De nieuwe Audi A1

 

Royaal, sportief, en karaktervol. De nieuwe Audi A1 Sportback herdefinieert het segment van de compacte auto’s. De tweede generatie van de A1 valt op door zijn karakteristieke design met strakke lijnen die de auto zichtbaar stoerder maakt. Naar verwachting in november 2018 bij ons in de showroom van Ames Audi Centrum in Dordrecht. 

Het interieur is op de bestuurder gericht, de vormgeving heeft een eigen signatuur en de aankleding is te personaliseren. Hadden we al gezegd dat de A1 Sportback heeft ook het sportiefste interieur in zijn klasse bezit? Bovendien is hij leverbaar met infotainment en elektronische assistentiesystemen uit veel duurdere auto’s en is ook de connectiviteit bijzonder goed voor elkaar.

 

Blijf op de hoogte

Meer ruimte en comfort

De nieuwe A1 Sportback is duidelijk ruimer geworden, wat comfortverhogend is voor bestuurder, voorpassagier en achterinzittenden. De A1 Sportback is maar liefst 56 millimeter langer geworden. Hij meet nu 4,03 meter. De breedte is met 1,74 meter vrijwel gelijk gebleven. De hoogte van deze nieuwste generatie bedraagt slechts 1,41 meter (2 centimeter meer inclusief antenne). De inhoud van de kofferbak is met 65 liter toegenomen, waardoor er nu 335 liter aan spullen in past en met neergeklapte achterbank zelfs 1.090 liter. In- en uitladen is een makkie dankzij de 67 centimeter lage onderrand van de bagageruimte. De nieuwe Audi A1 Sportback wordt in november op de Nederlandse markt verwacht. De exacte specificaties en prijzen worden kort daarvoor bekend gemaakt.

De nieuwe Audi A1 samenstellen

Het is nu mogelijk om de nieuwe Audi A1 Sportback alvast samenstellen! Selecteer uw gewenste opties, favoriete kleur en motorisering. 

Configureer hier

Sportief en rotsvast onderstel

De constructie van de nieuwe Audi A1 Sportback zorgt voor een sportieve rijbeleving en een rotsvaste wegligging. Behalve de standaard wielophanging is ook een steviger sportonderstel leverbaar. Op elke motor afgestemde dynamische pakketten omvatten opties waarmee de A1 Sportback nog sportiever wordt. De remmen van de nieuwe A1 Sportback zijn nauwkeurig te doseren. Het rempedaal geeft een stevig gevoel en zorgt voor een snelle reactie. Met de optionele wegrijassistent rolt de auto op hellingen niet achteruit. Het wielenaanbod loopt van 15 tot en met 18 inch. Optioneel verlaat de nieuwe A1 Sportback de fabriek met het rijdynamisch systeem Audi drive select. Dat heeft vier instellingen om het autokarakter aan te passen: Auto, Dynamic, Efficiency en Individual.

Voor individualisten

Het design van de nieuwe A1 Sportback springt eruit en daar past het kleurenaanbod met tien tinten goed bij. Naar keuze staat de A1 Sportback met een dak in contrasterende kleur voor de deur. Ook de spiegelkappen, de linker en rechter onderrand van de voorbumper en de dorpels zijn in een afwijkende kleur uit te voeren

Markant en stoer

De brede en lage Singleframe-grille en de nadrukkelijk aanwezige luchtinlaten domineren het beeld aan de voorkant. De opvallende dagrijverlichting in de optionele full-led-koplampen doet denken aan dynamische vleugelvormen uit de zeilsport, de zogeheten hydrofoils. Een laag, ingespannen aanzicht zorgt in combinatie met de kleine vierkantjes bovenin de koplampen voor een sportieve uitstraling.

Interesse in de nieuwe Audi A1?

Laat uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model. 

Heeft u onze
hulp nodig?