Proefrit
Offerte
Voorraad
078 - 6143322
Skoda Scala

Vanaf € 26.490 of € 429 p.m.*

De Skoda Scala

Compacte afmetingen met veel binnenruimte.

Een nieuwe naam, nieuwe technologie en een nieuwe persoonlijkheid: met de Scala breidt Skoda zijn aanwezigheid in het populaire compacte segment uit. Het compleet nieuwe model biedt veel ruimte voor passagiers en bagage, een hoge mate van actieve en passieve veiligheid, full-LED verlichting voor en achter, én een groot aantal Simply Clever-ideeën. Voor de vijfdeurs hatchback worden vijf motoren leverbaar met vermogens tussen 66 kW/90 pk en 110 kW/150 pk. De Skoda Scala is verkrijgbaar vanaf € 26.490

Plan een proefrit

Gebouwd op een nieuw platform

In de nieuwe Scala van Skoda worden de compacte afmetingen gecombineerd met veel binnenruimte. Het is het eerste model van Skoda dat gebruik zal maken van het A0 MQB-platform, waardoor de combinatie mogelijk is van compacte afmetingen, veel binnenruimte en de nieuwste assistentiesystemen.

 

Sportief en modern

Met zijn perfecte proporties, vloeiende lijnen en aerodynamische details komt de Skoda Scala over als sportief en modern. Aan de voorkant wordt hij gekenmerkt door zijn Skoda-grille, zijn scherpe koplampen met LED-techniek en zijn Air Curtains aan beide zijkanten. De Scala is het eerste Skoda-model dat optioneel beschikbaar is met dynamische richtingaanwijzers achter en een verder doorlopende achterruit. Bij die laatste staat het woord Skoda niet op het plaatwerk, maar op het raam zelf. De Scala is leverbaar met lichtmetalen wielen in de maten 15- tot 18-inch.

 

Uitvoeringen

De Skoda Scala is leverbaar vanaf € 26.490 in de Essence uitvoering, in deze versie heeft de auto o.a. airco, middenarmsteun en een bluetooth verbinding. Ook is de Scala te bestellen in Sport Business, First Edition, Selection en Style uitvoeringen.

Na de Essence is het volgende uitrustingsniveau op de prijslijst de Selection. Standaard voorzien van o.a. Bluetooth telefoonvoorbereiding, Smartlink+ met navigatiemogelijkheid, cruise control en lichtmetalen velgen kent deze een vanafprijs van € 28.490.

We zijn verheugd u bij start van de verkoop direct twee bijzondere uitvoeringen te kunnen bieden:

Sport Edition

Geheel in lijn met andere modellen is er ook voor de Scala een sportieve versie ontwikkeld; de Sport Business. Deze is gebaseerd op het Selection uitrustingsniveau en is extra voorzien van allerlei sportieve details zoals sportstoelen met speciale bekleding, sportstuurwiel, lichtmetalen pedalen en een doorlopende achterruit met dakspoiler in carrosseriekleur. Bovendien zijn er een aantal comfort verhogende opties toegevoegd zoals Climatronic en parkeersensoren achter.


De Sport Business kent een vanafprijs van € 28.390. 

 

Interieur

Invloeden van de Vision RS zijn niet alleen terug te vinden in het uiterlijk van de Škoda Scala, maar ook in zijn interieur. Dat is optioneel uit te rusten met een Virtual Cockpit, die met 10,25-inch de grootste is in zijn segment. Iets wat overigens ook geldt voor de bagageruimte van de Scala. Die meet standaard 467 liter, maar is te vergroten naar 1410 liter door de achterbank neer te klappen. Dankzij een relatief lange wielbasis (2649 mm) is er voor de passagiers op de achterbank 73 mm aan beenruimte beschikbaar.

 

MQB-platform

De Skoda Scala staat op het MQB-platform (Modularer Querbaukasten) van de Volkswagen Group. Hij meet 4362 mm in de lengte, 1793 mm in de breedte en 1471 mm in de hoogte. Door aerodynamische optimalisatie van zijn carrosserie heeft de Scala een Cw-waarde van slechts 0,29. Dat heeft Škoda bewerkstelligd door de onderzijde van de auto voor het grootste deel dicht te maken, aan de voorkant zogenoemde Air Curtains te monteren (die de lucht rond de bumpers geleiden) en te werken met een dakspoiler voorzien van kleine vinnetjes.

