotten 

Naast de standaard tussenschotten is de Caddy Cargo nu ook leverbaar met nieuwe scheidingswanden. De wanden zorgen voor extra rijcomfort en hebben een luxere uitstraling. De stoelen zijn beter verstelbaar, waardoor de bestuurder nu een nog betere zitpositie kan creëren. 

De nieuwe scheidingswanden zijn er in vier uitvoeringen, met een keuze uit twee soorten materialen: slijtvast kunststof (ABS) en ComPax. Beide zijn leverbaar met en zonder ruit. De nieuwe ComPax-wand is gemaakt van polyestervezel en is hierdoor extra sterk en licht. De toplaag van stof aan de cabinezijde zorgt niet alleen voor een luxere uitstraling, maar ook voor een extra reductie van de rijgeluiden. De speciale coating in de laadruimte verbetert de krasbestendigheid en zorgt er voor dat de wand eenvoudig te reinigen is.

Alle scheidingswand-versies voldoen aan de ISO 27956-norm voor doorschietende lading bij een noodstop. Optioneel worden de scheidingswanden geleverd met een 230V-aansluiting in de cabine.

De nieuwe Caddy Cargo is te bestellen bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer. Elke nieuwe Caddy Cargo wordt, net als alle andere Volkswagen Bedrijfswagens, standaard geleverd met vier jaar garantie.

Lees ook

Elektrische ID. Buzz eerste auto van Volkswagen Groep die ook autonoom rijdt wo, 10 maart
Volkswagen Bedrijfswagens maakt in hoog tempo vorderingen met de ontwikkeling en implementatie van autonoom rijden.
Volkswagen nieuwe mobiliteitspartner van de KNVB vr, 19 maart
De KNVB en Volkswagen zijn een nieuwe samenwerking aangegaan tot in elk geval eind 2023. Volkswagen wordt de Duurzame mobiliteitspartner van de Nederlandse voetbalbond. Beide partijen striven naar een CO2-neutrale toekomst en bundelen de krachten om onder meer het vervoer van sporters en supporters rondom voetbalwedstrijden milieuvriendelijker in te vullen.