Steeds meer elektrische occasions uit het buitenland naar Nederlandse automobilist

Gebruikte elektrische auto’s in Nederland komen steeds vaker uit het buitenland. De import van EV’s is in de eerste negen maanden van 2020 namelijk meer dan verdubbeld. Dit past in de trend van een stijgende import van occasions. In september is er een toename van 37% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Elektrische importauto’s gewild bij Nederlandse automobilist 

Met een groei van 105% is de import van volledig elektrische auto’s (EV’s) in de eerste negen maanden van 2020 flink gestegen. In totaal werden in deze periode 2.694 EV’s geïmporteerd.

Bij de Nederlandse consument en zakelijk rijder groeit de vraag naar elektrische auto’s. Het aanbod van betaalbare EV’s in ons eigen land is nog beperkt en dat zie je terug in de importcijfers. Er worden dit jaar al zeven keer zoveel gebruikte EV’s geïmporteerd als in 2017. EV’s zijn populair vanwege de vrijstelling van motorrijtuigbelasting en de lage verbruiks- en onderhoudskosten. En lage fiscale bijtelling voor de zakelijke rijder.

Top 5 meest geïmporteerde -EV’s

1. Audi e-tron
2. Renault Zoe
3. Hyundai Kona

4. VW e-golf
5. BMW i3

Bron: vwe.nl

Laatste modellen Audi e-tron met 4% bijtelling!

Een Audi e-tron kopen? Bij Ames hebben wij de allerlaatste Audi e-tron modellen bijgekocht van Nederland met 4% bijtelling! Voor Audi e-tron modellen met registratie in 2020 betaald u immers 8% bijtelling en per 1 januari 2021 wordt dit verhoogd naar 12% bijtelling. 

Profiteer van deze laatste kans!

 4% bijtelling

 Laatste modellen in diverse kleuren

 Binnen 14 dagen rijden

Bekijk onze laatste modellen

 

Lees ook

Occasionverkoop na negen maanden al door grens van één miljoen vr, 02 oktober
Er werden dit jaar tot nu toe 2,3 procent meer occasions door autobedrijven aan consumenten verkocht. Autobedrijven verkochten in september 113.845 occasions aan particulieren, een plus van 10,9 procent. In augustus steeg het aantal verkopen van occasions nog met 2,4 procent.
Occasionverkoop in juli naar recordhoogte do, 06 augustus
Autobedrijven verkochten in juli 131.642 occasions aan particulieren, een plus van 17,1 procent. De groei van de occasionverkoop aan consumenten ligt daarmee op het hoogste niveau ooit, meldt dataleverancier VWE.