Volkswagen ID CROZZ

De meest innovatieve SUV van de toekomst


De toekomst staat voor de deur, en met de ID. CROZZ bent u goed voorbereid. Net als de andere modellen in de ID. family is ook deze cross-over volledig elektrisch. De ID. CROZZ heeft alle eigenschappen van een SUV, gecombineerd met een knap staaltje design, innovatie en techniek. Benieuwd naar alles wat deze veelzijdige SUV in huis heeft? We laten het u graag zien.

 

Aanmelden nieuwsbrief

4MOTION-vierwielaandrijving met ‘elektrische aandrijfas’

De I.D. CROZZ II is sportief, interactief, schoon en praktisch bruikbaar. Zijn elektrische 4MOTION-vierwielaandrijving presteert net zo goed in een stedelijke omgeving als op ongebaande paden en bij extreme weersomstandigheden. Zowel op de voor- als achteras is een elektromotor gemonteerd. De krachtverdeling wordt geregeld via een ‘elektrische aandrijfas’. Zodra de systemen in de auto het nodig achten, verdeelt deze ‘elektrische aandrijfas’ het vermogen van de 4MOTION vierwielaandrijving in een fractie van een seconde tussen de voor- en achteras. De actieradius van de 225 kW sterke en 180 km/u snelle I.D. CROZZ II ligt op maximaal 500 kilometer (NEDC*). Via een 150 kW-snellader is de auto binnen een half uur op te laden tot een laadniveau van tachtig procent. De batterijen liggen tussen de assen voor een zo optimaal mogelijke gewichtsverdeling. Dankzij elektronisch aangestuurde dempers, een nieuwe multi-link achterwielophanging en aangepaste McPherson-veerpoten heeft de I.D. CROZZ II een weggedrag dat zich kan meten met dat van de Golf GTI.

Volkswagen ID. 4

De ID.4, die voorkomt uit studiemodel ID.CROZZ, is de eerste elektrisch aangedreven compacte SUV van Volkswagen. Hij maakt net als de ID.3 gebruik van het modulaire MEB-platform dat Volkswagen speciaal voor elektrische modellen heeft ontwikkeld.

Bekijk de ID. 4

Autonome toekomst.


Net zoals de andere ID. concept cars is de doelstelling dat ook de ID. CROZZ vanaf 2025 volledig autonoom rijdt. Als de ID. Pilot-modus is ingeschakeld, verdwijnt het stuurwiel in het dashboard en neemt de auto het van je over. U hoeft niet te schakelen, te sturen of gas te geven - alleen maar te ontspannen.

Aanmelden nieuwsbrief

id crozz
id crozz

Technologie voor veiligheid.


Om het futuristische karakter van de ID. CROZZ helemaal af te maken, is de auto uitgerust met een AR head-up display. Door gebruik te maken van Augmented Reality wordt er in het blikveld van de bestuurder een scherm met navigatie- en snelheidsinformatie geprojecteerd. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens veilig. Zo kunt u uw blik altijd op de weg richten.

Bestuur met u stem.


Niet alleen is de ID. CROZZ uitgerust met een extra groot touchscreen dashboard, ook maakt de auto gebruik van een nieuwe vorm van steminteractie. Zo kunt u met simpele gesproken commando's de autonome ID. Pilot starten en de deuren openen of sluiten.

id crozz

Exterieur en interieur verder ontwikkeld

Het ontwerp van de voor- en achterkant van de I.D. CROZZ II toont nu duidelijker hoe de productieversie van de SUV eruit komt te zien, en ook de LED-koplampen van de I.D. CROZZ II ogen verregaand productierijp. Ze bestaan uit een groot aantal kleine facetten en geven de auto een herkenbare lichtsignatuur.

 

Alle uiterlijke aanpassingen bij elkaar geven de I.D. CROZZ II – die in de kleur Hibiscus Red Metallic is uitgevoerd – een meer uitgesproken SUV-karakter. Zijn 21 inch lichtmetalen velgen hebben opvallende details in hoogglans aluminium. Een B-stijl heeft de I.D. CROZZ II niet. Die is weggelaten om ervoor te zorgen dat de voor- en achterportieren nog verder kunnen worden geopend.

Uitgebreide steminteractie

De I.D. CROZZ II is uitgerust met een nieuwe vorm van steminteractie. De deuren kunnen worden geopend en gesloten met gesproken commando’s en ook de volledig autonome I.D. Pilot kan op die manier worden in- of uitgeschakeld. Het Open Space-interieur van de I.D. CROZZ II is opnieuw aangekleed en doorontwikkeld met vier individuele, met Alcantara beklede stoelen en een aangepast instrumentenpaneel.

De techniek van de toekomst

id crozz

Gebouwd op het MEB platform.


De ID. CROZZ is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu's geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu's zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.

id crozz

Net zo krachtig.


De ID. CROZZ doet als volledig elektrische auto niet onder voor de huidige benzinewagens. Zo is de actieradius van de ID. CROZZ met 500 kilometer (volgens WLTP-waarden) gelijk aan dat van een auto op brandstof. Ook weet de ID. CROZZ een topsnelheid te behalen van 180 km/u. Dit is te danken aan de twee 225 kW elektromotoren die op de voor- en achteras van de auto zijn bevestigd.

id crozz

Interesse in de Volkswagen I.D. Crozz?

Laat hieronder uw contactgegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model

Bekijk ook deze elektrische I.D. modellen:

Volkswagen ID.3

Compleet, compact, comfortabel. De ID.3 heeft een actieradius tot 550 kilometer.

 

Bekijk hier

id neo

Volkswagen ID. Vizzion

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de stem en gebaren.

 

Bekijk hier

id vizzion

Volkswagen ID. Buzz

De Volkswagen klassieker heruitgevonden. Het herkenbare design en de vele rijfuncties maken de ID. BUZZ een elektrisch icoon.

 

Bekijk hier

id buzz