NL
078 - 6143322
ID. Software update

Voor uw ID.3 of ID.4

ID. Software Update

Uw ID. op korte termijn laten updaten? Bij Ames kunt u snel terecht en we halen en brengen uw auto door heel Nederland. 

 

Plan uw afspraak

 

Let op: Na ID.Update 2.4 wijzigen uw laatste update gegevens niet in het infotainment systeem, ondanks dat de update wel juist is uitgevoerd. Echter zult u spoedig na ID.Update 2.4 de notificatie voor ID.Update 3.0 ontvangen. Zodra u deze update heeft geïnstalleerd, zal het infotainment systeem de gegevens automatisch bijwerken naar ID.Software 3.0.

Volkswagen ID.Software Update

Update 3.0

Vlak nadat uw ID. is geüpdatet naar versie 2.4 in de werkplaats, krijgt u de notificatie om ID. Software Update 3.0 te installeren. Deze update vindt over-the-air plaats. Hoe u de over-the-air update installeert leest u hier.

 

Heeft u recent uw nieuwe Volkswagen ID.3, 4 of 5 opgehaald?

Dan wordt deze in de meeste gevallen geleverd met de meest recente versie. Wanneer de Volkswagen ID. Software Update 3.0 is geïnstalleerd, dan kan het zijn dat de locatiegegevens niet automatisch gedeeld worden. Dit heeft te maken met de privacy instellingen. U kunt dit aanpassen door rechts bovenin uw scherm op het linker tekentje te klikken en vervolgens het schuifje positiegegevens verzenden aan te zetten. Deze aanpassing zorgt ervoor dat u (online) verkeersinformatie ontvangt en de juiste reisdoelen en laadpalen kunt instellen. 

 

Over-the-air installeren

 

Dit is een grote update die u zelf kunt installeren en die zorgt voor de volgende verbeteringen: 

blauwvinkje Accu-optimalisaties voor betere laadprestaties en verkorte laadtijden

blauwvinkje Accu Care Mode zorgt voor bescherming van de hoogspanningsaccu. Hiermee wordt de limiet voor het laden op 80% van het maximum ingesteld.

blauwvinkje Het laadmenu beschikt over een nieuwe structuur en in het hoofdmenu van het infotainmentsysteem verschijnt nu ook een pictogram voor het laadmenu

blauwvinkje e-Route planner in het navigatiesysteem zoekt automatisch noodzakelijke laadstops en stelt deze gedurende uw rit bij. Daarnaast herkent het systeem uw persoonlijke voorkeursinstellingen en zorgen intuïtieve schermen ervoor dat u laadstations kunt filteren op eigenschappen als beschikbaarheid

blauwvinkje Het opnieuw instellen van de lange-termijn rijgegevens zorgt nu ook voor een reset in de verbruiksgegevens. Hierdoor wordt uw actieradius berekening ook gereset.

blauwvinkje Verbeterde verkeersdoorstroming met Car2X-technologie. Deze technologie en het waarschuwingssysteem zorgen ervoor dat auto's direct met elkaar en de omgeving kunnen communiceren. Zo krijgt u meldingen over files, stilstaande auto's, wegwerkzaamheden, ongevallen, speciale voertuigen op de weg en plotselinge remacties in uw nabije omgeving. Deze instelling dient u zelf in te schakelen in instellingen.

blauwvinkje Meer mogelijkheden in de privacy instellingen van uw ID. 

blauwvinkje ID.Light geeft nu ook waarschuwingen voor lokale verkeershinder en adviezen om van rijbaan te wisselen

blauwvinkje Gebruikersbeheer is uitgebreid met de toevoegingen van een 'gastgebruiker'

blauwvinkje In-Car app 'Vehicle Service' kunt u gratis verkrijgen in de In-Car shop. Hier kunt u vooraf onderhoudsbeurten en reparaties inplannen, lampjes voor afspraken instellen en uw ID. zelfs automatisch de onderhoudsbeurten en reparatie afspraken laten inplannen. Om gebruik te maken van deze laatste optie zet u 'Automatic appointment scheduling' aan. Wanneer u Ames als voorkeursdealer selecteert zal dit automatisch bij Ames plaatsvinden en beschikken we meteen over alle relevante informatie m.b.t. het onderhoud of de reparatie.

blauwvinkje We Charge vindt laadstations in de buurt van uw locatie en nu kunt u ook van gebruiksstatistieken van een laadstation, geavanceerde filteropties en een weergave van bezienswaardigheden in de buurt gebruikmaken.

blauwvinkje U kunt nu tijdens het laden de 'Games' app gebruiken. Hier vindt u allerlei retro games zoals Patience, schaken of het nieuwe VW Go.

