Wereldpremière Volkswagen ID VIZZION in Genève

De I.D. VIZZION – die op de komende Autosalon van Genève wordt onthuld – laat zien hoe Volkswagen over de toekomst van individuele mobiliteit denkt. Zijn elektrische aandrijflijn maakt hem schoon en de autonome rijsystemen maken hem veilig en comfortabel. Ook bewijst de I.D. VIZZION hoe elegant en emotioneel het ontwerp van een toekomstige elektrische auto kan zijn. In het interieur van het studiemodel is bijvoorbeeld een hele nieuwe sfeer gecreëerd, zonder zichtbare besturingselementen.


Het grootste en meest grensverleggende productoffensief in de geschiedenis van Volkswagen gaat een nieuwe fase in. Na de presentatie van de eerste, volledig elektrische modellen uit de I.D. familie, introduceert Volkswagen nu voor het eerst een autonoom rijdende I.D. concept car. Het merk verzet daarmee de bakens op het gebied van automotive innovatie. Volkswagen’s doel is om auto’s met vernieuwende techniek nog schoner, veiliger, bruikbaarder en comfortabeler te maken. Daarbij kan een autonome auto als de I.D. VIZZION worden gebruikt door mensen die niet kunnen of mogen rijden, bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd.

Digitale chauffeur

Het nieuwe studiemodel I.D. VIZZION is het vierde lid van Volkswagen’s I.D. familie. Met zijn innovatieve technologie, autonome rijconcept en elegante vormgeving laat de premiumsedan zien waar Volkswagen met de techniek en het design van zijn elektrische modellen naartoe wil.

In het interieur van de I.D. VIZZION hebben de ontwerpers optimaal gebruikgemaakt van zijn autonome karakter. De ‘digitale chauffeur’, met zijn vele assistentiesystemen, bestuurt de auto zonder stuurwiel en andere zichtbare besturingselementen. Voor inzittenden betekent dit veiligheid en comfort. De I.D. VIZZION rijdt, stuurt en navigeert zelf, dus kunnen passagiers hun tijd aan boord zelf indelen. Een virtuele gastheer – die volledig is geïntegreerd in het digitale ‘ecosysteem’ van de auto – kent de persoonlijke voorkeuren van de inzittenden en past zich daaraan aan. Passagiers kunnen via stemcommando’s en handgebaren met de digitale chauffeur communiceren.

Actieradius tot 665 km

Het systeemvermogen van de 5,11 meter lange I.D. VIZZION ligt op 225 kW en hij heeft een topsnelheid van 180 km/u. Zijn 111 kWh lithium-ion batterijen, die onderweg worden aangevuld met teruggewonnen remenergie, geven de auto een actieradius van maximaal 665 kilometer. De twee elektromotoren van de I.D. VIZZION drijven alle vier wielen aan en zijn gekoppeld aan een intelligent managementsysteem dat voor optimale efficiency zorgt.

De I.D. VIZZION toont duidelijk het enorme potentieel van Volkswagen’s nieuwe elektrische platformarchitectuur, die fungeert als basis voor alle toekomstige elektrische modellen van het merk. Het platform is niet alleen kosteneffectief, maar staat ook garant voor maximale binnenruimte en een grote actieradius. Tussen nu en 2025 introduceert Volkswagen meer dan twintig elektrische modellen. De compacte I.D. trapt af in 2020, gevolgd door de I.D. CROZZ en I.D. BUZZ.

Lees ook

Volkswagen I.D. VIZZION nieuw topmodel elektrische I.D. serie di, 06 maart
Vanaf 2020 brengt Volkswagen zijn elektrische I.D. Family op de markt, bestaande uit de compacte I.D., de SUV I.D. CROZZ en de MPV I.D. BUZZ. Het hoogtepunt van de I.D. Family staat nu op de Autosalon van Genève (6-18 maart). De I.D. VIZZION is een autonoom rijdende premium sedan die kan worden bediend met stemcommando’s en handgebaren. Dankzij de toepassing van kunstmatige intelligentie is het model in staat om te leren.
Kom 7 april naar de Amega Banendag do, 08 maart
Wegens het succes van vorig jaar, organiseren wij dit jaar wederom onze Amega Banendag! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de automotive branche en wil jij weten welke mogelijkheden wij jou allemaal te bieden hebben? Dan zien wij jou graag op 7 april a.s.. Aanmelden kan via: www.werkenbijamega.nl/banendag. Nu al nieuwsgierig naar onze openstaande vacatures of wil je gelijk solliciteren? Kijk dan op: www.werkenbijamega.nl. Tot 7 april!