Nieuwe VW T-Roc

Marktintroductie maart 2022

 

 

Volkswagen T-Roc facelift 2022

Het jonge succesverhaal krijgt een vervolg

Volkswagen heeft de nieuwe Volkswagen T-Roc en T-Roc Cabrio onthuld. De compacte SUV-modellen vallen op door een vernieuwd design, verfijnd interieur, nog meer bedieningsgemak en de allernieuwste connectiviteitsfeatures en assistentiesystemen. Ook door uitbreiding van de standaarduitrusting met LED-koplampen en de Digital Cockpit is de nieuwe T-Roc aantrekkelijker dan ooit.

Binnenkort te bestellen

De nieuwe T-Roc wordt begin maart 2022 in Nederland verwacht, de T-Roc Cabrio volgt een maand later, medio april. In aanloop naar de marktintroductie geeft Volkswagen meer details over het leveringsgamma, de specificaties en de prijzen vrij. Wij verwachten dat de nieuwe T-Roc januari 2022 te bestellen zal worden. Niks missen van de introductie van de nieuwe T-Roc? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.


Innovatieve veiligheid

In navolging van de Polo en de Taigo maakt ook de T-Roc 'premium' assistentiesystemen bereikbaar die normaliter nog zijn voorbehouden aan auto’s in hogere segmenten. Zo is hij er nu met IQ.DRIVE Travel Assist. Dit systeem maakt gedeeltelijk autonoom rijden (level 2) mogelijk. Door een slimme samenwerking tussen de Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Assist houdt de T-Roc automatisch een veilige afstand tot voorliggers aan en blijft hij - eveneens automatisch - keurig tussen de wegmarkeringen. Predictive Adaptive Cruise Control is ook nieuw voor de T-Roc en maakt gebruik van GPS- en camerasignalen en van verkeerstekens om de snelheid van de auto automatisch aan te passen voor bijvoorbeeld bochten of bij het naderen van rotondes.

Met Park Assist kan de T-Roc automatisch in- en uitparkeren. Na het inschakelen van de achteruitversnelling hoeft de bestuurder alleen nog maar gas te geven en te remmen. De T-Roc voert zelf de juiste stuurbewegingen uit. Met Park Assist kan de T-Roc nu ook automatisch vooruit inparkeren. Dankzij het proactieve inzittendenbeschermingssysteem herkent de T-Roc mogelijk gevaarlijke situaties. Daarop worden de benodigde assistentiesystemen ingezet om een ongeval te voorkomen of de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie

Gewaagd design met duidelijke SUV-uitstraling

De T-Roc heeft een nieuw jasje - en die staat ons succesnummer goed. Gewaagd, bij de tijd, maar toch met een onmiskenbare SUV-uitstraling. En hij mag dan een compacte SUV zijn, als je hier instapt kom je niets tekort. De T-Roc is terug, ook al is 'ie nooit weggeweest.

Aanmelden nieuwsbrief

Video Volkswagen T-Roc

Op 9 december 2021 waren wij aanwezig bij een exclusieve preview van Volkswagen Nederland waar we voor het eerst kennis maakten met de nieuwe Volkswagen T-Roc.

Uitvoeringen en motoren

Ook het leveringsgamma voor de T-Roc en T-Roc Cabrio is vernieuwd. Het instapmodel in de nieuwe range is de T-Roc zonder nadere aanduiding. Daarna volgen de Life, de nog luxere Style en de sportieve T-Roc R-Line. Voor een individuele touch zijn er diverse optiepakketten - zoals het Black Style designpakket - en tal van individuele opties.

Wat aandrijving betreft is er eveneens volop keuze uit direct ingespoten turbo-benzinemotoren. De line-up begint met de 81 kW/110 pk sterke 1.0 TSI, gevolgd door de 1.5 TSI met 110 kW/150 pk. Die laatste wordt ook leverbaar met de 7-traps DSG-transmissie.

De topmotor is de 140 kW/190 pk sterke 2.0 TSI, die standaard wordt geleverd in combinatie met 4Motion vierwielaandrijving en DSG. De T-Roc Cabrio is er naar keuze met de 1.0 TSI of de 1.5 TSI.

Digitaal en hoogwaardig interieur

Het interieur van de nieuwe T-Roc heeft een flinke stap gemaakt en dankt zijn hoogwaardige uitstraling onder meer aan het met zachte materialen afgewerkte dashboard en de fraaie stoffen deurbekleding. Diverse uitvoeringen krijgen ook lederlook-accenten. Alle T-Roc-modellen hebben tevens een nieuw ontworpen stuur met keypads of touch control-oppervlakken voor optimaal bedieningsgemak. Het aantal fysieke knoppen wordt verder beperkt doordat de T-Roc is voorzien van touchsliders en touchbuttons voor de bediening van klimaatfuncties.

