Ruim 40% Nederlandse Audi-verkopen in 2022 volledig elektrisch

Audi blikt terug op een uitstekend verkoopjaar in Nederland. In een licht dalende markt claimde Audi in 2022 een top-tien-positie in de lijst van bestverkochte merken van ons land, met het hoogste marktaandeel ooit in het bestaan van het merk. Ruim 40 procent van de totale Audi-verkopen kwam afgelopen jaar voor rekening van de volledig elektrische e-tron-modellen, waarmee het elektro-offensief van Audi inmiddels een overduidelijke, positieve impact heeft op de verkoopcijfers.

Audi verkocht afgelopen jaar 13.852 nieuwe auto’s, goed voor een verkooptoename van 10 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het Duitse premiummerk noteerde daarbij een marktaandeel van 4,44 procent, het hoogste aandeel ooit van Audi in Nederland. Ruim 40 procent van die verkopen – meer dan 5.500 auto’s – kwam op het conto van de volledig elektrische e-tron-modellen van Audi, waaruit blijkt dat het elektro-offensief van Audi nog meer vaart krijgt.

Bekijk elektrische Audi modellen

Audi
Audirse Trongt 42 2K
Q8e Tron2 2K

Eén op de vier Audi’s is een Q4 e-tron

In zijn eerste volledige verkoopjaar groeide de Audi Q4 e-tron (inclusief de Sportback) direct uit tot het bestverkochte Audi-model van 2022. Elke vierde verkochte Audi in Nederland was een Q4 e-tron of Q4 Sportback e-tron. Daarbij was de Q4 e-tron tevens het populairste model in zijn segment. Dat gold ook voor de Audi e-tron, die met 2.316 verkochte exemplaren en een verkooptoename van liefst 143 procent als eerste in zijn klasse eindigde. Eind 2022 onthulde Audi de Audi Q8 e-tron, die inmiddels te bestellen is en als opvolger van de succesvolle e-tron het stokje in 2023 overneemt. Het derde volledig elektrische model van Audi, de Audi e-tron GT, vervulde zijn rol als boegbeeld van het elektrische e-tron-gamma in 2022 wederom met verve en liet eens te meer blijken hoe aantrekkelijk elektrisch rijden kan zijn.

Bekijk voorraad elektrische Audi modellen

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien

Lees ook

Audi A1 Sportback nu ook als S edition wo, 14 juli
Audi breidt de A1 Sportback line-up uit met de sportieve A1 Sportback S edition. Deze compacte hatchback combineert de luxe van Audi met de dynamiek van S line.
Audi RS 6 Avant performance en RS 7 Sportback performance ma, 05 december
De nieuwe Audi RS 6 Avant performance en RS 7 Sportback performance zijn krachtiger en sneller dan alle versies van de RS 6 en RS 7 tot nu toe. De performance-versies onderscheiden zich met nog meer power en extra’s die het uiterlijk van de modellen verder aanscherpen. De krachtige 4,0-liter V8-biturbo TFSI-motor is nu goed voor 463 kW/630 pk en een maximumkoppel van 850 Nm. De RS 6 Avant performance en de RS 7 Sportback performance zijn per direct te bestellen.