Compleet in sportiviteit: Audi S3 nu te bestellen

Het najaar start sportief met de nieuwe Audi S3-modellen die nu te bestellen zijn. De S3 Sportback en Limousine danken hun dynamiek aan het samenspel van de 228 kW/310 pk sterke 2.0 TFSI met S tronic transmissie, quattro vierwielaandrijving en een sportonderstel. Zowel het in- als exterieur laat zich van zijn meest sportieve kant zien, en dat gaat samen met een complete standaarduitrusting. De Audi S3 Sportback is er vanaf € 63.990* en de S3 Limousine vanaf € 64.280*.

De hightech 2.0 TFSI in de nieuwe Audi S3-modellen levert een vermogen van 228 kW/310 pk en een koppel van 400 Nm. In combinatie met de standaard 7-traps S tronic-transmissie en quattro vierwielaandrijving vergt de sprint van 0-100 km/u slechts 4,8 seconden; de topsnelheid bedraagt 250 km/u. Het S sportonderstel geeft precieze feedback en speelt daarmee een belangrijke rol in de bijzondere rijbeleving van de S3 Sportback en S3 Limousine. 

 

Herkenbaar en compleet

De nieuwe S3-modellen onderscheiden zich met de typische Audi S-look, met onder meer een specifieke grille, aluminiumkleurige buitenspiegels, grote lichtmetalen velgen (18 inch standaard) en vier uitlaatpijpen. De standaarduitrusting is sportief-compleet met onder meer Full-LED koplampen, de Audi virtual cockpit plus, navigatie plus, het ambiente lichtpakket, sportstoelen (verwarmd) met geïntegreerde hoofdsteunen, een met geperforeerd leder bekleed sportstuur, het Audi sound system, de Audi smartphone interface (Apple CarPlay), een draadloze telefoonlader, 3-zone airconditioning (Climatronic) en de handige parkeerhulp achter. 

Edition one: bijzonder in kleurstelling en uitrusting

Om de introductie van de S3-modellen te vieren, is er de bijzondere S3 edition one-uitvoering van de Sportback en de Limousine. Deze limited editions zijn door hun bijzondere kleurstelling - Python geel voor de Sportback, Tango rood voor de Limousine - direct te herkennen en beschikken bijvoorbeeld over 19 inch lichtmetalen velgen, Matrix LED-koplampen, het optiekpakket zwart en privacy glass. De Limousine krijgt daarbij carbon-accenten (achterspoiler en buitenspiegels), een zwart dak en een stof-lederen interieur met rode stiksels. De Sportback onderscheidt zich daarentegen verder door een interieur met staalgrijs fijnnappa leder met gele stiksels.

De prijzen

De nieuwe S3-modellen zijn nu te bestellen bij Ames Autobedrijf. De Audi S3 Sportback is naar eigen wens samen te stellen bij Ames Autobedrijf. Vanaf oktober staan de nieuwe S3-modellen bij de Nederlandse dealers. Dit zijn de prijzen:

  • Audi S3 Sportback: € 63.990*
  • Audi S3 Sportback edition one € 69.250*
  • Audi S3 Limousine € 64.280*
  • Audi S3 Limousine edition one € 69.140*

Lees ook 

Nieuwe Audi A3 Sportback: de prijzen zijn bekend di, 10 maart
Deze week presenteerde Audi de compleet nieuwe A3 Sportback. Dankzij pure hightech en 100% connectiviteit is de A3 Sportback efficiënter, sportiever en veiliger dan ooit. Bovendien was de A3 niet eerder zo persoonlijk op smaak te brengen, dankzij de vele kleur- en interieurcombinaties, diversiteit in uitvoeringen en grote keuze aan individuele features.