Markt gebruikte EV’s is het afgelopen half jaar met 114% gegroeid

In de afgelopen 6 maanden zijn er 10.706 gebruikte EV’s in ons land verkocht. Het merendeel daarvan, ruim 9.000 auto’s, zijn door autobedrijven verkocht (B2C). Die zagen daarmee de verkopen met 114% groeien ten opzichte van vorig jaar. Het is voor het eerst dat er meer dan 10.000 EV-occasions in een half jaar zijn verkocht.

Bekijk voorraad elektrische occasions


Nu de markt voor elektrische auto’s steeds groter en volwassener begint te worden, ontstaat er ook een levendige handel in gebruikte EV’s. Een nieuwe elektrische auto is duur in aanschaf, zeker nu de bijtelling steeds hoger wordt. Een tweedehands EV is qua prijs daarom enorm aantrekkelijk, vooral voor de zakelijke rijder. En dat is te merken aan de verkoopcijfers van elektrische occasions: het afgelopen half jaar verdubbelden de verkopen in dit segment. 

Bron: vwe.nl

De elektrische occasions van Ames!

Er komen steeds meer tweedehands elektrische auto's op de markt. Hierdoor wordt het aanbod tweedehands elektrische modellen steeds breder en dus interessanter.
Ook bij Ames Occasioncentrum hebben we elektrische occasions op voorraad met nog 4% bijtelling!

Voorraad elektrische occasions

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien

Lees ook

Steeds meer elektrische occasions uit het buitenland naar Nederlandse automobilist vr, 13 november
Gebruikte elektrische auto’s in Nederland komen steeds vaker uit het buitenland. De import van EV’s is in de eerste negen maanden van 2020 namelijk meer dan verdubbeld. Dit past in de trend van een stijgende import van occasions. In september is er een toename van 37% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s voor Particulieren di, 04 januari
Koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's in de kleinere en compacte middenklasse.