Lange levertijden voor auto's door chiptekort

Op dit moment bestaan er lange levertijden voor nieuw te bestellen auto's door het wereldwijde chiptekort. Door deze ontwikkelingen zijn we met een aantal auto’s al bijna uitverkocht voor leveren in 2023. Lees hier alle gevolgen voor u als consument.

Graag brengen wij voor u het volgende onder de aandacht. Op dit moment hebben alle auto fabrikanten grote uitdagingen om de auto’s geproduceerd te krijgen. Dit komt door te korte van onderdelen en in het bijzonder door de chip tekorten. Helaas horen wij ook van onze fabrikanten dat het tekort voorlopig nog niet minder zal worden.

Gevolgen chiptekort voor de consument

Zoals aangegeven zijn we door deze ontwikkelingen met een aantal modellen al (bijna) uitverkocht voor leveren in 2023. Wij verwachten dat dit spoedig voor meer modellen zal gelden.

Hierdoor ontstaan de volgende uitdagingen:

  • Lange levertijden
  • Wanneer levering in volgend jaar plaatsvindt dan kan dit invloeden hebben op de bijtelling voor elektrische auto's
  • Prijsverhogingen door nieuwe belastingen bij een nieuw jaar

Door deze ontwikkelingen adviseren wij u om een model uit voorraad aan te schaffen.

Bekijk voorraad

Recent heeft de NOS een zeer interessant filmpje gedeeld waarin wordt uitgelegd hoe deze chip tekorten zijn ontstaan.

Prijsverhogingen

Gezien de huidige situatie waarin de vraag naar nieuwe personenauto’s en bedrijfswagens groter is dan het aanbod bestaat er een grote kans dat de (verkoop)prijzen de komende tijd verder zullen stijgen. Indien u er tijdig bij bent en voor de doorgevoerde prijsverhogingen bestelt kunt u vanuit de fabrikant rekenen op prijsprotectie. Dat geldt uiteraard niet voor belasting gerelateerde verhogingen.

Wenst u graag advies omtrent het bestellen van een nieuwe auto of bedrijfswagen? Of m.b.t. het afsluiten van een nieuw leasecontract? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de showroom. Wij denken onder het genot van een goede kop koffie graag met u mee.

Bekijk onze voorraad

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien

Vragen? Kom in contact!

Heeft u vragen over de levertijd van een auto of bent u op zoek naar een specifiek voorraadmodel? Laat het ons weten via onderstaand formulier. 

Lees ook

Hoeveel km rij ik per jaar? wo, 02 juni
Bij elke vorm van lease moet u als berijder nagaan hoeveel km u per jaar rijdt. Wij merken dat veel klanten dit lastig vinden om in te schatten. Daarom hebben wij een rekenmodule gebouwd waarmee u snel en eenvoudig kunt berekenen hoeveel kilometer u ongeveer rijdt.
De Volkswagen ID.4 is World Car of the Year 2021 do, 27 mei
De ‘World Car of the Year 2021’ is een Volkswagen geworden. Tijdens de internationale World Car Awards verkiezing overtuigde de volledig elektrische ID.4 in een sterk veld van internationale concurrenten. Meer dan 90 internationale autojournalisten uit 24 landen beoordeelden de allerbeste auto-innovaties op de wereldwijde automarkt.