NL
078 - 6143322
System Saturday

Lane Assist & Lane Departure Warning

Tijdens System Saturday bespreken we bij Ames verschillende rijhulpsystemen of andere technische innovaties die u in nieuwe auto's tegen kunt komen. We leggen uit wat deze systemen doen. De eerste systemen die we uitleggen: Lane Departure Warning en Lane Assist. Twee Engelse termen die vallen onder de categorie Rijstrookassistenten. Maar wat doen ze precies en wat is het verschil?

Lane Departure Warning

Lane Departure Warning staat in het Nederlands bekend als rijstrookassistent. Dit systeem geeft een waarschuwing wanneer u de rijbaan dreigt te verlaten. De rijstrookassistent waarschuwt u op dit gevaar door middel van een lichte trilling in het stuur en/of een geluidswaarschuwing. Voor bestuurders die vergeten richting aan te geven kan de rijstrookassistent een goede hulp. Zo attendeert het systeem de bestuurder op het inschakelen van het knipperlicht.

Uitlegvideo Lane Assist

Lane Assist

Lane Assist is een systeem dat uw auto tussen de lijntjes houdt. Dit systeem werkt vergelijkbaar als Lane Departure Warning. Het grote verschil is dat Lane Assist uw auto terug naar het midden stuurt, ook wanneer u uw richtingaanwijzer vergeet aan te zetten.

 

Het filmpje links (van Volkswagen) legt uit hoe Lane Assist werkt.

Beide rijstrookassistenten zijn instellingen om u te beschermen tegen het onbedoeld verlaten van de rijbaan. Het is goed om te weten of uw auto deze opties bezit. Het kan schrikken zijn wanneer uw auto een onverwachtse stuurbeweging maakt of een onbekend trilsignaal in uw stuur afgeeft. Lane Assist is verkrijgbaar bij verschillende modellen. Omdat de instellingen per merk en model verschillen adviseren we het instructieboekje van uw auto te raadplegen.