 

Als u We Connect Plus heeft zijn er de volgende verbeteringen: 

blauwvinkje Verbeteringen in het navigatiesysteem (optioneel Infotainmentpakket). Hierbij wordt rijbaanspecifieke begeleiding toegevoegd en kunt u, wanneer uw ID online is, bezienswaardigheden zoeken. Voor beide functies is een actief We Connect Plus-account noodzakelijk

blauwvinkje Internetradio waarbij het datavolume nu ook inclusief is. Hiervoor is een We Connect Plus-account nodig en een Volkswagen ID gebruikersaccount.

blauwvinkje Spraakherkenning en de reactiesnelheid van het systeem zijn sterk verbeterd. Voor online spraakbediening-functies is een actief We Connect Plus-account noodzakelijk.

 

Heeft u een Augmented-Reality Head-up Display? Dan is de volgende functie toegevoegd bij Software Update 3.0: 

blauwvinkje Augmented-Reality-Head-up-Display is uitgebreid met extra functies zoals het tonen van informatie in het blikveld, route-instructies, gegevens over de nog af te leggen afstand (i.c.m. het optionele navigatiesysteem) en meldingen over de laadstatus van de accu.

Lees verder

Over Update 2.4

Bij Ames kunt u terecht om Software Update 2.4 voor uw ID.3 of ID.4 te laten installeren. De update kan namelijk niet over-the-air plaatsvinden. Het updaten naar ID. Software 2.4 update neemt ongeveer 1 werkdag in beslag en is geheel kosteloos

 

De update bestaat uit:

 • Vervanging van de 12 volt accu. Deze accu heeft een langere levensduur.
 • Optimalisatie van het warmtebeheer. Dit heeft een positief effect op het energieverbruik en de actieradius.
 • Verbeterde Area View. De camera's aan de voor- en achterkant geven structuren zoals gras en struiken gedetailleerder weer.
 • De update zorgt ervoor dat u de volgende updates weer over-the-air kunt uitvoeren. Over-the-air updates kunt u zelf uitvoeren, zonder een bezoek aan ons. Scroll verder op deze pagina om er meer over te lezen. 

 

Om de software update zo snel mogelijk te laten uitvoeren, adviseren we om uw ID.3 of ID.4 al zoveel mogelijk te updaten. Heeft u update 2.1 nog niet laten installeren? Dit kan gecombineerd worden met update 2.4. 

 

Plan uw afspraak


Heeft u software update 2.3 Over-the-Air nog niet uitgevoerd? Dan adviseren we dit nog voor update 2.4 te doen. 

 

Na update 2.4 komt Software Update 3.0 uit. Het kan zijn dat u daar meteen na het bezoek aan Ames een melding over krijgt. Voor Update 3.0 hoeft u onze werkplaats niet te bezoeken. Update 3.0 bevat echter veel gebruiksgemak voordelen. Voor het installeren van Update 3.0 is Software Update 2.4 noodzakelijk.

 

Lees meer over update 2.3

Lees meer over update 2.1

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws over elektrisch rijden en meer? 

Schrijf u dan in voor de elektrisch rijden nieuwsbrief van Ames.

 

Naar inschrijven

Waarom een update?

Van optimalisaties van prestaties en meer functionaliteiten: er zijn genoeg redenen om gebruik te maken van de software-update. De ID.Software-update bevat optimalisaties op het gebied van rijhulpsystemen, entertainment, waarschuwingen en displays. Ook bevat de update diverse andere verbeteringen die bijdragen aan een verhoogde systeemstabiliteit. Daarnaast zorgen updates ook verbeteringen van beveiligingssystemen. Neem contact op met uw Ames dealer voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Lees hier meer over voorgaande updates.

We Connect ID

ID. Software Update 2.3. Over-the-Air

Voor deze ID. Software update was het niet nodig om uw auto langs te brengen bij de dealer. Update 2.3. kunt u namelijk zelf installeren. Vanaf het najaar van 2021 was dit mogelijk. Meer informatie over de verbeteringen:

Vinkje blauw Digitale ontwikkelingen en optimalisaties in het infotainmentsysteem
Vinkje blauw Verbetering in gebruiksvriendelijkheid van het infotainmentsysteem
Vinkje blauw Verbeteringen en meer functionaliteiten op uw ID.Light
Vinkje blauw Verbeterde assistentiesystemen, omgevingssensoren en grootlichtcontroles

 

We adviseren om de Over-the-Air Software Update 2.3. te downloaden. Lees hieronder hoe u dat kunt doen.

ID.Software2.3 update_Ames

Zo installeert u over-the-air Software Updates

Is uw auto al verbonden met We Connect? Dan kunt u stap 1 tot en met 4 overslaan.

