Voorzorgsmaatregelen coronavirus

Laatst bijgewerkt: 26 januari 2022

Update corona maatregelen

Met groot plezier kunnen wij u melden dat onze showrooms weer voor iedereen open zijn volgens onze reguliere openingstijden! Dit betekent dat afleveringen, proefritten en verkoopafspraken weer vanuit de showrooms kunnen plaatsvinden. Ook kunt u ons weer bezoeken tijdens de koopavonden op donderdagavond (Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht) of vrijdagavond (Ridderkerk en Oud-Beijerland). 

Hieronder leest u de bestaande voorzorgsmaatregelen die momenteel gelden.

Fysieke showrooms

 • Onze showrooms zijn weer open voor vrije inloop. 
 • Proefritten, taxaties, verkoopafspraken en afleveringen kunnen vanuit de showroom plaatsvinden. Het is niet verplicht om van tevoren een afspraak te maken, maar uiteraard bent u vrij om uw showroom bezoek vooraf aan te melden zodat wij weten wanneer we u mogen ontvangen. Zodoende kunnen wij u nog beter van dienst zijn!
 • Onze fysieke showrooms zijn weer geopend volgens onze reguliere openingstijden. Dit betekent doordeweeks van 8:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur. Tijdens koopavonden zijn onze showrooms nu weer geopend tot 21:00 uur.
 • U kunt onze showrooms tijdens koopavonden bezoeken. Onze showrooms in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht zijn wekelijks op donderdagavond tot 21:00 uur geopend en onze showrooms in Ridderkerk en Oud-Beijerland zijn iedere vrijdagavond tot 21:00 uur geopend.
 • In de showroom en wachtruimte verzoeken wij u een mondkapje te dragen.

Online & telefonische bereikbaarheid

 • Wij via de website chat en WhatsApp altijd bereikbaar gedurende onze openingstijden.
 • Onze digitale voorraad is 24/7 voor u beschikbaar.

 

Werkplaats

 • Onze werkplaatsen zijn open voor onderhoud en reparatie. Wij kunnen uw auto indien gewenst ophalen en terugbrengen.
 • Haal- en brengservice is mogelijk. Wij zullen een mondkapje dragen indien we in uw auto rijden.
 • Indien wij klanten thuisbrengen dan is het verplicht dat alle inzittenden een mondkapje dragen.
 • U kunt nu ook weer bij onze magazijn balies onderdelen bestellen. 
 • Wij werken met een contactloze overdracht.
 • Wanneer u een afspraak heeft en klachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, vragen wij u contact op te nemen met onze afdeling service support (info@ames.nl) om de mogelijkheden voor het halen en brengen van de auto te bespreken of om de afspraak te verzetten.

 

Aflevering van uw auto

 • De aflevering van uw auto vindt plaats bij ons in de showroom.
 • Indien gewenst kunnen afleveringen ook op locatie plaatsvinden.
 • De afleverspecialist of verkoper kan niet tegelijkertijd met u in de auto zitten om de werking van bepaalde functionaliteiten te demonstreren.
 • Tip: bekijk onze instructievideo's voor Volkswagen, Audi, SKODA en SEAT. Zodoende bent u op deze manier ook volledig op de hoogte van alle functionaliteiten en rij-assistentiesystemen. 
 • Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als u nog vragen heeft over uw auto.

 

Algemeen

 • Onze medewerkers worden bij klachten getest en enkel in geval van een negatieve test mogen zij weer werken.
 • Al onze medewerkers zijn op de hoogte van een goede handhygiëne.
 • Wij verzoeken u ook een mondkapje te dragen.
 • Huur/leenauto's en auto's waarin wordt proefgereden, worden voordat zij meegegeven worden eerst gereinigd met desinfecterend middel.
 • Wanneer uw auto gereed is zal het stuur, de versnellingspook en de handvatten gereinigd worden.
 • Wij vragen u zo veel mogelijk te pinnen en niet contant te betalen.


