Helaas is deze actie verlopen, zie ons actieoverzicht voor alle actuele acties.

Alles voor een onbezorgde zomer

Vakantiecheck

Tijdens uw vakantie wilt u 100% op uw Volkswagen kunnen vertrouwen. Daarom hebben we de Volkswagen Vakantiecheck: voor slechts € 19,95 controleren we uw auto op de meest essentiële punten. Zo kunt u extra comfortabel de zon tegemoet rijden.

Plant u 'm nu, dan ontvangt u een gratis koffer BBQ (in het groen óf zwart) ter waarde van € 49,95. Dan bent u nog beter voorbereid op een mooie zomer.

Plan uw afspraak

Waarom een vakantiecheck?

  • Uw Volkswagen wordt nagekeken door een vakkundige monteur.
  • U weet zeker dat uw auto in een goede vakantie-staat is.
  • Alle belangrijke vloeistoffen vullen we direct voor u bij.
  • Verklein de kans op pech onderweg.
Van airco tot uitlaat

12 punten waarop uw Volkswagen wordt nagekeken

De 12 punten

1. Airconditioning
Bij hoge buitentemperaturen zorgt de airconditioning voor een aangenaam klimaat in uw Volkswagen. Ook uw concentratie op de weg verbetert in een frisse, goed gekoelde auto. Daarom worden de koelende werking en filters van de airco uitvoerig gecontroleerd.
2. Koelsysteem
Om te voorkomen dat de motor van uw Volkswagen oververhit raakt, is het belangrijk dat het koelsysteem naar behoren werkt. Ames controleert het koelsysteem op lekkage. Daarnaast wordt de koelvloeistof gepeild en zo nodig gratis bijgevuld.
3. Verwarming
In de zomer kan het met name ’s nachts behoorlijk afkoelen. Als de buitentemperatuur fors daalt, is een goed werkende verwarming wel zo prettig. Daarom wordt ook de verwarming meegenomen in de Vakantiecheck.
4. Accu
Om ervoor te zorgen dat de accu van uw Volkswagen ook tegen de heetste zomerdagen is opgewassen, wordt deze uitgebreid nagekeken tijdens de Vakantiecheck. Ames controleert de spanning van de accu met speciale apparatuur. Ook wordt er gelet op eventuele roest. Uiteraard wordt de accu geheel voor u opgeladen.
5. Uitlaatsysteem
De uitlaat wordt tijdens de Vakantiecheck gecontroleerd op onder meer roestplekken, slijtage en eventuele lekken. Die kunnen dan tijdig worden verholpen. Zo zorgt de servicemonteur ervoor dat uw Volkswagen optimaal presteert. Bovendien is het milieu gebaat bij een goed werkend uitlaatsysteem.
6. Motorolie
De servicemonteur checkt of de olie van uw Volkswagenmotor aan vervanging toe is. Door uw olie tijdig te laten verversen, haalt u de optimale rijprestaties uit uw motor. Bovendien verbruikt uw Volkswagen zo niet meer brandstof dan nodig.
7. Ruitenwissers
Bij flinke regenval en hagelbuien moeten uw ruitenwissers en wisserbladen hard werken. Daarom worden ze grondig nagekeken. Insecten, stof en andere ruitbevuiling kunnen uw zicht behoorlijk belemmeren. De servicemonteur kijkt daarom ook de ruitensproeiervloeistof en sproeikopafstelling grondig na.
8. Voorruit
De servicemonteur controleert uw voorruit op onregelmatigheden. Zelfs het kleinste krasje of barstje komt zo aan het licht. Om scheuren in uw voorruit te voorkomen, wordt dit met een speciale hars hersteld. Als u minimaal WA-verzekerd bent, kost dit u niets.
9. Verlichting
In de zomer is het langer licht buiten, maar ook dan is een goed werkende verlichting noodzakelijk. Zo kan het overdag bewolkt zijn of kunnen er mistbanken ontstaan. Daarom worden de autolichten van uw Volkswagen grondig nagekeken.
10. Banden
Ames onderzoekt de banden van uw auto op verschillende essentiële punten. Zo wordt er gekeken naar eventuele slijtage, de profieldikte en de bandenspanning. Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of gevaarlijke slippartijen aanzienlijk. Bovendien voorkomen ze onnodig brandstofverbruik.
11. Remschijven
Voor een volledige remwerking is goed onderhoud van uw remschijven, remblokken en remvloeistof noodzakelijk. Ames controleert de remschijven en -blokken van uw Volkswagen op eventuele slijtage. Als het nodig is om de remvloeistof in zijn geheel te vervangen, probeert de dealer dit nog voor uw vakantie te doen. Plan de Vakantiecheck daarom minimaal twee weken voordat u met vakantie gaat.
12. Deuren
In de zomer regent het soms behoorlijk. Daarom is het belangrijk dat de deuren van uw Volkswagen perfect sluiten. Er wordt daarom gekeken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd. Ook de werking van de sloten wordt uitvoerig getest tijdens de Vakantiecheck.

Airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling € 139,-

Tijdens de airco onderhoudsbeurt vult de monteur het koudemiddel van uw airco bij. Dat zorgt ervoor dat de koelcapaciteit weer als nieuw is en uw auto dus weer heerlijk koel wordt. De monteur is ongeveer een uur bezig met de airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling.

  • Schimmels en bacteriën worden verwijderd.
  • Geen muffe luchtjes meer dankzij geurbehandeling.

 

Plan uw afspraak

Korting op zomerbanden

Is het buiten lekker warm en zonnig? Zorg er dan voor dat u uw winterbanden vervangt voor zomerbanden. Bij een temperatuur van boven de 7 graden slijten winterbanden veel sneller. Bovendien heeft u met zomerbanden bij hogere temperaturen meer grip, rijd u zuiniger en is het geluidsniveau lager.

Bestel direct online