PSB en Ames Bedrijfswagencentrum leveren eerste Volkswagen e-crafter aan Volker Stevin Materieel

 

Donderdag 14 februari was een bijzonder moment. Rob van der Velden van Ames Bedrijfswagencentrum en Ramon Dame van zusterbedrijf PSB Bedrijfswageninrichting overhandigden de eerste gloednieuwe Volkswagen e-crafter aan Ilona Bosmans van Volker Stevin Materieel (een onderneming van VolkerWessels). De volledig elektrische Volkswagen zal worden ingezet bij het nieuwe duurzame initiatief van VolkerWessels Bouwmaterieel: Bouwhub.


De BouwHub is een nieuwe vorm van bouwlogistiek. Het logistieke centrum is zeer geschikt om efficiënter, schoner, goedkoper en met minder overlast te bouwen. De BouwHub is een locatie aan de rand van de stad waar alle benodigde bouwmaterialen naar toe worden gebracht. Op de BouwHub worden dagproductie-pakketten samengesteld die met zuinige wagens naar de bouwlocatie worden vervoerd. Ilona Bosmans: “Vanwege de jarenlange prettige samenwerking tussen Ames, PSB en Volker Stevin Materieel en de vele voordelen die de duurzame Volkswagen ons biedt, was de keuze al snel gemaakt om te werken met de e-crafter.”

Ilona Bosmans: “Vanwege de jarenlange prettige samenwerking tussen Ames, PSB en Volker Stevin Materieel en de vele voordelen die de duurzame Volkswagen ons biedt, was de keuze al snel gemaakt om te werken met de e-Crafter.”

Duurzame toekomst

De 100% elektrisch aangedreven Volkswagen e-Crafter met een actieradius van ongeveer 160 km won nog voor de introductie de ‘Europese Transportprijs voor duurzaamheid’. Het is daarom volgens de heren en dame mooi dat de eerste volledige elektrische bedrijfswagen van Volkswagen ingezet wordt bij een nieuw, innovatief en duurzaam project. “De Bouwhub is net als de e-Crafter helemaal gericht op de toekomst. Beide bedrijven kunnen zo een bijdrage leveren aan een duurzame en een emissievrije toekomst,” aldus Rob van der Velden.

Vruchtbare samenwerking

Omdat PSB Bedrijfswageninrichting op hetzelfde terrein gevestigd is als het Ames Bedrijfswagencentrum kon de inbouw al net zo efficiënt geregeld worden. Ramon Dame: “Voor de inrichting is gekozen voor een lichte kunststof vloer en zijwanden en een aluminium kastinrichting van Bott ter bevordering van een duurzaam gebruik. Aanvullend hebben wij de e-crafter voorzien van een dakset en flitsers in de grill.” Ilona Bosmans zegt tot slot: “In Ames en PSB hebben wij partners gevonden die net als Volker Stevin Materieel het belang inzien van een duurzame bedrijfsvoering. In combinatie met de prettige service die wij al jarenlang ervaren zien wij uit naar een verdere vruchtbare samenwerking.”

Lees ook

Nieuwe Amaroks voor Milwaukee do, 10 januari
Ames Bedrijfswagens heeft onlangs een serie nieuwe Amaroks geleverd aan Milwaukee. De Amaroks worden ingezet voor product demonstraties op locatie. De auto's zijn van alle gemakken voorzien en volledig ingericht door PSB Bedrijfswageninrichting.
e-Crafter Solar koelwagen: rijdt én koelt elektrisch di, 08 januari
Volkswagen Bedrijfswagens introduceert de volledig elektrische e-Crafter Solar koelwagen. Deze ultieme, duurzame besteller voor leveringen aan onder meer horeca-ondernemers in de binnenstad, beleeft vandaag zijn debuut tijdens de Horecava, de belangrijkste beurs voor de horecabranche in Nederland.