NL
078 - 6143322

Informatie over uw Volkswagen ID.

Dit zit er in uw software-update

Er staat een software update klaar voor uw ID. Volkswagen heeft een aantal functies van uw ID. nét even wat handiger gemaakt. Ook zijn er functies toegevoegd, zoals App-Connect en een upgrade van het Augmented Reality Head-up Display (geldt alleen voor de 1ST Max).

Zo regelt u de update

  1. Maak een afspraak via de link in de uitnodigingsmail die u van ons hebt ontvangen. Geen mail ontvangen? Neem hier contact met ons op.

  2. Ga met uw ID. naar de Ames dealer op de afgesproken datum. Heeft u voor gratis vervangend vervoer gekozen? Dan staat dit voor u klaar wanneer u de auto komt brengen.

  3. Ga ervan uit dat Ames uw auto ongeveer een werkdag nodig heeft. Zodra de auto klaar is, neemt Ames contact met u op. De update is gratis.

Waarom een update?

Van optimalisaties van prestaties en meer functionaliteiten: er zijn genoeg redenen om gebruik te maken van de software-update. De ID.Software-update bevat optimalisaties op het gebied van rijhulpsystemen, entertainment, waarschuwingen en displays. Ook bevat de update diverse andere verbeteringen die bijdragen aan een verhoogde systeemstabiliteit. Neem contact op met uw Ames dealer voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Uitgebreide informatie over de inhoud van de update

Voor vertrek opgeladen en voorverwarmd

Met de nieuwste software is het ook mogelijk om (op afstand) een aantal handige zaken te plannen. Met de We-Connect ID. app kunt u een timer instellen om de auto op afstand voor te verwarmen of -koelen. Bovendien kunt u via de app laadsessies starten op vooraf ingetselde tijdstippen.

Nieuwe slimme assistentiesystemen

Het geheel nieuwe Adaptive Cruise Control maakt Car2X communicatie mogelijk en past je snelheid aan op basis van de verkeerssituatie. In het instructieboekje vind u meer informatie over deze assistentiesystemen. Goed om te weten: de digitale handleiding met alle informatie over uw ID. hebben we verwerkt in het informatiesysteem van uw Volkswagen.

App-Connect*

Gebruik uw favoriete apps nu ook in uw auto. Verbind uw smartphone via App-Connect met uw elektrische Volkswagen en u luistert muziek, een podcast of het laatste nieuws gewoon via uw favoriete apps.

Augmented Reality Head-up Display*

Kijk nog verder met et Augmented Reality Head-up Display. Handige rij-informatie wordt direct op uw voorruit geprojecteerd. Zo weet u zonder uw hoofd te bewegen precies waar u af moet slaan en hoe snel u rijdt. Voor helder zicht en een ontspannen reis. Deze update geldt alleen voor de 1ste Max.

Elke rijder ontvangt een uitnodiging in maart. Dit gebeurt gefaseerd in verband met de werkplaatscapaciteit en coronamaatregelen.

Het eenvoudigste is om dit via de link in de uitnodigingsmail van ons te doen. Heeft u geen mail ontvangen? Neem dan hier contact met ons op.

Ja, dat kan. Neem telefonisch contact met ons op via 078-6143322.

Na een werkdag staat uw auto weer voor u klaar.

Nee, de software-update moet uitgevoerd worden door een Ames dealer.

Uiteraard kan u uw auto veilig inleveren en ophalen bij onze Ames dealers. Lees hier meer over onze maatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Ja, dat kan. Geef bij het maken van je afspraak aan dat u gebruik wil maken van vervangend vervoer. Uw Ames dealer zorgt dat er een auto voor u klaarstaat, in dit geval gratis.

Ames adviseert beschikbare updates altijd te installeren. U kunt gebruikmaken van extra’s en verbeterde functies nadat de update is geïnstalleerd.

De software-update is gratis.

De Ames dealer registreert uw update in de Volkswagen systemen en documenteert dit in uw digitale serviceplan.

Uw Ames dealer kan inzien welke software versie u heeft.

* Geldt voor ID.3 modellen, reeds aanwezig op ID.4.

Vragen over uw Volkswagen ID. software update?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.