SKODA e-Citigo

 

Naar het voorbeeld van de Volkswagen e-up! zal SKODA ook met een elektrische variant komen van haar kleinste model: de SKODA e-Citigo. SKODA laat nog weinig los over de elektrische Citigo. De uitvoering wordt pas later dit jaar voorgesteld en zal tegen het einde van het jaar pas in de verkoop gaan. 

Aanmelden nieuwsbrief

Aandrijflijn e-up! vs e-Citigo

De huidige Volkswagen e-up! bezit een 60 kW sterke elektromotor onder, die zijn voeding krijgt uit een accupakket met een capaciteit van 18,7 kWh. In het geval van de e-up! zorgt de elektromotor voor een verbruik van 11,7 kWh/100 km. De opgegeven actieradius bedraagt maximaal 160 km. De auto is in staat om een snelheid van 130 km/h te halen.

De e-Citigo gaat nog een stap verder. Volgens de WLTP-meetmethode zal de e-Citigo een actieradius krijgen tussen de 250 km en 300 km. De elektrische Citigo krijgt dan ook een ander accupakket dan de huidige Volkswagen e-up!.

Design

De elektrische up! wijkt nauwelijks van de versie met verbrandingsmotor af. Waarschijnlijk zal de e-Citigo eveneens weinig verschillen van reguliere Citigo met verbrandingsmotor.

Onthulling e-Citigo

Het publieksdebuut voor de e-Citigo zal naar verwachting in september plaatshebben. Het is de eerste keer dat SKODA een elektrisch aangedreven model introduceert. Op hetzelfde moment zal SKODA ook voor het eerst stekkerhybridetechniek lanceren. De gecombineerde benzinemotor met elektro-unit en stekkeraansluiting debuteert in de Superb.

Interesse in de SKODA e-Citigo?

Meld u hieronder aan voor de speciale e-Citigo e-mailnieuwsbrief waarin wij u vrijblijvend op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe elektrische model.