Jordens Kunststoffen kiest al jaren voor Ames Bedrijfswagens

Bij Jordens kunststof kozijnen, dakkapellen en schuifpuien staan de ontwikkelingen niet stil. Zo opende het Zwijndrechtse bedrijf onlangs het duurzaam en sfeervol verbouwde experience center waar klanten inspiratie kunnen opdoen. Door de combinatie van innovatie en het leveren van hoogwaardige producten en goede service is Jordens hard gegroeid. Die groei brengt ook uitbreiding van het wagenpark met zich mee, waarvoor Jordens al jarenlang samenwerkt met Ames Bedrijfswagencentrum uit Zwijndrecht.


Voor het pand van het Jordens experience center staan een aantal Volkswagen auto’s, waaronder een gloednieuwe ID. Buzz glimmend op een rij. De Volkswagen ID. Buzz is de laatste aanwinst van Jordens. De opvallende bus is zo populair dat de monteurs van Jordens af en toe ‘vechten’ om erin te mogen rijden. Maar gelukkig zijn ze ook zeer content met de Volkswagen Crafters, net als de verkoop adviseurs dat zijn met hun auto van Ames. We spreken met Ivo van Jordens en Kris van Ames Bedrijfswagencentrum over het wagenpark, innovatie, verduurzaming en de samenwerking die al meer dan negen jaar teruggaat.

Ivo van Jordens Kunststoffen: “Het is fijn dat ze bij Ames hetzelfde idee over service hebben als bij Jordens”

Kris Wansink van Ames Bedrijfswagencentrum (links) en Ivo Jordens-Signorini van Jordens Kunststoffen (rechts) poseren bij de opvallende Volkswagen ID. Buzz. 

Dezelfde werkwijze

Maar eerst vragen we Ivo die bij Jordens verantwoordelijk is voor de financiële en commerciële activiteiten om wat meer te vertellen over het bedrijf. “Jordens is een fijn familiebedrijf en al veertig jaar het adres in de regio voor hoogwaardige, onderhoudsvrije kunststof en aluminium kozijnen, schuifpuien en dakkapellen. Bij ons is de klant koning en samen werken we er hard aan om onze klanten een zo goed mogelijk advies te geven. Het is prettig om dezelfde werkwijze terugvinden bij partners waar wij mee samenwerken, zoals bij Ames.” Glimlachend hoort Kris het aan. Hij blikt terug op de eerste kennismaking. “Het Ames Bedrijfswagencentrum in Zwijndrecht was net geopend toen Ivo bij ons langskwam. We hebben toen vier auto’s ingeruild en vijf nieuwe Volkswagen Crafters geleverd. Ondertussen bestaat het wagenpark uit zeventien werkbussen.” Ivo vult aan: “Negen jaar geleden waren we toe aan de vernieuwing van het wagenpark en zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbaar merk en een betrouwbare leverancier. Onze monteurs gaven aan dat ze het liefst in een Volkswagen wilden rijden zoals ze dat in het verleden ook hadden gedaan. Al snel kwamen we bij de Volkswagen Crafter uit waarin de monteurs nog steeds met veel plezier rijden.”

Klantenbeleving

Omdat Jordens investeert in de verduurzaming van de producten en deze ook steeds vaker ingezet worden ter verduurzaming van woningen richt zij zich ook op duurzaam vervoer. Ivo: “We willen de elektrificering van de personenwagens op termijn doortrekken naar de bedrijfswagens. Onze verkoopadviseurs rijden al in volledig elektrische auto’s zoals de Volkswagen ID.3 en de Cupra Born. De ID. Buzz wordt nu flexibel ingezet om gebruikerservaring op te doen. We kijken of hij voldoet aan de gestelde eisen zoals laadvermogen en aanhanggewicht, maar de eerste ervaringen zijn heel positief.” Kris vervolgt: “Wat Jordens heel goed doet is het type auto, de inrichting en uitrusting exact afstemmen op de wensen en de werkzaamheden van de bestuurders. En ze gaan zelfs nog verder door er opties zoals led koplampen, veiligheidssystemen en comfort verhogende opties aan toe te voegen. De veiligheid en het comfort van de medewerkers zijn heel belangrijk en dat zegt veel over hoe het bedrijf omgaat met hun mensen en meegaat met haar tijd. Dat laatste is ook terug te zien in het nieuwe experience center. Mede door de inrichting van JOSI interieur die zich in hetzelfde pand bevindt, creëren ze hier een unieke klantenbeleving.”

Totaalpakket

Op zijn beurt is Ivo zeer te spreken over Ames: over hoe Kris met hem meedenkt en over het totaalpakket dat Ames biedt. “Bij Ames Bedrijfswagencentrum leveren ze niet alleen de auto’s maar verzorgen ze ook zaken als de belettering en de inrichting. Er is door Ames veel aandacht besteed aan de inrichting, eisen en specifieke aanvullingen van de bus. En of het nu gaat om gekleurde spiegelkappen, gespoten wieldoppen, belettering of speciale inrichting, alles wordt altijd tot in de puntjes verzorgd. Ik hoef alleen maar tegen Kris te zeggen we hebben een bus nodig en het wordt direct netjes geregeld. Net als bij het onderhoud: de auto’s worden bij ons opgehaald en weer teruggebracht. En als er eens wat is, wordt het altijd adequaat opgelost. Het is fijn dat ze bij Ames hetzelfde idee als Jordens over service hebben, waardoor ze ons volledig kunnen ontzorgen.”

Lees ook

De VW bus van Ames en Stichting Seniorenbus wordt beschikbaar gesteld voor training KNGF Geleidehonden ma, 20 maart
Al sinds de oprichting van de stichting, in de jaren ’90, levert Ames de VW bussen aan de Seniorenbus Zwjindrecht & Hendrik-Ido-Ambacht. Het is een heel mooi initiatief van een enthousiaste groep vrijwilligers uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. om ouderen mobiel te houden. Daarnaast is de Seniorenbus ook op andere sociale vlakken actief. Zo stelt de Seniorenbus hun Volkswagen bus ter beschikking aan KNGF Geleidehonden voor de training van de hulphonden. Toekomstige blindengeleidehonden of assistentiehonden oefenen met de Seniorenbus om veilig in- en uit een bus te stappen.
Ames Bedrijfswagens ''Sales Dealer van het Jaar'' do, 01 februari
Ames Bedrijfswagencentrum is dankzij de uitstekende verkoopresultaten in 2023 en een hoge klanttevredenheid uitgeroepen tot ‘’Volkswagen Bedrijfswagen Sales Dealer van het Jaar 2024’’! Wij willen iedereen die een aandeel heeft gehad in deze prestatie bedanken voor hun inzet. In het bijzonder willen wij al onze klanten onwijs bedanken voor hun vertrouwen en waardering. Zonder jullie konden wij deze prijs niet (opnieuw) winnen.