Lange levertijden voor auto's door chiptekort

Op dit moment bestaan er lange levertijden voor nieuw te bestellen auto's door het wereldwijde chiptekort. Door deze ontwikkelingen zijn we met een aantal auto’s al bijna uitverkocht op dit jaar leveren, de beschikbaarheid voor de tweede helft van dit jaar blijft onzeker. Lees hier alle gevolgen voor u als consument.

Graag brengen wij voor u het volgende onder de aandacht. Op dit moment hebben alle auto fabrikanten grote uitdagingen om de auto’s geproduceerd te krijgen. Dit komt door te korte van onderdelen en in het bijzonder door de chip tekorten. Helaas komt hier ook in na voren en dit horen wij ook van onze fabrikanten, dat het tekort voor de 2e helft van dit jaar eerder groter dan kleiner wordt.

Gevolgen chiptekort voor de consument

Zoals aangegeven zijn we door deze ontwikkelingen met veel auto’s al bijna uitverkocht op dit jaar leveren. Wij verwachten dat dit spoedig voor meer modellen zal gelden.

Hierdoor ontstaan de volgende uitdagingen:

  • Lange levertijden
  • Wanneer levering per 2022 plaatsvindt dan zal de bijtelling voor elektrische auto's van 12% naar 16% veranderen
  • Prijsverhogingen door nieuwe belastingen per 2022

Door deze ontwikkelingen adviseren wij u om een model uit voorraad aan te schaffen.

Bekijk voorraad

Recent heeft de NOS een zeer interessant filmpje gedeeld waarin wordt uitgelegd hoe deze chip tekorten zijn ontstaan.

Ames Demo Weken

Tijdens de Ames Demo Weken profiteert u van extra veel voordeel op onze demonstratie-auto's van alle merken: Volkswagen, Audi, SKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens. Profiteer nu van duizenden euro's voordeel t.o.v. de nieuwprijs!

Bekijk acties

Vragen? Kom in contact!

Heeft u vragen over de levertijd van een auto of bent u op zoek naar een specifiek voorraadmodel? Laat het ons weten via onderstaand formulier. 

Lees ook

Hoeveel km rij ik per jaar? wo, 02 juni
Bij elke vorm van lease moet u als berijder nagaan hoeveel km u per jaar rijdt. Wij merken dat veel klanten dit lastig vinden om in te schatten. Daarom hebben wij een rekenmodule gebouwd waarmee u snel en eenvoudig kunt berekenen hoeveel kilometer u ongeveer rijdt.
De Volkswagen ID.4 is World Car of the Year 2021 do, 27 mei
De ‘World Car of the Year 2021’ is een Volkswagen geworden. Tijdens de internationale World Car Awards verkiezing overtuigde de volledig elektrische ID.4 in een sterk veld van internationale concurrenten. Meer dan 90 internationale autojournalisten uit 24 landen beoordeelden de allerbeste auto-innovaties op de wereldwijde automarkt.