 

Rijassistenten uit een hogere klasse

Een van de beschikbare veiligheidssystemen voor de Skoda Scala is het optionele Side Assist. Dit waarschuwt de bestuurder voor auto’s die van achteren naderen om in te halen of zich in de dode hoek bevinden. Het verschil met Blind Spot Detect is dat het systeem voertuigen al vanaf 70 meter kan zien aankomen (20 meter voor Blind Spot Detect). Standaard zijn Lane Assist en Front Assist met City Emergency Brake, dat radar gebruikt om in de stad gevaren vóór de auto te detecteren. Optioneel zijn Adaptive Cruise Control (dat werkt tot een snelheid van 210 km/u), Park Assist, Multi-Collision Brake (dat automatisch remt na een aanrijding) en Crew Protect Assist (dat bij een ongeluk razendsnel de ramen sluit en gordels aanspant). Voor de veiligheid van de inzittenden is de Skoda Scala uit te rusten met zelfs negen airbags.

 

Simply Clever

Optioneel is de Scala te voorzien van innovatieve full-LED koplampen en achterlichten. Het model is bovendien de eerste Skoda met dynamische richtingaanwijzers achter. Onder de achterbumper is nog een optionele Simply Clever-oplossing te vinden: een elektrisch inklapbare trekhaak die kan worden geactiveerd met een knop in de bagageruimte. Andere typische Skoda-elementen zijn de paraplu in het bestuurdersportier, de ruitenkrabber in de tankklep en een optioneel elektrisch bedienbare achterklep.

Meer informatie

Verkoopadviseur Davey toont u de Skoda Scala

De Skoda Scala is een ideale stadsauto met sportieve looks. Het nieuwe design van de Scala is strak en heeft met zijn strakke lijnen een stoere uitstraling. De Scala heeft de wendbare eigenschappen van een coupé, maar is met veel kofferbakruimte, compacte afmetingen, talloze Simply Clever-functies en moderne infotainmentsystemen een echte Škoda. Daarbij is hij standaard voorzien van o.a. Airconditioning, LED-dagrijverlichting en Lane Assist. Kortom: een Hatchback waar je niet omheen kunt.

Bekijk voorraad

Werner Budding stelt u voor aan de Scala

Autojournalist Werner Budding was bij ons in de showroom aanwezig om zijn licht te laten schijnen op deze ruime Skoda hatchback.

Plan een proefrit

Skoda Scala Private Lease actie

Ames is tijdelijk in staat om de Skoda Scala Essence vanaf *€ 429,- per maand private lease aan te bieden. Hierdoor profiteert u van € 40 p.m. voordeel! Wees er snel bij want de actie geldt zolang onze voorraad strekt en op=op!

 Laagste prijs van Nederland!

 Ruime, moderne hatchback voor in de stad

 Snel uit voorraad leverbaar

 In diverse kleuren leverbaar

Bekijk actie

Skoda Scala wint multitest AutoReview

Met de nieuwe Skoda Scala waait er een frisse wind door de compacte middenklasse. Voor AutoReview een goede reden om een multitest uit te voeren in dit segment. Het kersverse model komt ónder de Octavia in het gamma en moet het in deze vergelijkende test opnemen tegen de Mercedes A-klasse, Renault Mégane, Hyundai i30 en Audi A3 Sportback. Alle auto’s hebben een viercilinder turbobenzinemotor in de neus met om en nabij 150 pk.

Bekijk de vergelijkingstest 

Conclusie

Volgens de onafhankelijke redacteuren van AutoReview die de autotests hebben verricht, onderscheidt de Skoda Scala zich met haar beschikbare ruimte, comfortabele wegligging, zuinigheid en gunstige prijsstelling. 