Een 8 inch (20 cm) Digital Cockpit is standaard op de nieuwe T-Roc, desgewenst is er ook de Digital Cockpit Pro met 10,25 inch (26 cm) display. Tevens maakt de T-Roc gebruik van de nieuwste infotainmentsystemen met displays van 6,5, 8,0 of 9,2 inch (respectievelijk 16,5, 20 of 24 cm). Samen met We Connect en draadloos App-Connect kunnen inzittenden draadloos gebruik maken van Apple CarPlay en Android Auto en is er toegang tot vele online (streaming) diensten.

t-roc stoelen
volkswagen t-roc navigatie

T-Roc Cabrio: in 9 seconden open of dicht

De T-Roc Cabrio profiteert uiteraard ook van alle vernieuwingen. Tegelijkertijd biedt hij open rijplezier voor vier personen én een bagageruimte met een inhoud van 284 liter. De lichtgewicht softtop met drie lagen opent na een druk op de knop volautomatisch in slechts 9 seconden. De T-Roc Cabrio is maximaal veilig. In het uitzonderlijke geval dat de auto een koprol dreigt te maken, komen automatisch beschermende elementen achter de achterste zitplaatsen tevoorschijn.

In alles een echte SUV

De nieuwe T-Roc laat elke voorbijganger omkijken. Niet alleen door z’n uitgesproken voorkant, lange silhouet met chromen frame en de coupéstijl lijnen, maar ook zeker door de bijzondere kleurcombinatie. De zwarte spiegels, het dak en de dakstijlen geven je T-Roc een contrasterende look. En zelfs in het donker is de nieuwe T-Roc een opvallende verschijning. De IQ.LIGHT LED Matrix koplampverlichting zorgt er namelijk voor dat jij niet te missen bent en altijd optimaal zicht hebt. Zonder andere weggebruikers te verblinden. Daar zorgt de Dynamic Light Assist voor.

Op de grens van praktisch en comfortabel

De T-Roc is vanbinnen alles wat je van een SUV verwacht. Wat dacht je van ruime zitplekken, een verhoogde instap en een bagageruimte waarin 1,290 liter aan boodschappen, backpacks of verhuisdozen in past? Maar natuurlijk heeft het interieur ook een flinke opfrisbeurt gekregen. Neem het dashboard. Dat is met zacht schuim bedekt, met stijlvolle stiksels afgewerkt en voorzien van een opvallende streep die de breedte van je T-Roc benadrukt. Je handen leg je op het multifunctionele stuurwiel. De handigste functies van je auto bedien je zo makkelijk, snel en zonder dat je afgeleid raakt door een scala aan knopjes en schuifjes.

Sinds de introductie in 2017 een succesnummer

De Volkswagen T-Roc is een waar succesnummer. Sinds zijn introductie in 2017 (T-Roc Cabrio in 2020) werden in totaal al meer dan een miljoen exemplaren van de compacte SUV verkocht. Klanten vallen vooral voor de combinatie van design, ruimte, praktische bruikbaarheid en sportiviteit.

Boost in innovaties

Dat de T-Roc helemaal van deze tijd is, laten de vele innovaties en technische snufjes wel zien. Als je instapt trekt het 9,2 inch infotainmentsysteem direct je aandacht. Hier navigeer je naar je bestemming, luister je je favoriete podcast en bel je met je familie. Het enige wat jij hoeft te doen, is je smartphone verbinden.


Neem plaats achter het stuur

Als je achter het stuur plaatsneemt, zie je daar de Digital Cockpit die alle belangrijke rij-informatie overzichtelijk weergeeft. En vergeet de rij-assistenten niet. Predictive Cruise Control zorgt dat je een vaste snelheid en afstand tot je voorliggers houdt. Side Assist geeft aan of je veilig van baan kan wisselen. En of je nu een parkeerheld bent of niet, parkeerassistent 'Park Assist' helpt een handje bij inparkeren. Maar het meest bijzondere is IQ.DRIVE Travel Assist, het systeem dat sturen, remmen en optrekken tot 210 km per uur van je overneemt. Wel je handen aan het stuur houden.

Van alle markten thuis

Rijd jij het liefst met een flinke portie comfort? Dan is de T-Roc Life jouw auto. Van lekker zitten tot assistenten die het rijden nét wat makkelijker maken, de Life heeft het. Voor wie liever de grens van design en tech opzoekt, staat de T-Roc Style klaar. Hier lopen stijlvolle features als chromen strips en grote velgen naadloos over in tech zoals de Digital Cockpit Pro en LED Plus koplampen. Aan de sportievelingen is ook gedacht. De T-Roc R-Line is het familielid dat nooit stil kan zitten. Met de stoere R-Line features trek jij zeker weten de aandacht.

Interesse in de nieuwe Volkswagen T-Roc?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.