 1. Download de We Connect ID. app voor uw smartphone. Dat kan gratis via de Google Play Store of Apple App Store.
 2. Log in met uw Volkswagen ID en voeg uw auto toe.
 3. Activeer uw We Connect Start contract. Volg hiervoor de instructie in de app.
 4. De app downloadt vanaf nu automatisch nieuwe Over-the-Air updates tijdens uw rit. Zorg wel dat uw ID. in online modus staat.
 5. Wanneer een update is gedownload, kunt u de update op korte termijn installeren. Uw ID. geeft, wanneer u uw auto parkeert, een melding dat de update klaarstaat voor installatie. Meer details over de inhoud van de update vind u onder 'Meer informatie'.
 6. Wanneer uw update geïnstalleerd wordt, kunt u uw ID. niet opladen. Zorg daarom van tevoren dat de batterij op minimaal 50% staat en dat hij niet aan een laadpaal aangesloten is. Wanneer u de installatie start, ziet u op het infotainmentsysteem of u aan alle eisen voldoet, zoals of uw ramen wel gesloten zijn.
 7. Stap uit uw ID., vergrendel 'm en de installatie begint. Zorg dat uw ID. minstens 15 minuten vergrendeld blijft. Hoelang het installeren duurt, hangt af van de grootte van de download. Let op dat u tijdens de installatie uw auto niet kan gebruiken.
 8. Aan het eind van de installatie maakt uw ID. verbinding met het internet. U kunt nu gebruikmaken van nieuwe en verbeterde functies. 

We wensen u een fijne rit! 

ID. Software Update 2.1.

Voor het uitvoeren van deze update is een bezoek aan een van de Ames dealers vereist. Bekijk de video rechts voor de verbeteringen of lees hieronder meer over Update 2.1.: 

 • App Connect*
 • Upgrade voor de Augmented Reality Head-up display (alleen voor de 1ST Max)
 • Timer voor op afstand voorverwarmen of -koelen 
 • Laadsessie starten op vooraf ingestelde tijdstippen
 • Snelheid aanpassen op basis van verkeerssituatie (zie instructieboekje)
 • Digitale handleidingen in informatiesysteem van uw Volkswagen

 

Heeft u update 2.1. nog niet laten uitvoeren maar wilt u dat nog wel doen?

Plan direct uw afspraak

Veelgestelde vragen

Elke rijder ontvangt een uitnodiging in juli. Dit gebeurt gefaseerd in verband met de werkplaatscapaciteit en eventuele coronamaatregelen.

U kunt direct een afspraak inplannen via de link in de uitnodigingsmail. 

Na een werkdag staat uw auto weer voor u klaar.

Ja, dat kan. Bij het maken van uw afspraak kunt u verschillende vervangend vervoer opties kiezen. Daarnaast kunt u zelfs voor een combinatie van de verschillende opties kiezen. Uw Ames dealer zorgt dat er vervangend vervoer voor u klaarstaat, in dit geval gratis.

De software update is gratis.

Nee, tijdens deze update wordt ook de 12 volt accu vervangen en is het nodig om software update 2.4 uit te laten voeren door uw Ames dealer. Dit kan niet buiten de werkplaats om gebeuren.

De eerstvolgende software update (update 3.0) zal net als update 2.3 wederom over-the-air uitvoerbaar zijn. De melding voor de 3.0 update zal vrijwel direct na het bezoek aan Ames voor software update 2.4 verschijnen. 

Een Over-the-Air software update download u via de mobiele toegang van uw ID. model. Dat betekent dat uw Volkswagen altijd de laatste digitale ontwikkelingen heeft en dat u de nieuwste features en verbeterde functies gelijk kan gebruiken.

Ames adviseert beschikbare updates altijd te installeren. U kunt gebruikmaken van extra’s en verbeterde functies nadat de update is geïnstalleerd. Update 2.4 is een vereiste voor het ontvangen van latere updates. Hierbij wordt zelfs uw 12 volt accu vervangen, waar u veel voordelen van zult ervaren.

De Ames dealer registreert uw update in de Volkswagen systemen en documenteert dit in uw digitale serviceplan.

Uw Ames dealer kan inzien welke software versie u heeft. Ook kunt u het controleren in uw infotainmentsysteem. Open het menu-item 'Setup' in het hoofdmenu van uw infotainmentsysteem. Navigeer naar 'Systeeminformatie'. Als de software de code 0910 of hoger heeft, dan heeft u ID.Software 2.3 geïnstalleerd en is uw auto klaar voor update 2.4. Heeft u de laatste ID. software versie nog niet? Neem dan hier contact met ons op.

Ja, ook met oudere software versies kunnen we uw ID.3 of ID.4 updaten naar de laatste versie en de 12 volt accu vervangen. 

Geoptimaliseerd warmtebeheer, wat het energieverbruik bij lage buitentemperaturen kan verlagen en indirect positief effect kan hebben op uw actieradius. 

Verbeteringen voor Area View. De camera's aan de voor- en achterkant zullen structuren als planten en gras beter weergeven. 

Het vernieuwen van de 12 volt accu van uw ID.3 of ID.4 is van betere kwaliteit door de lagere weerstand en het betere elektrolyt gedrag. Ook zal de accu nóg langer meegaan. 

* Geldt voor ID.3 modellen, reeds aanwezig op ID.4.

Vragen over uw Volkswagen ID. software update?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.