Bekijk de Skoda Scala

De brochure van de Skoda Scala

Alles op een rijtje

Download

De uitvoeringen van de Skoda Scala

Essence

Vanaf  25.990

Standaard op de Essence:
  • Radio Swing met 6,5" kleuren touchscreen, 4 luidsprekers en 2 USB aansluitingen
  • Stalen velgen 16" met wieldoppen Tecton
  • LED-dagrijverlichting
  • Airconditioning
  • Maxidot, uitgebreide boordcomputer
  • Lane Assist en Front Assist

Selection

Vanaf  27.690

Standaard op de Selection
  • Smartlink+ en Bluetooth telefoonverbinding
  • Lichtmetalen velgen 16" Orion
  • Multifunctioneel drie-spaaks lederen stuurwiel
  • Cruise Control
  • Mistlampen vóór
  • In hoogte verstelbare voorstoelen

Sport Business

Vanaf  28.390

Extra's bovenop de Selection:
  • Radio Bolero met 8" kleuren touchscreen incl. 8 luidsprekers
  • Doorlopende achterruit, dakspoiler in carrosseriekleur
  • Sportstoelen met stoffen/suedia bekleding
  • Multifunctioneel lederen sportstuurwiel (in geval van DSG met schakelpaddles)
  • Full LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzer
  • Parkeersensoren achter
  • Climatronic, elektronische airconditioning
  • Sunset (extra donker getinte ramen achter)

Bekijk voorraad Skoda Scala

De Skoda Scala is een hatchback die het stokje overneemt van de Rapid Spaceback en die op elk terrein een stap maakt. Skoda streeft naar ‘slimme vondsten’ in al haar auto's. Zo ook in de nieuwe Skoda Scala.

 

Bekijk voorraad

Uw eigen Skoda Scala samenstellen?

 

Naar de configurator

Features van de Skoda Scala

Achterbreedbeeld
Sportstoelen (1)
Sunset
Virtual Cockpit (1)

Uniek nieuw interieur design

Het unieke van de Scala is niet alleen terug te vinden in zijn uiterlijk, maar ook in zijn interieur. Dat is optioneel uit te rusten met een Virtual Cockpit, die met 10,25-inch de grootste is in zijn segment. Iets wat overigens ook geldt voor de bagageruimte van de Scala. Die meet standaard 467 liter, maar is te vergroten naar 1410 liter door de achterbank neer te klappen. Dankzij een relatief lange wielbasis (2649 mm) is er voor de passagiers op de achterbank 73 mm aan extra beenruimte beschikbaar.

Ook interessant

In de pers


"De Skoda Scala is de nieuwe compacte ster van Skoda en gaat brutaal de strijd aan met zijn beroemde concernbroeders."

Lees artikel 

"Dít is de Skoda Scala, een hatchback die het stokje overneemt van de Rapid Spaceback en die op elk terrein een stap lijkt te maken."

Lees artikel

Interesse in de nieuwe Skoda Scala?

Vraag via onderstaand contactformulier vrijblijvend een proefrit, offerte of meer informatie aan. Wij nemen spoedig contact met u op!

Skoda Logo

De expressieve designtaal van de Scala was voor het eerst te zien op het Vision RS studiemodel – dat Skoda begin oktober op de autoshow van Parijs liet zien – en gaat het design van alle toekomstige Skoda-modellen bepalen. Met de compacte hatchback zet het Tsjechische merk grote stappen op het gebied van technologie, vandaar de naam Scala, wat in het Latijn ‘traptreden’ of ‘ladders’ betekent. De Scala is bovendien het eerste productiemodel van Skoda zonder merkembleem op de achterzijde. In plaats daarvan staat er ‘Skoda’ in blokletters op de kofferklep.

De nieuwe compacte hatchback

In de nieuwe Scala van Skoda worden de compacte afmetingen gecombineerd met veel binnenruimte. Het is het eerste model van Skoda dat gebruikmaakt van het A0 MQB-platform, waardoor de combinatie mogelijk is van compacte afmetingen, veel binnenruimte en de nieuwste assistentiesystemen.

* De Skoda Private Lease actieprijs geldt voor de Skoda Scala en wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Getoond tarief is o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken i.v.m. provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.