Wereldprimeur in Genève: SKODA breidt SUV-gamma uit


Het SUV-offensief van SKODA dendert door. Op de autoshow van Genève (5 – 17 maart) onthult het Tsjechische merk een nieuw model, waarvan op bijgaande afbeelding alvast het silhouet is te zien. De cross-over komt naast de KODIAQ en KAROQ in het leveringsprogramma van SKODA te staan.

Teaser

Op de teaser is ook een deel van de neus te zien, met daarin de opvallende LED-koplampen van de nieuwe SKODA. Die zijn uitgerust met dynamische richtingaanwijzers en aparte units voor de dagrijverlichting aan de bovenkant. Het nieuwe model biedt het beste van twee werelden: de wendbaarheid van een compacte auto en de hoge zitpositie en grote bodemspeling van een SUV.

Ruim interieur, Simply Clever

Daarmee is de cross-over van SKODA ideaal voor gebruik in de stad, maar ook daarbuiten. Hij is gebaseerd op het MQB-platform (Modularer Querbaukasten) van Volkswagen en heeft een groot aantal nieuwe elektronische assistentiesystemen. Ook biedt het model een ruim interieur en tal van handige Simply Clever-oplossingen.

Lees ook

SKODA SCALA 9 december onthuld wo, 07 november
Een nieuwe naam, nieuwe technologie en een nieuwe persoonlijkheid: met de SCALA breidt SKODA zijn aanwezigheid in het populaire compacte segment uit. Het compleet nieuwe model biedt veel ruimte voor passagiers en bagage, een hoge mate van actieve en passieve veiligheid, full-LED verlichting voor en achter, én een groot aantal Simply Clever-ideeën. Voor de vijfdeurs hatchback worden vijf motoren leverbaar met vermogens tussen 66 kW/90 pk en 110 kW/150 pk. De SKODA SCALA komt in de eerste helft van 2019 op de markt.
Nieuwe SKODA Fabia verkrijgbaar ma, 20 augustus
Vier jaar na de lancering van de derde generatie ŠKODA FABIA krijgt zowel de hatchback als de Combi uitvoering een uitgebreide update. De nieuwe FABIA is te herkennen aan zijn aangescherpte uiterlijk, het gewijzigde interieur en de nieuwe lichtmetalen velgen. De vernieuwde ŠKODA FABIA is leverbaar vanaf € 14.990*.