Volkswagen ID. Buzz Cargo International Van of the Year 2023

Tijdens de IAA Transportation vakbeurs in Hannover is de Volkswagen ID. Buzz Cargo uitgeroepen tot International Van of the Year 2023. Daarmee heeft de volledig elektrische bestelbus van Volkswagen Bedrijfswagens – gebaseerd op de iconische Volkswagen T1 van zeventig jaar geleden – nog vóór hij leverbaar is al internationale erkenning van vakspecialisten gekregen.

De International Van of the Year (IVOTY) award werd voor de 31e keer uitgereikt, en werd gekozen door een internationale vakjury van 24 Europese journalisten. “Het gebeurt niet vaak dat een compleet nieuw bestelwagenconcept bij zijn marktintroductie direct de International Van of the Year-titel - de hoogste internationale erkenning in de sector voor lichte bedrijfswagens – wint”, verklaart Jarlath Sweeney, Chairman van de internationale bestelwagenverkiezing. “Felicitaties aan het designteam van Volkswagen Bedrijfswagens met deze unieke bestelbus die bij uitstek geschikt is voor gebruik in milieubewuste binnensteden. Hij maakt echt een statement met zijn futuristische, strakke styling. Tegelijkertijd is de ID. Buzz Cargo met zijn V-vormige motorkap, prominente Volkswagen-logo en korte overhangen een overduidelijke verwijzing naar de oorspronkelijke Transporter T1 van zeventig jaar geleden.”

Eerbetoon aan de T1 

In de ID. Buzz Cargo komen de belangrijkste trends van deze tijd samen: een elektrische aandrijflijn, de intelligente toepassing van rijhulp- en informatiesystemen, over-the-air software-updates en de compatibiliteit met nieuwe mobiliteitsconcepten. Dit alles heeft Volkswagen Bedrijfswagens verpakt in een iconisch design dat is gebaseerd op de klassieke Volkswagen T1.

De volledig elektrische ID. Buzz Cargo is gebaseerd op het modulaire MEB-platform van de Volkswagen Groep. In de ID. Buzz Cargo wordt het platform gecombineerd met een 77 kWh accupakket (bruto capaciteit: 82 kWh) dat een 150 kW sterke elektromotor tussen de achterwielen van vermogen voorziet. Deze combinatie is goed voor een rijbereik (WLTP) tot 424 kilometer*. Aan een laadpaal (wisselstroom) wordt het accupakket opgeladen met een vermogen van 11kW. Met een CCS-kabel kan de ID. Buzz snelladen (gelijkstroom) met een maximum laadvermogen van 170 kW. In 30 minuten is het accupakket van 5% tot 80% op te laden. 

Id.Buzzcargo8 (1)
ID
Id.Buzzcargo3 (1)
Volkswagen ID. Buzz Cargo International Van of the Year 2023
Id.Buzzcargo5 (1)

Een echt werkpaard

De ID. Buzz Cargo is er met twee of drie zitplaatsen voorin. Met een laadvermogen van 650 kg heeft hij een laadvolume van 3,9 kuub, goed voor bijvoorbeeld twee europallets. En met een trekkracht van 1.000 kg trekt hij moeiteloos een aanhanger.

De ID. Buzz Cargo is in Nederland te bestellen bij de Volkswagen Bedrijfswagens-dealer. Hij wordt standaard geleverd inclusief tot en met zeven jaar onderhoud en tot en met acht jaar garantie op het accupakket. Prijzen beginnen bij € 46.200** excl. BTW. Dit najaar gaan de eerste exemplaren in Nederland de weg op en maakt de ID. Buzz Cargo zijn opwachting in de Volkswagen Bedrijfswagens-showrooms.

Lees ook

Ames Zwijndrecht ontvangt bezoek uit bedrijfswagensfabriek vr, 16 september
Donderdag 15 september jl. hebben we de eer gehad om hoge vertegenwoordigers van de fabriek van Volkswagen Bedrijfswagens uit Duitsland te ontvangen bij onze vestiging in Zwijndrecht. Deze unieke vestiging biedt het one stop shopping aan met showrooms, bedrijfswagen inrichting, werkplaatsen en schadeherstel op één locatie. Dit bezoek gaf de mogelijkheid om deze totaaloplossing van dichtbij de laten zien met een rondleiding over het terrein en bezoek bij o.a. PSB Bedrijfswageninrichting.