NL
078 - 6143322

Over de update.

Er wordt een update verwacht. Meer informatie volgt snel.

De eerstvolgende update zal software update 2.4. zijn. Deze update wordt bij de dealer uitgevoerd. Om de software update zo snel mogelijk te laten uitvoeren, adviseren we om uw ID.3 of ID.4 al zoveel mogelijk te updaten. Heeft u update 2.1. nog niet laten installeren of heeft u software update 2.3. Over-the-Air nog niet uitgevoerd? Dan kunt u dit nog (laten) doen.


Lees meer over update 2.3.

Lees meer over update 2.1.

Waarom een update?

Van optimalisaties van prestaties en meer functionaliteiten: er zijn genoeg redenen om gebruik te maken van de software-update. De ID.Software-update bevat optimalisaties op het gebied van rijhulpsystemen, entertainment, waarschuwingen en displays. Ook bevat de update diverse andere verbeteringen die bijdragen aan een verhoogde systeemstabiliteit. Daarnaast zorgen updates ook verbeteringen van beveiligingssystemen. Neem contact op met uw Ames dealer voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Lees hier meer over voorgaande updates.

We Connect ID

ID. Software Update 2.3. Over-the-Air

Voor deze ID. Software update was het niet nodig om uw auto langs te brengen bij de dealer. Update 2.3. kunt u namelijk zelf installeren. Vanaf het najaar van 2021 was dit mogelijk. Meer informatie over de verbeteringen:

Vinkje blauw Digitale ontwikkelingen en optimalisaties in het infotainmentsysteem
Vinkje blauw Verbetering in gebruiksvriendelijkheid van het infotainmentsysteem
Vinkje blauw Verbeteringen en meer functionaliteiten op uw ID.Light
Vinkje blauw Verbeterde assistentiesystemen, omgevingssensoren en grootlichtcontroles

 

We adviseren om de Over-the-Air Software Update 2.3. te downloaden. Lees hieronder hoe u dat kunt doen.

ID.Software2.3 update_Ames

Zo installeert u Software Update 2.3.

Is uw auto al verbonden met We Connect? Dan kunt u stap 1 tot en met 4 overslaan.

 1. Download de We Connect ID. app voor uw smartphone. Dat kan gratis via de Google Play Store of Apple App Store.
 2. Log in met uw Volkswagen ID en voeg uw auto toe.
 3. Activeer uw We Connect Start contract. Volg hiervoor de instructie in de app.
 4. De app downloadt vanaf nu automatisch nieuwe Over-the-Air updates tijdens uw rit. Zorg wel dat uw ID. in online modus staat.
 5. Wanneer een update is gedownload, kunt u de update op korte termijn installeren. Uw ID. geeft, wanneer u uw auto parkeert, een melding dat de update klaarstaat voor installatie. Meer details over de inhoud van de update vind u onder 'Meer informatie'.
 6. Wanneer uw update geïnstalleerd wordt, kunt u uw ID. niet opladen. Zorg daarom van tevoren dat de batterij op minimaal 50% staat en dat hij niet aan een laadpaal aangesloten is. Wanneer u de installatie start, ziet u op het infotainmentsysteem of u aan alle eisen voldoet, zoals of uw ramen wel gesloten zijn.
 7. Stap uit uw ID., vergrendel 'm en de installatie begint. Zorg dat uw ID. minstens 15 minuten vergrendeld blijft. Hoelang het installeren duurt, hangt af van de grootte van de download. Let op dat u tijdens de installatie uw auto niet kan gebruiken.
 8. Aan het eind van de installatie maakt uw ID. verbinding met het internet. U kunt nu gebruikmaken van nieuwe en verbeterde functies. 

We wensen u een fijne rit! 

ID. Software Update 2.1.

Voor het uitvoeren van deze update is een bezoek aan een van de Ames dealers vereist. Bekijk de video rechts voor de verbeteringen of lees hieronder meer over Update 2.1.: 

 • App Connect*
 • Upgrade voor de Augmented Reality Head-up display (alleen voor de 1ST Max)
 • Timer voor op afstand voorverwarmen of -koelen 
 • Laadsessie starten op vooraf ingestelde tijdstippen
 • Snelheid aanpassen op basis van verkeerssituatie (zie instructieboekje)
 • Digitale handleidingen in informatiesysteem van uw Volkswagen

 

Heeft u update 2.1. nog niet laten uitvoeren maar wilt u dat nog wel doen?

Plan direct uw afspraak

Veelgestelde vragen

Elke rijder ontvangt een uitnodiging in maart. Dit gebeurt gefaseerd in verband met de werkplaatscapaciteit en eventuele coronamaatregelen.

U kunt direct een afspraak inplannen via de link in de uitnodigingsmail. 

Na een werkdag staat uw auto weer voor u klaar.

Nee, hoewel software update 2.3. over-the-air werd uitgevoerd, is het nodig om deze software-update uit te laten voeren door een Ames dealer.

Uiteraard kan u uw auto veilig inleveren en ophalen bij onze Ames dealers. Lees hier meer over onze maatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Ja, dat kan. Geef bij het maken van je afspraak aan dat u gebruik wil maken van vervangend vervoer. Uw Ames dealer zorgt dat er vervangend vervoer voor u klaarstaat, in dit geval gratis.

Ames adviseert beschikbare updates altijd te installeren. U kunt gebruikmaken van extra’s en verbeterde functies nadat de update is geïnstalleerd.

De software-update is gratis.

De Ames dealer registreert uw update in de Volkswagen systemen en documenteert dit in uw digitale serviceplan.

Uw Ames dealer kan inzien welke software versie u heeft. Ook kunt u het controleren in uw infotainmentsysteem. Open het menu-item 'Setup' in het hoofdmenu van uw infotainmentsysteem. Navigeer naar 'Systeeminformatie'. Als de software de code 0792 of hoger heeft, heeft u de ID.Software 2.1 al geïnstalleerd en is uw auto klaar voor update 2.3. Heeft u de laatste ID. software versie nog niet? Neem dan hier contact met ons op.

Een Over-the-Air software update download u via de mobiele toegang van uw ID. model. Dat betekent dat uw Volkswagen altijd de laatste digitale ontwikkelingen heeft en dat u de nieuwste features en verbeterde functies gelijk kan gebruiken.

* Geldt voor ID.3 modellen, reeds aanwezig op ID.4.

Vragen over uw Volkswagen ID. software update?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.