SUV-model grote winnaar van 2021

De Nederlandse autokopers hebben vorig jaar - ondanks de ingezakte totaalmarkt - aanzienlijk meer SUV's afgenomen. De SUV's uit de lagere middenklasse klommen met liefst 26,6% ten opzichte van 2020 en werden daarmee met afstand het populairste modelsegment. Ook was er winst voor de SUV's uit de hogere middenklasse (+22,3%) en de executive-klasse (+14,3%). Alle 3 SUV-segmenten tezamen waren in 2021 goed voor een gezamenlijk marktaandeel van 34%. Hiernaast steeg ook de verkoop in vrijwel alle nichesegmenten van dure en exotische auto's.  

Bekijk alle SUV's

Lees ook

SUV bestverkochte automodel wo, 01 september
De afgelopen zes maanden heeft de SUV de koppositie overgenomen in het aantal meest verkochte verkoopaantallen. Van alle nieuw verkochte auto's was 41,4% een SUV.
Onze showrooms zijn weer open volgens reguliere openingstijden! wo, 26 januari
Met groot plezier kunnen wij u melden dat onze showrooms weer iedereen weer open zijn volgens onze reguliere openingstijden! Dit betekent dat afleveringen, proefritten en verkoopafspraken weer vanuit de showrooms kunnen plaatsvinden. Ook kunt u ons weer bezoeken tijdens de koopavonden op donderdagavond (Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht) of vrijdagavond (Ridderkerk en Oud-Beijerland).