Volkswagen ID.7 GTX: sportieve limousine met groot bereik en vierwielaandrijving

Volkswagen lanceerde recent de nieuwe ID.7 en geeft nu de eerste informatie vrij over de sportieve topuitvoering van de elektrische limousine, die in september dit jaar wordt onthuld. De vierwielaangedreven ID.7 GTX heeft twee elektromotoren voor zeer dynamische prestaties. Hij valt daarnaast op met zijn kenmerkende GTX designdetails.

Bekijk de ID.7 hier

 

Het sportieve GTX-label staat alweer twee jaar voor een line-up van volledig elektrische performance-uitvoeringen van Volkswagen. De dynamische uitvoeringen van de verschillende ID.-modellen bieden de perfecte mix van duurzaamheid en intelligente sportiviteit. Volkswagen breidt de line-up rap uit. De eerstvolgende sportieve versie die in de startblokken staat is de ID.7 GTX. De topversie van Volkswagens elektrische vlaggenschip met een range tot wel 700 kilometer* wordt onthuld tijdens de IAA Mobility in München die wordt gehouden van 5 tot en met 10 september.

Kenmerkende GTX-details

In het interieur zorgen details als de rode GTX-contraststiksels op de stoelen, het dashboard en de deuren voor een extra sportieve uitstraling. Het exterieur wordt gekenmerkt door hoogglans zwarte elementen. Ook de zwarte afwerking van het dak en de donker getinte ruiten laten geen twijfel bestaan over zijn dynamische karakter. De exacte specificaties, timings en vanafprijzen van de ID.7 GTX worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Optimale balans

Een integraal onderdeel van de GTX-formule is de geavanceerde Vehicle Dynamics Manager-software, die Volkswagen ook toepast in de ID.4 GTX en ID.5 GTX. De door Volkswagen zelf ontwikkelde software zoekt altijd naar de optimale balans tussen efficiency, dynamiek en rijstabiliteit. Afhankelijk van het geselecteerde rijprofiel worden niet alleen de aandrijflijn, maar ook alle rem-, stuur- en veersystemen door de software aangestuurd. De te kiezen rijprofielen zijn speciaal afgestemd op de ID.7 GTX en bieden een grotere bandbreedte tussen comfort en sportiviteit, dankzij een update van het MEB-platform. Deze nieuwe afstemming onderstreept de status van de ID.7 GTX als sportief vlaggenschip van de ID.-modellenreeks. De vierwielaangedreven ID.7 GTX krijgt twee elektromotoren.

Interesse in de nieuwe Volkswagen ID.7?

Meld u hier aan voor onze speciale ID.7 nieuwsbrief. Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de nieuwe ID.7.

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)

Lees ook

Ames 75 Jaar video met Johnny de Mol, Dirk Kuyt en Leo Alkemade vr, 06 januari
Ames kijkt terug op een feestelijk jaar waarin wij het 75-jarige Volkswagen dealerschap vierden. Ter gelegenheid van dit jubileum is er tijdens de Charity Night van de Dirk Kuyt Foundation een bod gedaan op een item van Filmakers. Hiermee werd een film gekocht waarin meerdere bekende Nederlanders een rol spelen. Deze personen (Dirk Kuyt, Leo Alkemade, Johnny de Mol, Frank Lammers en Ramon Brugman) hebben allen geheel belangeloos meegewerkt waardoor de opbrengst volledig ten goede komt aan de Dirk Kuyt Foundation.