Uiteraard staan wij open voor uw vragen of opmerkingen over onze werkwijze.

Contact

Plan hier uw showroom bezoek

Wij zijn verheugd dat onze showrooms weer voor iedereen open zijn! Dit betekent dat afleveringen, proefritten en verkoopafspraken gewoon weer vanuit de showrooms kunnen plaatsvinden. Kies in onderstaand formulier de Ames vestiging die u wilt bezoeken en meld indien gewenst uw showroom bezoek aan. Tot binnenkort!

Wij denken graag met u mee! Bekijk hieronder de mogelijkheden die wij u aanbieden:

Fysieke showroom bezoeken

Onze showrooms zijn open op afspraak. U kunt een afspraak plannen via telefoonnummer 088-3749765, via whatsapp 097-012412793 of via onderstaand contactformulier.

Plan uw showroom bezoek

 

Overige proefrit of offerte aanvragen voor specifieke modellen kunt u gewoon blijven aanvragen via de formulieren op de desbetreffende modepagina's. Wij nemen dan spoedig contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Haal- en brengservice

Ames biedt u extra diensten in verband met het coronavirus.

Thuisblijfservice:
Wij halen en brengen uw auto gratis bij u thuis.
Stap 1: Maak eenvoudig online of telefonisch een afspraak
Stap 2: Uw auto wordt gratis bij u thuis opgehaald
Stap 3: Wij voeren het benodigde onderhoud aan uw auto uit
Stap 4: Uw auto wordt weer gratis bij u thuis gebracht.

Naar de online werkplaatsplanner

24/7 bereikbaar

Online zijn wij 24/7 voor u open. Op onze website vindt u alle informatie over private lease, acties, nieuwe of gebruikt auto's en kunt u een chat starten met één van onze medewerkers.

Kom in contact

Online taxatie

Veel mensen willen eerst weten wat hun huidige auto waard is, voordat zij op zoek gaan naar een andere auto. Bij ons kunt u nu uw auto gratis online laten taxeren. U hoeft de deur niet uit en wij helpen u graag verder met een inruilvoorstel.

Doe een online taxatie

Videobellen

Een auto uit onze showroom willen bezichtigen zonder dat u het huis uit wilt? Ook dat kan! Wij presenteren onze modellen graag aan u door te videobellen of het versturen van een filmpje van de auto. Zo brengen wij de showroom gewoon naar u toe.

Vraag hier aan

Online offerte aanvraag

Benieuwd wat een bepaalde auto u kost, maar gaat u liever niet de deur uit? Wij helpen u graag vanaf een gepaste afstand. Vraag nu snel een online offerte aan voor uw gewenst model en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Ook het samenstellen van een nieuwe auto kunnen wij op afstand doen d.m.v. videobellen.

Vraag een offerte aan

Bekijk onze voorraad

Online een auto kopen

Bij Ames kunt u eenvoudig vanuit huis een auto bij ons uit voorraad kopen. Deze kan dan op een door u gewenst moment worden afgeleverd bij u aan huis. Het kopen van een voorraadauto is nu net zo makkelijk geworden als het bestellen van een simpel pakketje. Ook kunt u met ons videobellen om een nieuw te bestellen auto samen te configureren. 

Bekijk onze voorraad

Doe een verzoek tot videobellen

Aflevering aan huis

Uw nieuwe auto wordt binnenkort afgeleverd, maar u gaat liever niet de deur uit. Geen probleem, want wij kunnen uw auto ook aan huis afleveren. Interesse in een aflevering aan huis? Neem dan contact met ons.

Vraag hier aan

Online werkplaatsplanner

U maakt uw afspraak voor een APK, onderhoud of reparaties aan uw auto makkelijk online via onze werkplaatsplanner. Gaat u liever helemaal de deur niet uit? Wij halen uw auto bij u thuis op en brengen 'm weer terug wanneer die gereed is.

Naar de online werkplaatsplanner