SKODA Fabia winnaar grote ANWB Multitest

 

ANWB heeft een megatest uitgevoerd onder 14 verschillende modellen uit het B-segment. Samen met twee andere modellen is de SKODA Fabia de grote winnaar van deze test.

Auto’s uit het B-segment zijn geschikt voor bestuurders voor wie een stadsauto te klein is en zo’n semi-terreinwagen te groot is. Deze auto’s hebben de afmetingen van een Renault Clio. In 2017 zijn er de nodige nieuwe modellen verschenen. Daarom heeft de ANWB 14 modellen uit het B-segment compleet binnenstebuiten gekeerd en raden uit het overgebleven aanbod onder andere de ŠKODA Fabia aan.

Bekijk voorraad ŠKODA Fabia


De test, uitgevoerd door de ANWB, kende een aantal grenzen. Zo moest ieder model uit het B-segement komen, over 5 deuren beschikken en beschikken over een benzineversie met om en nabij de 100 pk. Ook zijn alle geteste modellen tussen de € 12.000,- en € 20.000,-. Na grondige testen werden de SKODA Fabia, Hyundai i20 en SEAT Ibiza als winnaars van hun afzonderlijke categorieën aangewezen.

De SKODA Fabia is onder andere gekozen als één van de winnaars dankzij zijn aangename weggedrag, de grote binnenruimte en een fraaie afwerking.

Lees ook

Amegazine oktober 2017 di, 24 oktober
Hieronder vindt u digitaal de nieuwste editie van het Amegazine, uitgekomen in oktober 2017 met een oplage van 180.000 in de regio Dordrecht. Ames bestaat dit jaar 70 jaar en daarom blikken we in deze editie terug op de rijke geschiedenis van ons bedrijf. Bekijk het laatste nieuws, aanbiedingen en acties van Amega Groep in het Amegazine.
SKODA KAROQ scoort 8.9 tijdens Autotest AD wo, 21 februari
De nieuwe SKODA KAROQ scoort met een 8.9 zeer hoog tijdens de Autotest van het Algemeen Dagblad. Het AD roemt de auto vanwege zijn ruimte, goede rij-eigenschappen en de flexibele achterbank. Bovendien scoort de KAROQ punten met de vele extra slimmigheidjes waar andere automerken niet aan gedacht hebben, zoals een ijskrabber, uitneembaar zaklampje in de bagageruimte en de verschuifbare haken aan weerszijden van het laadruim om bijvoorbeeld tassen op te hangen.