Wanneer wordt Private Lease afgekeurd?

Veel mensen vragen zich af aan welke eisen je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een Private Lease contract. En wanneer kan een Private Lease aanvraag bijvoorbeeld worden afgekeurd? Wij zetten hieronder alle voorwaarden op een rij.

1. Geldig rijbewijs

Zo is een geldig rijbewijs vanzelfsprekend. Maar er zijn nog meer eisen die vanuit leasemaatschappijen worden gesteld bij het afsluiten van een leasecontract. Deze eisen hebben wij voor u op een rij gezet.

2. Inkomenseis

Voor de aanvraag van een private lease is geen vastgesteld minimuminkomen. Er wordt gekeken naar de inkomsten en uitgaven. De leasemaatschappijen die aangesloten zijn bij Keurmerk Private lease noemen dit ook wel ‘de draagkrachtnorm’. Mocht u niet voldoen aan de inkomenseis kan uw aanvraag worden geweigerd.

 

Meer info over Private Lease

polo private leasen

2.1 Inkomenseis met een uitkering

Ontvangt u een WW-, ZW- of een bijstandsuitkering dan willen de meeste leasemaatschappijen geen auto aan u leasen. De meeste aanvragen worden dan afgekeurd. De reden hiervan is dat er geen stabiel inkomen is.

2.2 Inkomenseis met een AOW-uitkering

Wanneer u een AOW-uitkering ontvangt is de mogelijkheid om een private leasecontract te krijgen aanzienlijk hoger. De reden hiervan is dat een AOW-uitkering wordt als vaste inkomensbron gezien. Buiten dit feit moet u wel aan de inkomenseis voldoen.

3. Vast contract

Een vast contract is geen vereiste voor een private lease aanvraag. Wel wordt de aanvraag sneller goedgekeurd. Heeft u een tijdelijk contract dan mag uw contract niet eerder verlopen dan de termijn waarvoor u het leasecontract aangaat. Mocht u aanvraag toch worden afgewezen dan kunt u nog kijken naar aanvullende mogelijkheden. Een voorbeeld van deze mogelijkheid is door het laten meetekenen van een partner dat als borg wil staan.

4. BKR-registratie

Als u op dit moment een negatieve BKR-registratie heeft kan dit invloed hebben op uw aanvraag voor een private lease. Een negatieve registratie kan voor de leasemaatschappij een reden zijn om uw aanvraag te weigeren.

5. Leeftijd

De minimale leeftijd om een private leasecontract af te sluiten is minimaal 18 jaar. Enkele leasemaatschappijen hanteren een hogere leeftijdsgrens of verhogen het eigen risico. Naast een minimale leeftijd geld er ook een maximale leeftijd. De helft van de private leaseaanbieders heeft als maximale leeftijd een grens van: 75 jaar.

6. Schadevrije jaren

Diverse leasemaatschappijen hanteren een eis dat u schadevrije jaren moet hebben. Hoeveel jaren is afhankelijk van de leasemaatschappij.

Interesse in Private Lease?

Bekijk hier onze Private Lease modellen

Heeft u een vraag over Private Lease?

Neem via onderstaand formulier contact met ons op. Wij behandelen uw aanvraag spoedig.

Lees ook

Hoeveel kan ik Private Leasen? wo, 02 oktober
Wat uw maximale Private Lease budget is hangt af van een aantal factoren, zoals uw burgerlijke staat en woonsituatie. Bent u benieuwd hoeveel ruimte u per maand heeft om te besteden aan een Private Lease auto? Met deze handige online rekentool berekent u dit gemakkelijk en snel.